Róma, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Róma az "örök város", amit egyszer az életben mindenkinek látnia kell! Ön is szeretné megcsodálni Vatikánban a világhírű Sixtus-kápolna freskóját, a Colosseumot vagy a Forum Romanum több évszázados épületromjait? Szívesen időzne fagylaltozva a pazar Spanyol-lépcső fokain vagy kávézna a Piazza Navonán? Foglaljon olcsó repülőjegyet Rómába, hűsöljön a Trevi-kút közelében és élvezze az olasz konyha ízeit!

Turizmus

Róma Olaszország fővárosa, a hajdani Római Birodalom központja, az ország legnagyobb és legnépesebb városa, mintegy 2,6 millió lakossal. Területén található a római katolikus egyház központja, a pápa székhelye, a világ legkisebb független állama, Vatikán. Tudományegyeteme az egyik legrégebbi (1303) és legnagyobb Európában.

A város a Tevere és az Aniene folyók találkozásánál fekszik. Idegenforgalmi szempontból a június-augusztus a csúcs-szezon, ilyenkor az időjárás nagyon meleg és párás. Tavasszal és ősszel, április-májusban és októberben a legkellemesebb az időjárás az utazásra és ilyenkor a tömeg is jóval kisebb.

Róma Olaszország legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja: a Vatikán és a Colosseum például a világ 50 leglátogatottabb célállomásai közt szerepel. Az "örök város" rendkívül gazdag történelmi és kulturális örökséggel büszkélkedhet: csodálatos templomokkal és bazilikákkal, hatalmas római kori emlékművekkel, díszes szobrokkal, piazzákkal, barokk szökőkutakkal és reneszánsz művészeti alkotásokkal kápráztatja el látogatóit.

A város egyik szimbóluma a fenséges Colosseum, ami a világ legnagyobb és leghíresebb amfiteátruma, ahol annak idején gladiátorviadalokat, állatküzdelmeket és hajócsatákat rendeztek a római nép szórakoztatására. A monumentális, akár 75 000 néző befogadására is alkalmas amfiteátrum annak idején 80 bejárattal működött.

A Forum Romanum (Foro Romano) az évszázadokon át nyüzsgő ókori Róma szívében, a Palatinus és a Capitolium domb között fekszik, egykor az Ókori Római Birodalom politikai és kereskedelmi központja volt. Területén több, mint 50 nevezetesebb épületet, a római istenek és istennők remekbe szabott szobrait és évszázadok koptatta kőmaradványokat láthatunk.

A görög eredetű, római kori templom, a Pantheon legfőbb érdekessége, hogy az épületet egyetlen helyen, a kupolájába vágott kerek nyíláson keresztül éri a napfény, föntről világítva meg ezzel a belső teret. Itt nyugszik Raffaello és II. Viktor Emánuel olasz király is.

A világ legkisebb független államának a Vatikánnak fő látványossága a Szent Péter-tér és a Szent Péter-bazilika, a világ legnagyobb egybefüggő freskójával díszített Sixtus-kápolna, valamint a 14 vatikáni múzeum. A Vatikáni Múzeum múzeumait a 16. században alapították és a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb művészeti gyűjteményével büszkélkedhet. Róma 4 nagy bazilikájának egyike, a Szent Péter-bazilika (Basilica di San Pietro) a Vatikán legkiemelkedőbb épülete, melynek kupolája egész Róma látképét uralja. Michelangelo tervezte csodálatos kupolájába lifttel és 320 lépcsőfok megmászásával juthatunk fel, innen pedig pazar kilátást élvezhetünk az egész városra. Itt láthatjuk továbbá számos jelentős művészeti alkotás között Michelangelo Piétáját, amely a művész talán legszebb alkotása.

Rómában találjuk Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsőjét, a 138 lépcsőfokból álló Spanyol lépcsőt (Scalinata della Trinità dei Monti). A pazar díszlépcső a Piazza di Spagna teret és a lépcső tetején álló Trinitá dei Monti templomot köti össze és az egyik legromantikusabb találkahely a városban.

Leghíresebb, mindig élettől pezsgő tere a templomokkal és palotákkal körbevett, 3 barokk szökőkúttal is díszített Piazza Navona, ahol egykoron Titus Flavius Domitianus római császár ünnepségek és sportesemények helyszínéül szolgáló stadionja állt.

Róma legnagyobb szökőkútja a világhírű, barokk stílusú Trevi-kút (Fontana di Trevi) Róma legnagyobb szökőkútja, mely 3 út találkozásánál épült. Központi, 20 m széles és 26 m magas szoborcsoportja Neptunuszt és a tritonokat formázza meg. A babona szerint az, aki a jobb kezével a bal válla felett hajítva egy pénzérmét dob a kút vizébe, biztosan visszatér még Rómába. A bedobott érméket minden éjjel összegyűjti a Caritas és az összegből Róma szegényeit támogatják.

Az egykor pápai menedékhelyként szolgáló "Angyalvár" eredetileg Hadrianus császár mauzóleuma volt, amit aztán a középkorban alakítottak át erőddé. A várat használták nyári lakként, de börtönként is, jelenleg pedig múzeumként üzemel. Az "Angyalvárhoz" vezető hidat, a díszes Ponte Sant’Angelo-t, Róma legszebb hídjaként tartják számon.

A város egyik leghangulatosabb és legrégebbi piactere a Campo dei Fiori (Virágok piaca), ahol a virágok mellett színes tésztákat, kimért fűszereket, olajbogyót, prosciuttot, szarvasgombát, olajokat, sajtokat és sok más íncsiklandó finomságot szerezhetünk be. És ha megéheztünk a temérdek látnivaló felfedezése közben, térjünk be a számtalan trattorie vagy rosticcerie egyikébe egy pizzára vagy pastára, majd frissüljünk fel egy hideg gelato fagylalttal, egy lágy capuccinoval vagy egy erős olasz espressoval. Nyárestéken pedig élvezzük a szabadtéri fesztiválok programjait, amikor mindenki az utcán zsibong és mulatozik.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Számos fapados légitársaság - mint például az Air Berlin, Germanwings, Ryanair, Wizz Air, Norwegian, Smartwings, Vueling vagy Eurowings - kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Rómába, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air France KLM, a Czech Airlines, a British Airways, a Lufthansa, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines, a SWISS vagy az Alitalia repülőtársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi légitársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Rómába, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Róma légi közlekedését 3 repülőtér biztosítja: a Róma-Fiumicino repülőtér (IATA: FCO) vagy Leonardo da Vinci Nemzetközi Repülőtér (Aeroporto di Roma-Fiumicino / Aeroporto intercontinentale Leonardo da Vinci), a Róma-Ciampino (IATA: CIA) repülőtér vagy Battista Pastine Nemzetközi Repülőtér (Aeroporto di Roma-Ciampino/Aeroporto internazionale Giovan Battista Pastine) és a Róma-Urbe repülőtér (Aeroporto di Roma-Urbe /Aeroporto dell'Urbe).

A Fiumicino repülőtér a legnagyobb olasz repülőtér, Róma központjától 32 km-re dél-nyugatra, Fiumicino kikötővárosában található. Főként a hagyományos légitársaságok légibázisa, de Budapestről a Wizz Air járatai is ezt a repteret használják. 4 terminállal rendelkezik. Ha innen vonattal szeretnénk bejutni Rómába, vagy a 30 perc alatt a belvárosi Termini fő pályaudvarra érkező Leonardo Express non-stop vonataival vagy az olcsóbb, ám hosszabb menetidejű Sabina-Fiumicino (FR1) vonalon közlekedő vonatokkal tehetjük ezt meg. Ha buszoznánk, több lehetőség közül választhatunk: a 2-es terminál előtt a „Regionális Busz Terminál”-tól a COTRAL társaság buszaira szállhatunk fel, amelyek Róma különböző pontjain állnak meg. Az út a végcéltól függően nagyjából egy órás. A Terravision vagy a Sitbusshuttle buszjáratai a 3-as terminál kijáratától indulnak és Róma belvárosába, a Termini pályaudvarra kb. 55 perc alatt visznek be.

A Ciampino Róma 2. legforgalmasabb reptere, kb. 15 km-re dél-keletre fekszik a városközponttól és elsődlegesen a fapados (diszkont) légitársaságok járatainak légibázisa. 1 terminálja van. Ha innen vonattal szeretnénk Róma centrumába utazni, először a Giovan Battista Pastine vasútállomásra kell eljutnunk, ahová a reptérről félóránként induló COTRAL/SCHIAFFINI buszokkal 5 perc menetidő alatt érhetünk el. Innen aztán vonattal mindössze 15 perc alatt a Termini főpályaudvarra érkezhetünk. Ha busszal szeretnénk bejutni Róma belvárosába, több társaság buszjáratai közül válogathatunk, amik szintén a Termini főpályaudvarra visznek. A buszmegálló a nemzetközi induló oldallal szemben található.

Tömegközlekedés

Róma kiterjedt tömegközlekedési hálózattal rendelkezik: a várost buszok, metró, villamosok és trolibuszok szolgálják. Mivel fő látnivalói a városközpontra koncentrálódnak, azok gyalogosan is könnyen megközelíthetőek. Aki azonban kényelmesebb városnézésre vágyik, a Róma fő nevezetességeit érintő 110-es buszt válassza! Szerte az olasz fővárosban bérelhetünk ugyanakkor kerékpárt és motort is. Róma fő vasúti pályaudvara a belvárosi Termini Pályaudvar, további pályaudvarai a Tiburtina, az Ostiense, a Trastevere és a Tuscolana.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Róma érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Róma
2018-02-24
2018-02-28
24 538 HUF/fő-től
Budapest
Róma
2018-05-09
2018-05-16
25 099 HUF/fő-től
Budapest
Róma
2018-10-09
2018-10-16
25 197 HUF/fő-től
Budapest
Róma
2018-03-06
2018-03-09
25 390 HUF/fő-től
Budapest
Róma
2018-03-01
2018-03-07
26 132 HUF/fő-től
Budapest
Róma
2018-05-14
2018-05-17
27 263 HUF/fő-től
Budapest
Róma
2018-06-11
2018-06-15
27 290 HUF/fő-től
Budapest
Róma
2018-10-02
2018-10-13
27 346 HUF/fő-től
Budapest
Róma
2018-03-01
2018-03-06
27 354 HUF/fő-től
Budapest
Róma
2018-03-13
2018-03-14
27 555 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Szívesen ellátogatna Új-Zéland fővárosába, az ország 2. legnagyobb városába, Wellingtonba? Régi álma, hogy fogaskerekű vasúton utazva ellátogasson a szép panorámával rendelkező Botanikus kertbe, vagy a lenyűgöző kilátást kínáló Mount Victoriára? Foglaljon olcsó repülőjegyet Wellingtonba és élvezze a kávézókkal tarkított, sportolási lehetőségeket kínáló vízparti sétányt, a Waterfrontot!

Cardiff az Egyesült Királyságban található kikötőváros, Wales fővárosa. Az egykori bányászváros napjainkban oktatási, kulturális és sport központ, történelmi látnivalókkal, hatalmas zöld parkokkal, modernül újjáépített kikötői öböllel és kiváló bevásárlóközpontokkal. Foglaljon olcsó repülőjegyet Cardiffba, fedezze fel várkastélyát, Nagy-Britannia legnagyobb arénáját, a Millennium Stadiont és a korszerű Millennium Centre kultórközpont programjait!

Kíváncsi Utah állam fővárosára, a 2002-es téli olimpiai játékok helyszínére, Salt Lake Cityre? Szívesen megismerné közelebbről a mormon vallás központját és ellátogatna a mormon Nagytemplomhoz és a világhírű Mormon Kórusnak helyet adó Tabernacle körkupolás épületéhez? Vagy a helyi Capitolimumot csodálná meg személyesen? Foglaljon olcsó repülőjegyet Salt Lake Citybe és látogasson el a környező síparadicsomokba vagy a Nagy-sóstóhoz is!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: