Lodz, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Szívesen ellátogatna Lengyelország 3. legnagyobb városába, Lodzba? Foglaljon olcsó repülőjegyet Lodzba és andalogjon Európa leghosszabb sétálóutcáján, gyönyörködjön az azt szegélyező neoreneszánsz és szecessziós épületekben, próbálja ki hangulatos kávézóit, éttermeit és sörkertjeit! Fedezze fel a hollywoodi mintájára készített lodzi “Walk of Fame” sétányt és a Központi Textil Múzeum tárlatait, amely az ipari fellendülés idejéből mutat be érdekességeket!

Turizmus

Lodz (Łódź) jelentése csónak, ladik) Lengyelország 3. legnagyobb városa, mely az ország közepén, a Lodzi-fennsíkon fekszik. A Lódzi vajdaság központja, közel 700.000 lakossal.
Területén 18 kisebb-nagyobb folyó és patak folyik keresztül. Lodz egy kis faluból nőtte ki magát, az ipari forradalom idején vett hatalmas lendületet, ezért Lengyelország Manchesterének is nevezik. Fénykora az I. világháborúig tartott, ekkor Lodz elvesztette kiváltságos összeköttetését az orosz és távol-keleti piacokkal. A II. világháború idején náci megszállás alá került, majd a kommunista korszakban tovább hanyatlott.1989 óta folyamatosan arra törekszenek, hogy a posztindusztriális városképet levetkőzze és vonzó várossá váljon a turisták számára. A lengyel klubélet fővárosának is tartják, de a kultúra és a művészet fellegvára is. A színházak, mozik, múzeumok és galériák előadásai és kiállításai mellett számos zenei, irodalmi és képzőművészeti rendezvényt, fesztivált is kínálnak egész évben. Lodzban számos egyetem is működik.

Tekintettel arra, hogy viszonylag fiatal város, itt nem találunk középkori piacteret körülötte barokk és reneszánsz épületekkel, annál inkább a fellendülés idején emelt klasszicista kúriákat, palotákat. A társadalmi és kereskedelmi élet központja az 5 km hosszú Piotrkowska utca, amely kettészeli a várost, Európa leghosszabb sétálóutcája, Lodz legnagyobb turista vonzereje. Gyönyörű neoreneszánsz és szecessziós épületek, hangulatos kávézók, éttermek és sörkertek szegélyezik. A város leghíresebb szállodáját, az 1888-ban épült Grand Hotelt is itt találjuk, előtte pedig a hollywoodi mintájára készített lodzi “Walk of Fame” sétányt, ahol Lengyelország leghíresebb színészeinek és rendezőinek kézlenyomatát foglalták csillagokba. Sokan ellátogatnak a 78-as szám alatt álló házhoz is, ahol a világhírű lengyel zongoraművész, Artur Rubinstein töltötte gyermekkorát.

A város legnagyobb temploma a gótikus Lodzi katedrális. Építészeti szempontból érdekes a Papi Malom névre hallgató terület, ahová a fellendülés időszakában egy óriási ipari és lakópark került gyárépületekkel, fonókkal, iskolákkal, kórházakkal és a dolgozók számára egy lakóteleppel. A hatalmas komplexum épületeinek nagy része még ma is áll. A XIX. századi gyártelepen működik a Łódź Art Center kulturális és művészeti központ, amely kiállítási hely, valamint fesztiválok, konferenciák és találkozók otthona. A város utcáin érdekes és látványos szobrokkal is sűrűn találkozhatunk: láthatunk például egy lámpás férfi alakot, aki egy létrán állva készül épp izzót cserélni egy régi utcai lámpában. A Három Gyártulajdonos-szoborcsoport a város fénykorát idézi. De szobrot emeltek a Nobel-díjat nyert, Lodz szomszédságában született írónak, Wladyslaw Reymontnak is, akit írás közben, míg Artur Rubinsteint zongorázás közben ábrázoltak.

Lodz legnépszerűbb szökőkútját a Szerelem szökőkútját a Szabadság téren láthatjuk. Neve egy városi legendából ered, mely szerint, ha egy szerelmespár tagjai megmossák az arcukat a kút vizében, szerelmük örökké tart. Feltétlenül látogassunk el a Központi Textil Múzeumba, ahol az ipari fellendülés idejéből származó gőzhajtású szövőszéktől kezdve a szövet-nyomdagépeken át a város aranykorában készült szőnyegekig, csipkékig és egyéb szövetárukig berendezési- és használati tárgyakat vehetünk szemügyre. Ha a lengyel filmművészet és filmgyártás iránt is érdeklődünk, ne hagyjuk ki a Cinematográfiai Múzeum felkeresését se a Karl Schreibler-palotában.

Annak ellenére, hogy Lodznak nagyvárosi jellege van, rengeteg zöldterületet is találunk a területén. A legnépszerűbb hely ezek közül a Park na Zdrowiu, ahol állatkert és a Lunapark szórakozási lehetőségei várják a látogatókat. De a közelben található szép füvészkert is vonzza a turistákat, ahol japán- és alpesi kertet, sőt, 120 éves pálmák gyűjteményét is láthatjuk. A £agiwenicki erdő a legnagyobb városi erdő Lengyelországban, melynek területét gyalogosoknak, kerékpárosoknak és lovasoknak kijelölt turistaútvonalak hálózzák be. A Rudzka-hegyen még egy korszerű bobpálya is található.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

2018. március 27-től a Lufthansa repülőtársaság kínál Budapestről Lodzba olcsó repülőjegyet.

Repülőtér információk

A várost a Lodz Władysław Reymont Repülőtér (Łódź Władysław Reymont Airport (IATA: LCJ)) szolgálja ki, amely Lengyelország legkisebb reptere és kb. 6 km-re található a városközponttól. Innen busszal juthatunk be a belvárosba.

Tömegközlekedés

Lodz tömegközlekedését buszok, vonatok és villamosok biztosítják.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Lodz érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Lodz
2018-04-05
2018-04-09
64 000 HUF/fő-től
Budapest
Lodz
2018-04-06
2018-04-09
64 000 HUF/fő-től
Budapest
Lodz
2018-04-20
2018-04-24
64 000 HUF/fő-től
Budapest
Lodz
2018-03-28
2018-04-02
64 000 HUF/fő-től
Budapest
Lodz
2018-04-27
2018-04-30
66 900 HUF/fő-től
Budapest
Lodz
2018-03-27
2018-03-30
909 100 HUF/fő-től
Budapest
Lodz
2018-03-30
2018-04-03
1 021 700 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Orán Algéria északnyugati részén, a Földközi-tenger partján fekvő város. Gyönyörű tengerpartját Nizza partvonala ihlette, ahol hosszú, hangulatos kávézókkal, éttermekkel és fagylaltozókkal teli sétány fut, és ami gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és Fort Santa Cruz szikláira. Foglaljon olcsó repülőjegyet Oránba és fedezze fel az ország legnagyobb bazárjainak egyikét, a Le Marché de Medina Jedida hangulatos vásárait!

Austin az Amerikai Egyesült Államokban található Texas állam fővárosa, annak középső területén, a Colorado folyó partján. Oktatási, ipari, kulturális, közigazgatási, valamint közismert zenei központ, az "Élőzene fővárosa". Az állam legnagyobb egyetemének, a University of Texas-nak az otthona, Texas állam "Szilikon-völgye". Foglaljon olcsó repülőjegyet Austinba és élvezze a különböző zenei fesztiválok, zenei klubok és westernkocsmák vagy épp a profi és amatőr utcai zenészek nyújtotta szórakozási lehetőségeket, egész évben!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: