Szapporo, Japán repülőjegy foglalás információk

Kíváncsi a második legnagyobb japán sziget, Hokkaidó székhelyére, Szapporóra? Szívesen részt venne a minden év februárjában megrendezésre kerülő nemzetközi hírű Juki Macuri-n, azaz Hófesztiválon, hogy a művészek jég- és hószobrait csodálja? Vagy a párizsi Eiffel-torony mintájára készült Szapporo TV-torony 90 m magasan lévő teraszáról élvezné a panorámás kilátást? Foglaljon olcsó repülőjegyet Szapporóba és látogasson el a híres japán sört készítű Szapporo Sörmúzeumba is!

Turizmus

Szapporo Japán 5. legnépesebb városa, mely az ország északi részén fekvő japán szigeten, Hokkaidón található, annak egyben legnagyobb városa. A kb. 2 milliós város a Hokkaidó prefektúra székhelye, kedvelt turista célpont. Területétől nyugatra található a Sōsei folyó, délnyugatra az Ishikari alföld, míg a nyugati és déli részein hegyek övezik. Szapporo adott otthont az 1972. évi téli olimpiai játékoknak, ez volt az első, amit Ázsiában tartottak. Nemzetközi szinten még az 1950 óta minden év február elején megrendezésre kerülő Juki Macuri, azaz a Szapporói Hófesztiválról ismert. Ugyanakkor több neves egyetemmel is büszkélkedhet.

Éghajlata nedves kontinentális: a nyár meleg és párás, a tél pedig - a szibériai anticiklon hatására - nagyon hideg. A legtöbb eső májustól augusztusig, valamint szeptemberben és októberben hullik. A legmelegebb hónap az augusztus (26-30 °C), a leghidegebb a január (-7 °C körül). Hacsak nem kifejezetten a hófesztivál miatt látogatunk Szapporóba, leginkább tavasszal vagy ősszel érdemes ideutazni, amikor a cseresznyevirágzás és a színesbe borult őszi fák különleges hangulatot varázsolnak szerte a városban.

Mivel viszonylag fiatal japán városról van szó, Szapporóban kevésbé láthatók tradicionális japán építészeti stílust képviselő épületek. De akadnak azért bőven turisztikai látványosságok benne, beleértve a néhány történelmi műemléket, a szépen gondozott parkokat, japán kerteket, művészeti galériákat (pl.: a Modern Művészeti Múzeum - Hokkaido Museum of Modern Art) és múzeumokat. Szapporo gasztronómiáját tekintve különösen híres a rámen nevű japán tésztalevesről és a friss tenger gyümölcseiről, mint a lazac, tengeri sün és a rák.

Az 1878-ban a Szapporo Mezőgazdasági Főiskola (ma Hokkaidó Egyetem) számára épült Óratorony (Clock Tower) a város legidősebb épülete, ami mára Szapporo jelképévé is vált: benne kicsiny múzeum is kialakításra került. Látványos a Hokkaidó prefektúra kormányának otthont adó Városháza épülete is. Izgalmas családi program lehet a fehér csokijáról elhíresült Ishiya csokoládégyárban tett látogatás, ahol játékmúzeum, szuvenír bolt, cukrászda és étterem is várja vendégeit. Szapporo legnépszerűbb parkja a városközpontban elhelyezkedő, a várost északi és déli részre osztó, mintegy 1,5 km hosszú Odor Park, ami mára szintén Szapporo jelképévé vált: benne gyönyörű sétányok, virágágyások, fák és szökőkutak sorakoznak. Népszerű látnivaló az Odor Parkban magasodó Szapporo TV-torony is, ami a párizsi Eiffel-torony másolata: 90 m magasan lévő teraszáról panorámás kilátás nyílik a városra, éjjelente pedig szép megvilágítást kap az egész torony. Érdemes felkeresni a külvárosban található Hokkaido Pioneer Village történelmi falut is, ahol japán "újra-iparosodott" korából, a 20. század elejéről származó építményeket, valamint szép kerteket és szentélyeket láthatunk.

A februári Hófesztivál, a város legnagyobb fesztiválja jellemzően mintegy 2 millió turistát vonz. Ilyenkor a világ minden tájáról érkeznek jég- és hószobrászok, hogy összemérjék tehetségüket. Az alkotások leginkább éjszaka látványosak, amikor meg is világítják őket. A nyár folyamán a Szapporói Nyári Fesztivál, ősszel pedig egy a müncheni Oktoberfesthez hasonló sörfesztivál kerül rendszeresen megrendezésre. Talán kevesen tudják, de a japánok körében a legkedveltebb alkoholtartalmú ital a sör: Szapporóban sörfőzde is üzemel, legnépszerűbb exportterméke a hasonló névre hallgató sör, amelynek saját múzeuma (Szapporói Sörfőzde) is van a városban. Ez az egyetlen ilyen jellegű múzeum egész Japánban. A múzeumhoz söröző is kapcsolódik, ahol megkóstolható a jó hideg csapolt Sapporo sör is.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

Számos repülőtársaság kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Szapporóba, mint például a Japan Airlines, az Air France KLM, a British Airways, az Air China, a Finnair vagy a Lufthansa légitársaság is. A felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Szapporóba, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Szapporót az Új Chitose Nemzetközi Repülőtér (New Chitose International Airport (IATA: CTS)) szolgálja ki, kb. 50 km-re a várostól délkeletre. A legkényelmesebben buszokkal vagy vonatokkal érhetjük el innen Szapporo központját.

Tömegközlekedés

Szapporo tömegközlekedését vonatok, buszok, villamos és metró, a vízen kompok biztosítják. A város ugyanakkor rendkívül kerékpárbarát is.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Brüsszel
2018-04-13
2018-04-17
15 005 HUF/fő-től
Budapest
Prága
2018-03-26
2018-03-29
15 124 HUF/fő-től
Budapest
Nürnberg
2018-03-30
2018-04-03
15 180 HUF/fő-től
Budapest
Berlin
2018-04-09
2018-04-14
16 952 HUF/fő-től
Budapest
Velence
2018-03-24
2018-03-28
17 200 HUF/fő-től
Budapest
Milánó
2018-04-06
2018-04-06
19 171 HUF/fő-től
Budapest
Santander
2018-04-13
2018-04-16
19 988 HUF/fő-től
Budapest
London
2018-03-29
2018-04-03
20 168 HUF/fő-től
Budapest
Pisa
2018-04-16
2018-04-17
20 555 HUF/fő-től
Budapest
Varsó
2018-06-02
2018-06-03
21 356 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Linz Ausztria gazdasági központjainak egyike, Felső-Ausztria tartományának székhelye, mely a Duna 2 partján található. Kulturális és ún. jövőorientált kreatív város, amely egyedien megélhető élményeket kínál. Foglaljon olcsó repülőjegyet Linzbe és látogasson el Európa legmodernebb Zeneszínházába vagy az Ars Electronica Centerbe, ahol fantasztikus interaktív élményekben lehet része, miközben a digitális művészet és technológia világába merül alá!

Anchorage Alaszka legnépesebb és legmodernebb városa, pénzügyi, közlekedési és turisztikai csomópontja. Izgalmas múzeumok, virágos parkok, lenyűgözően szép táj és vadvilág várják az ide látogatókat. Foglaljon olcsó repülőjegyet az alaszkai Anchorage kikötőbe és fedezze fel a környező hegyláncokat és élővilágát vagy élvezze a természetben űzhető sportolási lehetőségeket!

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Anchorage, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: