Lárnaka, Ciprus repülőjegy vásárlás információk

Kikapcsolódna a "Szépség és szerelem szigetének" tartott Cipruson, ahol télen is tavasz van? Szívesen sütkérezne az Ayia Napa fehérhomokos tengerpartján, szörfözne vagy épp búvárkodna a Földközi-tenger kék vizében? Megismerkedne a görög és a török kultúra hagyományaival, akár egyszerre, egy helyen? Megízlelné a ciprusi ételspecialitást, a mezzét vagy híres ciprusi borokat kóstolna a lárnakai kikötőben ringatozó jachtokat fürkészve? Foglaljon olcsó repülőjegyet Lárnakába és csodálja meg a pálmafákkal övezett Lárnakai sóstónál költő flamingókat!

Turizmus

Lárnaka a Ciprusi Köztársaságban található híres turisztikai célpont, a Földközi-tenger keleti medencéjében fekvő szigetország délkeleti partján. A mediterrán város kerületközpont, az ország 2. legnagyobb kereskedelmi kikötője, ami számtalan történelmi nevezetességgel, természeti értékekkel és kulturális eseménnyel büszkélkedhet. A turisták számára leginkább festői szépségű, tiszta, 25 km hosszan elterülő tengerpartja és remek vizisportolási adottságai (pl.: búvárkodás) miatt népszerű üdülőhely. A lárnakai-öböl mentén épült luxusszállodák, a kikötőben ringatózó luxus jachtok fokozzák e csodás város vonzerejét.

Ciprus kulturális szempontból 2 egymástól viszonylag jól elkülönülő részre osztható: a görög és török ciprióták egyaránt őrzik saját kulturális hagyományukat, amelyek szorosan összefonódnak Görögország és Törökország  hagyományaival.  A ciprusi görög kultúra gyökerei egészen az ókori görög hagyományig nyúlnak vissza, a török ciprióta kultúra pedig az 1570-es ottomán megszállásra datálható. Egységes ciprusi kulturális hagyomány nem alakult ki. Ciprus összlakosságának nagy része görög-ortodox keresztény vallású, a sziget hivatalos nyelve a görög és a török, de a külföldiek magas arányára tekintettel az angol nyelv is széles körben beszélt, már félhivatalos nyelv.

Ciprus gazdaságának húzó ága a turizmus, ugyanakkor fontos tényező a tengeri szállítás is, hiszen a szigetország a világ egyik legnagyobb kereskedelmi flottájával rendelkezik.

A görög mitológia szerint a Ciprusi-sziget körüli tengerben született Aphrodité, a szépség és szerelem istennője, ezért a "Szépség és szerelem szigetének" is nevezik. Bizonyosságot nyert, hogy a szigeten már a Kr. e. 10-11. században is éltek emberek és háziállatok, innen származik a macska és az ember kapcsolatának egyik első bizonyítéka is.

Lárnaka Ciprus legősibb, kb. 6000 éves városa, amit a legenda szerint Noé dédunokája, Kittim alapított. A város első püspöke Kr. u. 45-63 között Szent Lázár volt, az, akit az Újszövetség szerint Jézus feltámasztott. Lázárt itt is temették el, sírhelye a Szent Lázár ortodox templom (Agios Lazaros) altemplomában ma is megtekinthető.

Híres látnivaló az oszmán fennhatóság alatt épült tengerparti erőd, ami börtönként és vesztőhelyként is funkcionált, ma pedig múzeumként működik. Falairól csodás kilátás nyílik a tengerre.
Lárnaka ad helyet a muzulmánok egyik legfontosabb zarándokhelyének, a Hala Sultan Tekke komplexumnak, ahol Mohamed próféta nevelőanyja, Umm Haram nyugszik. A mecset és a minaret közelében forrás, kicsit odébb a Lárnakai sóstó található.

Ciprus az európai madárvonulás egyik fő útvonalán fekszik, így madarak milliói szállnak le a szigeten a vonulási időszakban. A pálmafákkal övezett Lárnakai sóstó a sziget legnevezetesebb állata, a flamingó egyik kedvelt költőhelye, ahol tavasszal több ezer ilyen madár figyelhető meg. A szigeten egyébként több hasonló sóstó is található, melyek remek költőhelyet és táplálékforrást jelentenek a madarak számára.

Gasztronómia tekintetében elmondható, hogy a ciprusi konyha különleges: a mediterrán jellegű ételeket közel-keleti fűszerekkel ízesítik. Ciprus ételspecialitása az ún. meze (mezze), ami lényegében egy 15-20 fogásból álló hatalmas előétel különféle húsokkal, zöldségekkel, friss salátákkal, mártásokkal és sajtokkal. A ciprusi édességek közül  az ún. karidaki-t (fiatal zölddió fahéjas, szegfűszeges szirupban) és a kitrolemon-t (kandírozott citrusféle) érdemes mindenképpen megkóstolni. Az étkezések mellé híres ciprusi vörös- és fehérborokat is fogyaszthatunk.

Lárnakától 30 km-re fekszik a szűk utcáiról, fehér épületeiről, hímzéseiről és ezüstműveseiről híres kis falu, Lefkara, ami az "Európa 30 legszebb települése" listán is szerepel.
A Troodos hegységben megbújó, 11. században alapított bizánci kolostor, a Kykko kolostor Ciprus leggazdagabb vallási intézménye, amely csodás ikonokban bővelkedik.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Számos fapados légitársaság - mint például az Aegean Air, WizzAir, Norwegian,Vueling vagy Smartwings - kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Lárnakába, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival a British Airways, a Lufthansa, az Austrian Airlines vagy a Tarom-Romanian Air légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi légitársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Ciprus legnagyobb és egyetlen, nemzetközi forgalmat is lebonyolító repülőtere, a Lárnaka Nemzetközi Repülőtér (Larnaca International Airport (IATA: LCA)), amely csupán 6 kilométerre nyugatra fekszik a városközponttól. Taxival kb. 15 perc alatt juthatunk a belvárosba, de menetrendszerinti buszok is közlekednek a centrumba.

Tömegközlekedés

Megosztott taxival (grammi) Nicosiába és Limassolba is könnyen eljuthatunk.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Larnaca érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Larnaca
2018-10-11
2018-10-16
53 100 HUF/fő-től
Budapest
Larnaca
2018-09-16
2018-09-22
54 300 HUF/fő-től
Budapest
Larnaca
2018-09-16
2018-09-23
54 300 HUF/fő-től
Budapest
Larnaca
2018-06-11
2018-06-19
54 700 HUF/fő-től
Budapest
Larnaca
2018-10-06
2018-10-13
54 900 HUF/fő-től
Budapest
Larnaca
2018-06-16
2018-06-22
55 000 HUF/fő-től
Budapest
Larnaca
2018-06-16
2018-06-24
55 000 HUF/fő-től
Budapest
Larnaca
2018-06-07
2018-06-11
55 200 HUF/fő-től
Budapest
Larnaca
2018-06-11
2018-06-18
56 400 HUF/fő-től
Budapest
Larnaca
2018-06-10
2018-06-18
56 400 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Orán Algéria északnyugati részén, a Földközi-tenger partján fekvő város. Gyönyörű tengerpartját Nizza partvonala ihlette, ahol hosszú, hangulatos kávézókkal, éttermekkel és fagylaltozókkal teli sétány fut, és ami gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és Fort Santa Cruz szikláira. Foglaljon olcsó repülőjegyet Oránba és fedezze fel az ország legnagyobb bazárjainak egyikét, a Le Marché de Medina Jedida hangulatos vásárait!

Austin az Amerikai Egyesült Államokban található Texas állam fővárosa, annak középső területén, a Colorado folyó partján. Oktatási, ipari, kulturális, közigazgatási, valamint közismert zenei központ, az "Élőzene fővárosa". Az állam legnagyobb egyetemének, a University of Texas-nak az otthona, Texas állam "Szilikon-völgye". Foglaljon olcsó repülőjegyet Austinba és élvezze a különböző zenei fesztiválok, zenei klubok és westernkocsmák vagy épp a profi és amatőr utcai zenészek nyújtotta szórakozási lehetőségeket, egész évben!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: