Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Szívesen megismerné a legliberálisabbnak és legelfogadóbbnak tartott közel-keleti országot, Libanont és fővárosát, Bejrútot? Szeretné megtekinteni a Nemzeti Múzeumuk híres ókori és középkori leleteit vagy épp a legmodernebb és legcsillogóbb bevásárló központokban és bevásárló utcákban nézelődne? Vásároljon olcsó repülőjegyet Bejrútba és látogasson el a híres Pigeon Rocks tengerparti sziklaformációhoz is!

Turizmus

Bejrút Libanon fővárosa, egyben legnagyobb városa, lakosságszáma kb. 1 millióra tehető. A félszigeten elhelyezkedő város jelentős közlekedési csomópont is, amely saját földközi-tengeri kikötővel rendelkezik. Közel fekszik a Libanon-hegységhez, tengerpartja igen változatos képet mutat: a homokos partok és meredek sziklák váltakozva követik egymást. Éghajlata forró mediterrán, ahol nyaranta a nappalok és az éjszakák is melegek, a nyár pedig szinte teljesen csapadékmentes. Az ősz és a tavasz hűvös, a csapadék nagy része télen hullik. Az uralkodó szél jellemzően délután és este fúj, nyugatról, a tenger felől, míg éjjel általában megfordul és a szárazföld felől fúj a tenger felé.

Libanonban sokféle ember és náció él, lakosai vegyes vallásúak, ennek megfelelően kiemelkedően toleránsak és szembetűnően emberségesek. Mindezért az országot, így fővárosát is a Közel-Kelet legliberálisabb országának és fővárosának tartják. Történelme 5000 évre nyúlik vissza és rendkívül viszontagságos, területén egyik hatalom követte a másikat. A várost történelme során mindösszesen kilencszer rombolták le, majd kilencszer épült újjá, ezért sokszor főnixmadárhoz is hasonlítják. Óvárosának romjai közt egyaránt megtalálni a föníciai, az ókori görög, ókori római, arab és török civilizációk nyomait. A francia uralom alóli felszabadulását követően Bejrút 1943-ban lett az ország fővárosa. Innentől egészen az 1970-es évekig a gazdag arab és európai turisták kedvelt úti célja volt, ezért akkoriban a "Közel-Kelet Párizsa" és a "Közel-Kelet európai kapuja" névvel is illették. Ezt a fejlődő, lüktető és pompában, bőségben gazdag időszakot az 1975-1990 közt zajló 15 éves háború szakította meg. Kb. a 2000-es évek óta tart a város fokozatos felújítása és fejlesztése, miközben törekszenek újra vonzó célponttá tenni az országot és a fővárost az utazók körében.

Bejrútban igen nagy a kontraszt. A város nyugati oldala a muzulmán, míg a keleti a keresztény. A modern városrészekben csillogó és luxus bevásárlóközpontok működnek, megtalálható itt minden nagy nemzetközi márka. A legnépszerűbb, elegáns bevásárlóutcák a Weygang és a Verdun, amiket más országokból érkező gazdag hölgyek is szívesen felkeresnek. Történelmi látnivalói közül a legkiemelkedőbbek közé a Nemzeti Múzeum tartozik, amely kb. 1300 kiállítási tárgyat őriz, legnagyobb részt ókori és középkori leleteket. Láthatunk itt föníciai és római időkből származó használati- és dísztárgyakat, szobrocskákat és szarkofágokat is, de a föníciaiak messze földön híres üvegmegmunkálásának folyamatát is megismerhetjük és csodás üvegtárgyakat is megcsodálhatunk a múzeumban.

Érdemes megtekinteni a Parlament épületét a belvárosban és a tőle nem messze, a Serail-domb tetején elhelyezkedő Grand Serail történelmi épületét, ami a libanoni miniszterelnök rezidenciája. Ez a három legfontosabb bejrúti török emlékmű egyike. A város jelenlegi legrégebbi temploma az 1767-ben épült Szent György Görög-Ortodox Székesegyház. Érdemes felkeresni a Mohammad Al-Amin mecsetet is. De nem csak a megmaradt történelmi látnivalók miatt nyújthat izgalmas programlehetőséget a libanoni főváros: minden év októberében otthont ad a Bejrúti Nemzetközi Film Fesztiválnak, míg júliusonként egy nemzetközi jazz fesztivált szerveznek meg itt minden évben.

A tengerpart menti sugárúton és sétányokon nyüzsgő életet, fantasztikus kulináris választékkal rendelkező éttermeket, bárokat találunk, az öblökben csodás panorámát élvezhetünk. Bejrút leghíresebb tájékozódási pontját, a Pigeon Rocks szilaformációt a város területének nyugati szegletében találjuk. A hatalmas szikla mintegy őrt áll a part mentén, környékén népszerű vendéglátóhelyek várják vendégeiket. A sziklához a part mentén kialakított ösvényt követve juthatunk, de akár hajóval is megközelíthetjük, sőt, körbe is hajókázhatjuk azt.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

Az Aegean Air fapados (diszkont) repülőtársaság kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Bejrútba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival például az Egyptair, a Turkish Airlines, az Air France KLM, az Emirates Airlines, a British Airways, a Lufthansa, a Tarom, az Aeroflot, a Hahn Air, az Etihad Airways vagy az Alitalia repülőtársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi légitársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Bejrútot a Bejrút Rafik Hariri Nemzetközi Repülőtér (Beirut Rafik Hariri International Airport (IATA: BEY)) szolgálja ki, amely 7 km-re délre helyezkedik el a várostól. Innen taxival juthatunk el a belvárosba.

Tömegközlekedés

Bejrút tömegközlekedését buszok és megosztott taxik biztosítják, de a legfőbb látnivalók gyalogosan is kényelmesen felfedezhetők a városban.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Bejrút érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Bejrút
2018-03-15
2018-03-19
77 212 HUF/fő-től
Budapest
Bejrút
2018-03-15
2018-03-24
83 991 HUF/fő-től
Budapest
Bejrút
2018-03-16
2018-03-24
83 991 HUF/fő-től
Budapest
Bejrút
2018-03-31
2018-04-08
92 275 HUF/fő-től
Budapest
Bejrút
2018-03-05
2018-03-10
98 163 HUF/fő-től
Budapest
Bejrút
2018-02-25
2018-04-28
105 255 HUF/fő-től
Budapest
Bejrút
2018-03-02
2018-04-02
109 000 HUF/fő-től
Budapest
Bejrút
2018-02-23
2018-03-23
109 100 HUF/fő-től
Budapest
Bejrút
2018-02-23
2018-04-26
109 400 HUF/fő-től
Budapest
Bejrút
2018-03-14
2018-03-19
113 000 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Edmonton Kanadában található, Alberta tartomány székhelye, mely az Északi-Saskatchewan-folyó partján terül el. Híres gyönyörű folyómenti parkrendszeréről, amely mintegy 100 km hosszan nyúlik el, rekreációs- és különféle tematikus útvonalakkal tarkítva. De itt található Észak-Amerika egyik legnagyobb bevásárlóközpontja is, a West Edmonton Mall, így jelentős bevásárlóparadicsom is. Foglaljon olcsó repülőjegyet Edmontonba és élvezze "Kanada fesztiválvárosának" vibráló kulturális életét, színház- és koncertlehetőségeit, rendezvényeit, sport programjait!

Szocsi a Fekete-tenger partján, a Kaukázus mentén fekvő kedvelt üdülőváros, Oroszország "nyári fővárosa", a "Fekete-tenger gyöngyszeme", az "orosz riviéra". 2014-ben a téli olimpiai játékoknak adott otthont, 2018-ban pedig a FIFA Világbajnokság egyik helyszíne. Foglaljon olcsó repülőjegyet Adler Szocsiba és fedezze fel a város látnivalói mellett a környék természeti szépségeit is!

Régi álma, hogy Dél-Egyiptom egyik legnépszerűbb úticélját, Luxort felkeresse? Szeretné a Luxori templom és a Karnaki templomrendszer vörös gránitból faragott fáraó szobrait, a fehér mészkőből vájt hatalmas oszlopait, a falakat borító vésetek képeit és hieroglifáit személyesen is megcsodálni? Vagy a világhírű Királyok Völgyének ókori sírkamráiban és sziklái közt sétálgatna? Foglaljon olcsó repülőjegyet Luxorba és ismerje meg a város régies, arab jellegű, szűk utcácskáit, vályogházait, az elmaradhatatlan piacot és bazársort!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: