Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Egzotikus kikapcsolódásra vágyik a trópusi, egyedülálló élményt nyújtani képes Bali szigeten? Szívesen felfedezné a sziget lenyűgöző templomait és természeti szépségeit? Szeretné megtapasztalni a balinézek nyugodt harmóniáját és örökké mosolygós vendégszeretetét? Foglaljon olcsó repülőjegyet Balira, Denpasarba és ismerje meg a sziget magas fokú művészeti értékeit!

Turizmus

Bali egy Indonéziában található sziget, a 33 indonéz tartomány egyike, lakossága kb. 4,5 millió fő. A tartományi főváros és egyben a sziget legnagyobb városa Denpasar, mely Bali déli részén található. Ez az ország legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja, ami nem a szép és homokos strandjairól, sokkal inkább magas fokú művészetéről, táncáról, szobrászatáról, festészetéről, bőr-, és fémművességéről, valamint zenéjéről és a helyiek kedvességéről, mosolygósságáról és vendégszeretetéről híres. A sziget lakóinak 85 %-a hindu vallású.

Bali legfontosabb városa egyrészt a sziget északi kikötője, Singaraja, amely a gyarmati időkben fővárosként funkcionált, másrészt a déli part közelében fekvő Denpasar és a tőle északra található Ubud, mely múzeumaival, műtárgypiacával és galériáival a sziget kulturális központja. Indonézia éghajlata egyenlítői, trópusi, ahol mindössze egy évszak van, 27-29 °C átlaghőmérséklettel. Az évi csapadék mennyiség nagyon magas, még a száraz évszakban - júniustól szetemberig - is 2-3 naponta zuhog az eső. A hőmérséklet egész évben kellemes, de a csapadékra figyelemmel legjobb, ha a száraz időszakban látogatunk el ide.

A balinézek komolyan gyakorolják hitéletüket, így helyi életkép és már önmagában is igazi turistalátványosság a napi háromszori nyíltszíni imádkozás és szertartás. Szinte lépten-nyomon egy-egy friss virággal és füstölővel díszített házi oltárba botlik a sziget látogatója. Bali természeti adottságai rendkívül változatosak: találunk itt vulkanikus hegyeket, szép tengerpartokat, dzsungeleket, kanyargó, bővizű patakokat és teraszosan művelt hatalmas rizsföldeket. A kulturális látnivalók mellett bőven akad itt különböző nehézségi fokú kirándulási lehetőség is.

Semmi esetre se hagyjuk ki az Ubud városban található Királyi palota, a mindenkori balinéz uralkodó lakhelyének meglátogatását. A palota legtöbb helyisége és a kertje is ingyen látogatható, ahol művésztelep is működik.

Bali több ezer temploma között akadnak kihagyhatatlan látnivalók. Páratlan élményt nyújt a Bali nyugati szélén lévő Alas Kedaton majomerdő és a közeli templom. A szentként tisztelt majmokat itt olyan közelről lehet megfigyelni, mint sehol másutt. A sziget legmagasabb hegyén, a kb. 1000 méter magas Gunung Agung-hegyen áll Bali legnagyobb temploma, a vulkanikus kőzetből épült 3 fő- és 19 melléktemplomból álló komplexum. A legérdekesebb a kb. 1700 méter magasan található Bratan-tavi Ulun Danu úszótemplom. A tavi templom gyakran ködbe burkolózik, ugyanakkor körülötte vízi liliomok nőnek, amelyek virágzáskor felejthetetlen látványt nyújtanak a tavon "úszó" templommal.

Semmihez nem fogható az Ulu Watu sziklatemplom látványa, amely a sziget délnyugati csücskénél, a tengerben található sziklára épült. A templom turistáknak nem látogatható, de mindennap este hat órakor a helyi lakosok előadják az ún. Kecak táncot, azaz egy balinéz folklór műsort, amit azonban ingyen megtekinthetünk a varázslatos tengerparti naplementében. Egy másik, a parttól 50 méterre egy sziklára épült szent hely, a Tanah Lot sziklatemplom, mely a Világörökség része.

Balin a lakosság nagy része rizstermesztésből él, amelynek hagyományát talán a Jatiluwih falucska mellett található rizsteraszok mutatják meg legszebben. Ha pedig egzotikus növényeket, madarakat, papagájokat és hüllőket is szeretnénk jobban szemügyre venni, a Kuta város közelében található Madár és Hüllőparkban a helyünk. Végezetül, ha elég volt a kulturális és természeti látnivalókból, igazi trópusi kalandot biztosít számunkra Bali aquaparkja, a Waterboom, ahol nem csak csúszdák és medencék, de masszázsok és igazi trópusi spa élmények is segítik a kikapcsolódást.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Több nemzetközi légitársaság is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Balira, Denpasarba: minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air France KLM, az Emirates Airlines, a Qatar Airways, a Turkish Airlines, a British Airways vagy a Lufthansa légitársaság is. A nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Balira, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A Balira érkező repülőgépek a Ngurah Rai vagy más néven Denpasar Nemzetközi Repülőtérre (Ngurah Rai International Airport/Denpasar International Airport (IATA: DPS)) érkeznek, a sziget déli részére. Valójában a reptér a fővárostól 13 km-re fekszik, Kuta és Jimbaran között. Innen átlag 30-45 perces transzferrel juthatunk a hotelzónákba.

Tömegközlekedés

Balin nincs vasút, a tömegközlekedést buszok, némely nagyobb város esetében kompok szolgáltatják. A szigeten belül leginkább a saját taxisofőr megfogadása a célravezető, aki a saját, személyes idegenvezetőnkként, hozzánk rugalmasan alkalmazkodva segítheti utazásunkat.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Denpasar Bali érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Denpasar Bali
2018-05-01
2018-06-10
161 600 HUF/fő-től
Budapest
Denpasar Bali
2018-09-03
2018-09-18
161 700 HUF/fő-től
Budapest
Denpasar Bali
2018-05-15
2018-05-23
161 700 HUF/fő-től
Budapest
Denpasar Bali
2018-04-13
2018-04-27
161 700 HUF/fő-től
Budapest
Denpasar Bali
2018-03-26
2018-04-10
161 700 HUF/fő-től
Budapest
Denpasar Bali
2018-05-30
2018-06-13
161 700 HUF/fő-től
Budapest
Denpasar Bali
2018-03-23
2018-04-04
161 800 HUF/fő-től
Budapest
Denpasar Bali
2018-03-24
2018-04-04
161 800 HUF/fő-től
Budapest
Denpasar Bali
2018-03-09
2018-03-25
161 800 HUF/fő-től
Budapest
Denpasar Bali
2018-03-05
2018-03-20
161 800 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Szívesen ellátogatna Új-Zéland fővárosába, az ország 2. legnagyobb városába, Wellingtonba? Régi álma, hogy fogaskerekű vasúton utazva ellátogasson a szép panorámával rendelkező Botanikus kertbe, vagy a lenyűgöző kilátást kínáló Mount Victoriára? Foglaljon olcsó repülőjegyet Wellingtonba és élvezze a kávézókkal tarkított, sportolási lehetőségeket kínáló vízparti sétányt, a Waterfrontot!

Cardiff az Egyesült Királyságban található kikötőváros, Wales fővárosa. Az egykori bányászváros napjainkban oktatási, kulturális és sport központ, történelmi látnivalókkal, hatalmas zöld parkokkal, modernül újjáépített kikötői öböllel és kiváló bevásárlóközpontokkal. Foglaljon olcsó repülőjegyet Cardiffba, fedezze fel várkastélyát, Nagy-Britannia legnagyobb arénáját, a Millennium Stadiont és a korszerű Millennium Centre kultórközpont programjait!

Kíváncsi Utah állam fővárosára, a 2002-es téli olimpiai játékok helyszínére, Salt Lake Cityre? Szívesen megismerné közelebbről a mormon vallás központját és ellátogatna a mormon Nagytemplomhoz és a világhírű Mormon Kórusnak helyet adó Tabernacle körkupolás épületéhez? Vagy a helyi Capitolimumot csodálná meg személyesen? Foglaljon olcsó repülőjegyet Salt Lake Citybe és látogasson el a környező síparadicsomokba vagy a Nagy-sóstóhoz is!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Krabi, Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: