San Juan, Puerto Rico repülőjegy vásárlás információk

Pálmafás sétányok, szökőkutak, képeslapra illő tengerpartok és lagúnák fehér homokkal, kéklő vízzel és kókuszpálmákkal övezve. A spanyol gyarmati időkből fennmaradt koloniális stílusú impozáns épületek és karibi vendégszeretet. Trópusi esőerdő egzotikus élővilággal és buja növényzettel. Ez Puerto Rico! És persze a Piña Colada és Ricky Martin hazája. Foglaljon akciós repülőjegyet Puerto Rico fővárosába, San Juanba és adja át magát az igazi karibi életérzésnek egy trópusi paradicsomban!

Turizmus

San Juan Puerto Rico, a Nagy-Antillák szigetvilágának legkeletebbre fekvő tagjának fővárosa. A 160 kilométer hosszú és kb. 56 kilométer széles szigetország az Amerikai Egyesült Államok társult állama. San Juan, mely a legnagyobb település a szigeten, annak északi partján helyezkedik el. A fővárost, mely jelentős kikötő is, a spanyolok alapították 1521-ben, ezzel Santo Domingo után a 2. legrégibb európai alapítású város a karibi térségben. Nevét Keresztelő Szent Jánosról (spanyolul San Juan Bautista) kapta. Az óváros (San Juan Antiguo) területét fal veszi körül, ezért időnként La Ciudad Amurallada (a fallal körülvett város) elnevezéssel is találkozhatunk.

A sziget éghajlata trópusi monszun, télen 22 °C, nyáron 32 °C legmagasabb hőmérséklettel. Az ország az Amerikai Egyesült Államok társult államaként viszonylagos függetlenséggel rendelkezik: nem választ saját elnököt, hanem a többi államához hasonlóan itt is kormányzót választanak, a fizető eszközük pedig az amerikai dollár. A lakosság több, mint 98 %-a spanyolajkú, de az angol is széles körben beszélt nyelv.

Puerto Rico, lévén spanyol gyarmat volt, rendkívül gazdag történelemmel és gyönyörű spanyol gyarmati építészettel, a koloniális építészet emlékeivel büszkélkedhet. Az óvárosi, Old San Juan-i épületek többségét spanyol cseréptető fedi, kovácsoltvas erkélye van, szűk utcái pedig macskakővel borítottak. Az óváros - mely az UNESCO kulturális világörökségének része - fő látnivalói közé tartoznak a spanyol telepesek által épített erődök, melyek a kalóztámadásoktól védték a várost. Ezek közül a leghíresebb a 16. századi Fort San Felipe del Morro és a 17. századi Fort San Cristobal, melyek a San Juan Állami Történelmi Lelőhely (San Juan National Historic Site) részei.

A Puerto Ricoba érkező látogatók nagy része a sziget varázslatos tengerpartjai miatt utazik ide. San Juan 2 gyönyörű tengerparttal büszkélkedhet Condado-ban és Isla Verde-ben. Az igazán képeslapokra illő tengerpartok azonban a fővároson kívül találhatóak. A sziget délnyugati szegletében terül el például a Bonqueron Beach, ami nyugodt vizeivel, pálmafáival és fehér homokos partjaival elsősorban a családok számára lehet ideális. Az aktív sportolás és a szörfözés szerelmesei számára inkább a sziget északnyugati sarkában fekvő Rincon Beach kínál izgalmakat.

A fővárostól kb. 48 km-re keletre fekvő Luquillo Beach igazi trópusi- és fotós paradicsom, ami fehér homokos partokkal és kókuszligettel szegélyezett kristálytiszta lagúnával várja a relaxálni vágyókat. Innen nem messze, San Juan városától kb. 1 órányi utazásra található az ország egyik legnagyszerűbb kincse, az El Yunque Nemzeti Erdő (El Yunque National Forest) is. Az El Yunque trópusi esőerdőjében a magas éves csapadékmennyiségnek köszönhetően igazi dzsungel hangulatot élhetünk át, számos folyóval, vízeséssel, buja lombokkal, orchideákkal, papagájokkal és más egzotikus élőlényekkel. A park élővilágában olyan fajták is megtalálhatóak, melyek egyedül itt élnek a világon. Mindemellett a park tetején, a Pico El Yunque-n lenyűgöző látványban is részünk lehet.

Ha itt járunk, feltétlenül kóstoljuk meg Puerto Rico leghíresebb ételét, a mofongo-t, ami egy sült banánon alapú fogás. Talán kevesen tudják, de Puerto Rico a Piña Colada hazája is.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

A Condor, a Norwegian és az Air Berlin fapados (diszkont) repülőtársaság kínál Budapestről olcsó repülőjegyet San Juanba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air France KLM, az American Airlines, a British Airways, az Iberia vagy az Air Lingus légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

San Juant a Luis Muñoz Marín Nemzetközi Repülőtér (Luis Muñoz Marín International Airport (IATA: SJU)) szolgálja ki, ami kb. 14 km-re található a várostól, Carolinában. A legtöbben a szárazföldi Amerika reptereiről jutnak el ide. A repülőtérről busszal vagy fix áras taxival juthatunk be a belvárosba.

Tömegközlekedés

Puerto Ricoban nincs rendszeres buszjárat és a vasút is csak San Juan és környékén képviselteti magát. A Públicos, vagyis a privát buszok vagy taxik, esetleg bérelt autó igénybevétele javasolt. Az óvárost San Juanban egyébként ingyenes trolibusszal is megtekinthetjük.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással San Juan érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
San Juan
2018-04-13
2018-04-22
215 900 HUF/fő-től
Budapest
San Juan
2018-04-14
2018-04-22
251 800 HUF/fő-től
Budapest
San Juan
2018-04-01
2018-04-05
330 600 HUF/fő-től
Budapest
San Juan
2018-03-30
2018-04-09
247 900 HUF/fő-től
Budapest
San Juan
2018-12-17
2019-01-03
255 400 HUF/fő-től
Budapest
San Juan
2018-03-23
2018-03-31
260 900 HUF/fő-től
Budapest
San Juan
2018-07-22
2018-08-06
275 500 HUF/fő-től
Budapest
San Juan
2018-07-20
2018-08-03
291 000 HUF/fő-től
Budapest
San Juan
2018-12-30
2019-01-05
1 629 200 HUF/fő-től
Budapest
San Juan
2018-06-20
2018-06-30
334 870 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Linz Ausztria gazdasági központjainak egyike, Felső-Ausztria tartományának székhelye, mely a Duna 2 partján található. Kulturális és ún. jövőorientált kreatív város, amely egyedien megélhető élményeket kínál. Foglaljon olcsó repülőjegyet Linzbe és látogasson el Európa legmodernebb Zeneszínházába vagy az Ars Electronica Centerbe, ahol fantasztikus interaktív élményekben lehet része, miközben a digitális művészet és technológia világába merül alá!

Anchorage Alaszka legnépesebb és legmodernebb városa, pénzügyi, közlekedési és turisztikai csomópontja. Izgalmas múzeumok, virágos parkok, lenyűgözően szép táj és vadvilág várják az ide látogatókat. Foglaljon olcsó repülőjegyet az alaszkai Anchorage kikötőbe és fedezze fel a környező hegyláncokat és élővilágát vagy élvezze a természetben űzhető sportolási lehetőségeket!

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Anchorage, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: