Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Régóta csábítja a "Kelet Velencéje"-ként is ismert thai főváros a díszes Királyi Palotával? Szeretné közelről megcsodálni a világ legnagyobb arany szobrát, a bangkoki Arany Buddha szobrot? Tuktukkal szeretné bejárni Thaiföld spirituális értékeinek helyszíneit és a modern felhőkarcolók negyedét? Szívesen felfedezné a világhírű Patpong éjszakai piacot, miközben a helyi gasztronómia authentikusan készített thai fogásait kóstolgatja? Vásároljon kedvezményes repülőjegyet Bangkokba és a lüktető nagyvárosi lét megtapasztalása mellett kényeztesse magát eredeti thai masszázzsal!

Turizmus

A 11 millió lakosú Bangkok Thaiföld fővárosa és egyben legnépesebb városa is. Ugyan Bangkok hivatalos neve 169 betűből áll, thai nyelven röviden Krung Thep (magyarul: az angyalok városa) néven ismert. A városközpont a Csaophraja folyó jobb partján fekszik, a Thai-öböl (Sziámi-öböl) mellett. Egy felmérés szerint Bangkok a világranglistán London után a 2. leglátogatottabb turisztikai célpont: Ázsia leginkább cosmopolita városa varázslatos templomokkal, szentélyekkel, palotákkal, Velencére emlékeztető vízi csatornákkal, forgalmas piacokkal, vibráló éjszakai élettel. Zsúfoltsága miatt egyszerre kaotikus és lenyűgöző hely. A trópusi éghajlatot, csapadékot és hőséget figyelembe véve a legideálisabb a november-márciusi időszakban idelátogatni.

Bangkok a buddhista hitélet, a  riksák és tuktukok (3 személyes motoros triciklik), a thai utcai kifőzdék és ínyenc éttermek, a bárok, szórakozóhelyek és vörös lámpás utcák, a luxus bevásárlóközpontok, valamint a felhőkarcolók ázsiai nagyvárosa. Thaiföld nemzeti kincsestára: az ország spirituális, kulturális, politikai, kereskedelmi, oktatási, pénzügyi és diplomáciai központja, egyben legfőbb kikötője. Az ország nemzeti sportjának, a thai boksz sportágnak több egyesülete is itt székel.

Érdekesség, hogy Bangkok viszonylag új városnak mondható, alig több, mint 200 éves. Bangkok kényszerből épült, az előző főváros, Ayutthaya 1767-es burmai támadása és pusztulása után, amikoris 1782-ben I. Ráma, a Chakri dinasztia első királya, átköltöztette  Ayutthayát a folyó keleti oldalára, az olajfáiról híres, mocsaras területen fekvő kis faluba, Bangkokba. Az új hely nagyobb védelmet nyújtott a folyó áradásaival szemben is. A Chakri dinasztia korai királyainak célja az volt, hogy olyan várost építsenek, ami Ayutthaya régi dicsőségével vetekedhet, ezért paloták és templomok (wat) százai épültek és egy hatalmas csatornahálózatot (klong hálózatot) hoztak létre vízi közlekedéshez. A piaci, kereskedelmi élet a csatornákon alapult, sőt még mai is láthatók ún. úszó piacok a városban. A modernkori fejlődésnek köszönhetően a paloták és szentélyek mellett a  trópusi éghajlatú város horizontját ma már több, mint száz felhőkarcoló látványa töri meg.

A történelmi múlt legszebb és legrégebbi lenyomatai a Rattanakosin-szigeten találhatóak: a kivételesen szép épületektől díszes, felhőkarcolómentes és kormányzati hivatali irodáknak is helyet adó Phra Nakho kerület minősül "óvárosnak", ami egyben a leghíresebb turista célpont is. Itt találhatók olyan látványosságok, mint a a Grand Palace (Királyi Palota), a Democracy Momument (Demokrácia Emlékmű), a Giant Swing és a Sanam Luang. A hitéleti központ 2 leghíresebb vallási témájú látnivalója a Wat Phra Kaeoban látható Smaragd Buddha szobor és az ország legértékesebb, 5,5 tonnás aranyszobra, a Traimit templomban található Arany Buddha szobor.

Bangkok 2 leginkább multikulturális negyede a Yaowarat és a Phahura negyedek. A  Yaowarat negyedben található a bangkoki Chinatown (kínai negyed), a Phahurat negyedben pedig a város indiai közössége él. Mindkét negyedben az adott nemzetiségek templomai, szentélyei, szent helyei sorakoznak, ugyanakkor nyitott piacokkal és az adott nemzeti konyha jellegzetes ételeit kínáló éttermekkel találkozhatunk itt.

Ha olcsó ruházat beszerzése a cél, a Pratunam negyed jelentheti a kincsesbányát, ahol üzletek százai várják a vásárlókat.

Jó hír a gasztronómia iránt érdeklődők számára, hogy Bangkokban nemcsak a thai konyha képviselőivel, de számos nemzetközi konyha éttermével is találkozhatunk, továbbá megszámlálhatatlan mennyiségű a vegetáriánus ételt kínáló hely is. Az éttermek és ételbárok mellett népszerűek a street food étkezdék is.

A hatalmas város két legismertebb útja a Silom Road és a Sukhumvit Road, melyek fölött a szuper-modern magasvasút, a Skytrain fut.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Az Air Berlin - a fapados (diszkont) és klasszikus menetrend szerinti járatokat üzemeltető repülőtársaságok köztes kategóriáját képviselő légitársaság - a Norwegian és az Eurowings fapados légitársaság is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Bangkokba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival a Thai Airways, az Air France KLM, a British Airways, a Lufthansa, az Austrian Airlines, az Air China, a Turkish Airlines, az Emirates Airlines, a Qatar vagy az Etihad Airways légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Bangkokba, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Bangkok városát 2 repülőtér, a modern Suvarnabhumi Repülőtér (Suvarnabhumi Airport (IATA: BKK)) és a régebbi Don Muang Repülőtér (Don Muang Airport (IATA: DMK) szolgálja ki, melyek kb. 30 km-re találhatók a városközponttól. Utóbbi főként a belföldi és a nemzetközi fapados (diszkont) légitársaságok járatainak légikikötőjeként funkcionál.
A Suvarnabhumi Repülőtérről számos lehetőség közül választhat az utazó, hogy a városközpontba jusson: 2010. óta a Suvarnabhumi Airport Rail Link (SARL), a repülőteret a belvárossal összekötő gyorsvasút is segíti a közlekedést. Ezen a vonalon átszállási lehetőség biztosított a magasvasútra. Két járata a 30 percenként közlekedő Express Line, amely 15 perc alatt jut el a Makkasan városi légi termináltól a repülőtérig, valamint a 15 percenként induló City Line, amely a magasvasút Phaya Thai állomásától indulva 27 perc alatt jut el a repülőtérre.
A Don Muang Repülőtérről 20 percenként induló reptéri buszok közlekednek a belvárosba, amely 60-80 perces utat jelent.

Tömegközlekedés

Bangkok fő vasúti pályaudvara a Hualamphong Pályaudvar (Hualamphong Train Station), ahonnan az ország mind a négy irányába futnak közlekedési útvonalak.

A városban ún. magasvasút-hálózat is üzemel (Bangkok Mass Transit System, elterjedtebb nevén BTS Skytrain), amely a föld fölött 2-3 m magasságban került kiépítésre. Két vonala a Sukhumvit és a Silom, melyeken 25 állomás található összesen 55 km hosszúságban.

A bangkoki metró, a Mass Rapid Transit (MRT) 18 megállóhellyel 2004. óta üzemel, két végállomása az északi Bang Sue és a déli Hua Lamphong. A metróról jelenleg 3 állomáson lehet átszállni a magasvasútra.

A városban három buszpályaudvar szolgálja az utasokat. A számos meglévő buszjárat mellett 2010. óta a Bus Rapid Transit (BRT) nevű gyorsbuszjárat is közlekedik Bangkok déli részén.

A Thaiföld más városaiban megszokott songthaew (kb. tízszemélyes iránytaxi) funkcióját Bangkokban a taxik, motorok és tuktukok töltik be, amelyek alacsony áruk miatt rendkívül elterjedtek. Ez utóbbival a város szinte minden részén találkozhatunk és egyik tetszőleges pontból a másikba juthatunk velük. Emellett bizonyos külvárosi útvonalakon a minibusz (minivan) is használatos a helyközi járatok mellett, amellyel 200 km-es körzetben utazhatunk a város környékére.

A Csaophraja folyón számos kompjárat üzemel az ún. expresszhajó pedig 30 megállóban áll meg a folyó mentén.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Bangkok érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Bangkok
2018-06-16
2018-07-08
136 100 HUF/fő-től
Budapest
Bangkok
2018-05-16
2018-05-29
137 100 HUF/fő-től
Budapest
Bangkok
2018-05-17
2018-05-28
137 200 HUF/fő-től
Budapest
Bangkok
2018-03-09
2018-05-01
137 300 HUF/fő-től
Budapest
Bangkok
2018-05-16
2018-05-28
137 600 HUF/fő-től
Budapest
Bangkok
2018-05-20
2018-06-03
137 700 HUF/fő-től
Budapest
Bangkok
2018-03-05
2018-04-12
137 700 HUF/fő-től
Budapest
Bangkok
2018-03-12
2018-03-29
137 700 HUF/fő-től
Budapest
Bangkok
2018-03-09
2018-03-22
138 000 HUF/fő-től
Budapest
Bangkok
2018-11-01
2018-11-22
138 800 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Edmonton Kanadában található, Alberta tartomány székhelye, mely az Északi-Saskatchewan-folyó partján terül el. Híres gyönyörű folyómenti parkrendszeréről, amely mintegy 100 km hosszan nyúlik el, rekreációs- és különféle tematikus útvonalakkal tarkítva. De itt található Észak-Amerika egyik legnagyobb bevásárlóközpontja is, a West Edmonton Mall, így jelentős bevásárlóparadicsom is. Foglaljon olcsó repülőjegyet Edmontonba és élvezze "Kanada fesztiválvárosának" vibráló kulturális életét, színház- és koncertlehetőségeit, rendezvényeit, sport programjait!

Szocsi a Fekete-tenger partján, a Kaukázus mentén fekvő kedvelt üdülőváros, Oroszország "nyári fővárosa", a "Fekete-tenger gyöngyszeme", az "orosz riviéra". 2014-ben a téli olimpiai játékoknak adott otthont, 2018-ban pedig a FIFA Világbajnokság egyik helyszíne. Foglaljon olcsó repülőjegyet Adler Szocsiba és fedezze fel a város látnivalói mellett a környék természeti szépségeit is!

Régi álma, hogy Dél-Egyiptom egyik legnépszerűbb úticélját, Luxort felkeresse? Szeretné a Luxori templom és a Karnaki templomrendszer vörös gránitból faragott fáraó szobrait, a fehér mészkőből vájt hatalmas oszlopait, a falakat borító vésetek képeit és hieroglifáit személyesen is megcsodálni? Vagy a világhírű Királyok Völgyének ókori sírkamráiban és sziklái közt sétálgatna? Foglaljon olcsó repülőjegyet Luxorba és ismerje meg a város régies, arab jellegű, szűk utcácskáit, vályogházait, az elmaradhatatlan piacot és bazársort!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: