Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belfast, Észak-Írország fővárosa, a Titanic építésének és kifutásának helyszíne. Olyan szimbolikussá vált épületek otthona, mint a Belfast kastély, az extravagáns Belfast City Hall és a gyönyörű Stormont parlament és parkja. Foglaljon olcsó repülőjegyet Belfast kikötőjébe és látogasson el a viktoriánus stílusú fedett piacra, a minőségi kézműves termékeket és jó hangulatú élőzenét is kínáló Szent György piacra is!

Turizmus

Belfast az Egyesült Királyságban található, az Ír-sziget 2. legnagyobb városa, mely a keleti parton fekszik és Észak-Írország fővárosa. A Lagan folyó torkolatánál, a Belfast Lough nevű öböl nyugati végén terül el. Északnyugati oldalról sziklás terület szegélyezi a várost, beleértve Cavehillt is, amelyről úgy tartják, hogy Jonathan Swift novellájának, a Gulliver Utazásainak alapötletét is adta. Földrajzi fekvésének köszönhetően ideális körülmények biztosítottak Belfastban a hajóépítő-ipar számára, ez pedig híressé is tette az észak-ír várost. Az ipari forradalom idején hirtelen fellendülés jellemezte. A Titanicot 1912-ben itt építették, a Harland and Wolff pedig a világ legnagyobb hajógyára. Történelme egészen 1177-ig nyúlik vissza, amikor a tengeröböl partján várat emeltek. A városi státuszt Viktória királynőtől 1888-ban kapta meg. Hivatalosan 1920 óta Észak-Írország fővárosa. Fő egyeteme a Queen’s University of Belfast.

Napjainkban az ország 2. legnépszerűbb városa és az utóbbi időben a bulik és szórakozás fővárosa is. Ugyan elsősorban iparváros, mégis jelentős építészeti látnivalókkal is büszkélkedhet és többnapos tartalmas programlehetőségeket kínál. A Városháza épülete, a Belfast City Hall (Belfast Városi Csarnok) igazán extravagáns, egy látványos edwardiánus esküvői torta stílusában épült, 1898-1906 között. Az 53 m magas épületet figurák díszítik, melyek a város művészetét és kereskedelmét egyaránt szimbolizálják. Jellegzetes elemei még a saroktornyok és a 60 m magas kupola. Ez a brit szigeteken belül az egyik legjelentősebb klasszikus reneszánsz stílusú épület.

A másik fő látnivalója a Belfasti kastély, amelyet 1870-ben III. Donegall márki építtette, az akkoriban divatos skót főúri stílusban. Ma kedvelt esküvői helyszín, míg látogatóközpontjában népművészeti, régészeti történelmi, és parkjának természeti látnivalóival kapcsolatos kiállítást találunk. Észak-Írország egyik kötelező látnivalója a
az Ulster Múzeum is, ahol számtalan kiállítást járhatunk végig. A múzeum legnépszerűbb részei a dinoszauruszok és a 2500 éves egyiptomi múmia, de láthatjuk itt a spanyol armada 16. században elsüllyedt hajóiból előkerült ékszereket és használati tárgyakat is. Vannak itt továbbá ősi fosszíliák, megkövesedett kagylók és  tasmán tigris maradványok is.

Belfast jelképe továbbá a Stormont, azaz a fehér, neoklasszikus stílusú, festői fekvésű parlamenti épületek. Gyönyörű pázsittal borított park veszi őket körbe, az épülethez virágokkal szegélyezett út vezet. A park kedvelt pihenőhely a helyiek és a turisták számára is. Többszörös díjnyertes rendezvény-, konferencia-, művészeti- és szórakoztatóközpont Belfastban a Vízparti Csarnok, amely a világ egyik legjelentősebb ilyen intézménye, és számos nemzetközi előadót lát rendszeresen vendégül.

Érdemes ellátogatni az elegáns, viktoriánus stílusú fedett piachoz is, az 1896-ban épült Szent György piacra: itt nem csak élelmiszereket, de használt cikkeket, kézműves termékeket, háztartási cikkeket is lehet kapni. A helyi gazdák által termelt zöldségek és gyümölcsök, minőségi termékek az egész Egyesült Királyságban híresek. De nem csak vásárolni érdemes ide betérni, közismerten jó a piac hangulat is, hiszen hétvégente élőzene és előadóművészek gondoskodnak a közönség szórakoztatásáról.

És ha már Belfastban épült és innen futott ki a Titanic, természetesen kihagyhatatlan program a Titanic-negyed felkeresése is: itt át lehet élni a legendás hajó történetét a legkorszerűbb multimédiás technológiák segítségével. Belfast Big Benje az Albert-óratorony, de érdemes a katedrális negyedben a Szent Anna katedrálist is felkeresni. Csodáljuk meg továbbá a város egy másik gyönyörű viktoriánus épületét, a Nagy Operaházat is!

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

A Flybe fapados (diszkont) repülőtársaság kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Belfastba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air France KLM, a British Airways, a Finnair vagy a Hahn Air légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Belfastba, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A város két repülőtérrel rendelkezik: a George Best Belfast Városi Repülőtérrel (George Best Belfast City Airport (IATA: BHD)), amely a Belfast-tengeröböllel határos, kb. 3 km-re a városközponttól, és a Belfast Nemzetközi Repülőtérrel (Belfast International Airport (IATA: BFS)), amely a Neagh tengeröbölnél található, kb. 21 km-re a belvárostól.

Tömegközlekedés

Belfast tömegközlekedését alapvetően buszok, vonatok és a város szimbólumává vált fekete taxik biztosítják. Kikötőjéből rendszeres komp- és hajójáratok közlekednek a szigetország más nagy kikötőjébe.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással oda-vissza útra

Budapest
Brüsszel
2018-05-03
2018-05-06
15 005 HUF/fő-től
Budapest
Prága
2018-03-05
2018-03-07
15 124 HUF/fő-től
Budapest
Berlin
2018-03-26
2018-03-31
15 276 HUF/fő-től
Budapest
Nürnberg
2018-03-29
2018-04-02
16 577 HUF/fő-től
Budapest
Nápoly
2018-03-02
2018-03-04
16 856 HUF/fő-től
Budapest
Eindhoven
2018-03-15
2018-03-18
17 723 HUF/fő-től
Budapest
Korfu
2018-05-17
2018-05-31
18 705 HUF/fő-től
Budapest
Milánó
2018-03-15
2018-03-17
18 990 HUF/fő-től
Budapest
Rotterdam
2018-04-19
2018-04-21
19 640 HUF/fő-től
Budapest
Pisa
2018-08-01
2018-08-04
20 555 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Szívesen ellátogatna Új-Zéland fővárosába, az ország 2. legnagyobb városába, Wellingtonba? Régi álma, hogy fogaskerekű vasúton utazva ellátogasson a szép panorámával rendelkező Botanikus kertbe, vagy a lenyűgöző kilátást kínáló Mount Victoriára? Foglaljon olcsó repülőjegyet Wellingtonba és élvezze a kávézókkal tarkított, sportolási lehetőségeket kínáló vízparti sétányt, a Waterfrontot!

Cardiff az Egyesült Királyságban található kikötőváros, Wales fővárosa. Az egykori bányászváros napjainkban oktatási, kulturális és sport központ, történelmi látnivalókkal, hatalmas zöld parkokkal, modernül újjáépített kikötői öböllel és kiváló bevásárlóközpontokkal. Foglaljon olcsó repülőjegyet Cardiffba, fedezze fel várkastélyát, Nagy-Britannia legnagyobb arénáját, a Millennium Stadiont és a korszerű Millennium Centre kultórközpont programjait!

Kíváncsi Utah állam fővárosára, a 2002-es téli olimpiai játékok helyszínére, Salt Lake Cityre? Szívesen megismerné közelebbről a mormon vallás központját és ellátogatna a mormon Nagytemplomhoz és a világhírű Mormon Kórusnak helyet adó Tabernacle körkupolás épületéhez? Vagy a helyi Capitolimumot csodálná meg személyesen? Foglaljon olcsó repülőjegyet Salt Lake Citybe és látogasson el a környező síparadicsomokba vagy a Nagy-sóstóhoz is!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Krabi, Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: