Nürnberg, Németország repülőjegy foglalás információk

Szívesen megismerné Bajorország második legfontosabb városát, a történelmi jelentőségű Nürnberget? Szeretne a középkori városfal tornyos kapuinak tetejéről szétnézni vagy a nürnbergi császári várból, a Kaiserburg tornyaiból élvezni a panorámát? Foglaljon olcsó repülőjegyet Nürnbergbe, ismerje meg a híres festő, Dürer házát vagy látogassa meg a Játékmúzeumot!

Turizmus

Nürnberg Németországban, azon belül Bajorország szövetségi tartományban, a Pegnitz-folyó jobb és bal partján található. München után Bajorország 2. legnépesebb városa és egyik legfontosabb gazdasági és kulturális központja. A város kézműipara és kereskedelme nagy múltra tekint vissza, egészen a középkorig, ugyanakkor a világ különböző pontjairól érkező számos művész is itt rendezkedett be. A 15-16. század nagy kulturális virágzásának köszönhetően a német reneszánsz központjává vált. Napjainkban Nürnberg Európa egyik legfontosabb technológiai és tudományos központja.

Nürnbergben adták ki a német Aranybullát és itt tartották az új császár első birodalmi gyűlését is. A nemzetszocializmus idején a náci propaganda központja volt, mégis leginkább talán a II. világháborút lezáró perekről ismert, amely eseményeknek helyszínéül szolgált. A városnak ugyanakkor számos híres szülöttje van, többek közt a kiváló festő, Albrecht Dürer. A német reneszánsz egyik legismertebb alakjának életét és munkásságát az egykori nürnbergi otthonában kialakított tárlatokon, a Dürer Házban ismerhetjük meg.

Az óvárost körülvevő középkori falak és tornyos kapui - pár száz méteres szakaszt leszámítva - a mai napig állnak. A tornyok közül több látogatható is. A legjobb része a város nyugati részén nyúlik el, a Spittlertor és a Maxtor között, a legszebb kilátás pedig a Fürther Torból tárul elénk. A városfallal körülvett erődítményen belül láthatunk egy régebbi, algrófi és egy újabb, császári vár épületet is, azaz a Kaiserburgot. A császári vár 2 pontjából, a Freiung szentélyből és a Sinwellturm toronyból lélegzetállító látvány tárulhat elénk.

A II. világháborúban hatalmas károk érték Nürnberget, az óvárosban mégis sikerült jópár régi épületet megőrizni. Népszerű látványossága az egyik sétálóutca közepén magasodó Fehér Torony (Weisser Turm), amely annak idején egy, a ma láthatónál régebbi falrendszer kapuját őrizte. A mögötte húzódó sétálóutcán, a Karolinenstrassen csodálhatjuk meg a híres Szent Lőrinc-templomot (Lorenzkirche).

Nürnberg Főtere, a Hauptmarkt színes piaci standjai, zöldségeket, gyümölcsöket, virágokat és helyi specialitásokat kínálnak. Advent idején látványos karácsonyi vásárt is tartanak a téren. A tér kiemelkedő épülete a Miasszonyunk temploma (Frauenkirche), melynek egyik népszerű látványossága a Männleinlaufen nevű mechanikus óra. Az óra az 1356-os Aranybullának állít emléket azzal, hogy  mindennap pontosan délben kinyílik az óra kapuja, és azt a jelenetet mutatja be, ahogy az uralkodót megválasztó 7 személy meghajol IV. Károly előtt.

A XIV. században alapított Szentlélek-kórház (Heilig-Geist-Spital) jellegzetes épülete nem csak a gyógyításról nevezetes, de évszázadokon át (1424-1796) itt őrizték a Német-Római Birodalom koronázási jelvényeinek egy részét. Az épületben ma idősek otthona működik. A Pegnitz-ág partján található borraktár, a Weinstadel a legnagyobb favázas épület Németországban, a folyó felett pedig számos varázslatosan átívelő hidat csodálhatunk meg szerte a városban.

Nem kifejezett turistalátványosság, mégis érdekes látnivaló a belvárostól délkeletre, a Városliget (Luitpoldhain és a Dutzendteich) helyi megfelelője körül az 1930-as években elkezdett rendezvényváros, a Reichsparteitagsgelände (Birodalmi Pártnapok Területe). Terveztek ide stadiont, csarnokot, felvonulási területet, oltárszerű tribünnel ellátott arénát, de a munkálatokat soha nem fejezték be. A terület 3 legfontosabb eleme a Kongresszusi Központ (Kongresshalle), a Zeppelin Tribün és a Große Straße. Ezek közül a leglátványosabb talán a Kongresszusi Csarnok, amit a római Colosseum épületének mintájára terveztek meg. Bár a csarnok sosem készült el, kívülről így is lenyűgöző: az előtere gyakran népünnepélyek helyszíne, maga az épület pedig részben múzeumként üzemel, a helyiségek többsége pedig napjainkban próbahely és raktár.

Érdemes mindezeken túl meglátogatni a Nürnbergi Állatkertet, melynek látványos delfináriuma is van, a Játékmúzeumot, a Germán Nemzeti Múzeum és a Németország vasúti kiállítását bemutató Közlekedési Múzeumot is.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

Az Air Berlin - a fapados (diszkont) és klasszikus menetrend szerinti járatokat üzemeltető légitársaságok köztes kategóriáját képviselő - repülőtársaság mellett a Ryanair és az Eurowings fapados légitársaság is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Nürnbergbe, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air France KLM, a Lufthansa, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines vagy a SWISS légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A Nürnberg Nemzetközi Repülőtér (International Airport Nuremberg (IATA: NUE)) kb. 8 km-re található a városközponttól. Innen metróval juthatunk legegyszerűbben a belvárosba.

Tömegközlekedés

Nürnberg és Fürth között nyílt meg Németország 1. vasútvonala, mely ma is üzemel. Az óvároshoz közeli Nürnberg Hauptbahnhof Németország egyik legforgalmasabb állomása.
A városnak fejlett busz, elővárosi vasúti (S-Bahn)- és metróhálózata van.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Nürnberg érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Nürnberg
2018-07-04
2018-07-07
15 180 HUF/fő-től
Budapest
Nürnberg
2018-05-08
2018-05-17
18 246 HUF/fő-től
Budapest
Nürnberg
2018-03-21
2018-03-23
18 878 HUF/fő-től
Budapest
Nürnberg
2018-03-19
2018-03-25
22 205 HUF/fő-től
Budapest
Nürnberg
2018-08-31
2018-09-12
22 670 HUF/fő-től
Budapest
Nürnberg
2018-08-07
2018-09-20
22 937 HUF/fő-től
Budapest
Nürnberg
2018-07-05
2018-07-06
24 328 HUF/fő-től
Budapest
Nürnberg
2018-03-27
2018-04-02
25 533 HUF/fő-től
Budapest
Nürnberg
2018-07-27
2018-08-08
25 565 HUF/fő-től
Budapest
Nürnberg
2018-03-29
2018-04-03
26 406 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Orán Algéria északnyugati részén, a Földközi-tenger partján fekvő város. Gyönyörű tengerpartját Nizza partvonala ihlette, ahol hosszú, hangulatos kávézókkal, éttermekkel és fagylaltozókkal teli sétány fut, és ami gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és Fort Santa Cruz szikláira. Foglaljon olcsó repülőjegyet Oránba és fedezze fel az ország legnagyobb bazárjainak egyikét, a Le Marché de Medina Jedida hangulatos vásárait!

Austin az Amerikai Egyesült Államokban található Texas állam fővárosa, annak középső területén, a Colorado folyó partján. Oktatási, ipari, kulturális, közigazgatási, valamint közismert zenei központ, az "Élőzene fővárosa". Az állam legnagyobb egyetemének, a University of Texas-nak az otthona, Texas állam "Szilikon-völgye". Foglaljon olcsó repülőjegyet Austinba és élvezze a különböző zenei fesztiválok, zenei klubok és westernkocsmák vagy épp a profi és amatőr utcai zenészek nyújtotta szórakozási lehetőségeket, egész évben!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: