Porto, Portugália repülőjegy foglalás információk

Kíváncsi a legendás desszertbor, a portói szülővárosára? Szeretne a Világörökségi listán is szereplő óváros, a Ribeira meredek utcáin sétálni vagy az ismert Dom Luis-hídról csodálni a panorámát? Esetleg a Vila Nova de Gaia negyed híres borraktárai és pincéi vonzák igazán? Foglaljon olcsó repülőjegyet Portóba és vegyen részt egy varázslatos hajókiránduláson a Duoro folyón, utazzon egészen a szőlőültetvényekig!

Turizmus

Porto (korábban Oporto) Portugália Atlanti-óceáni partvidékén, a Douro folyó tölcsértorkolatának északi partján fekszik. Az ország 2. legnagyobb városa, közel negyedmilliós lakosságával egyik legfontosabb gazdasági központja, jelentős kikötője. Történelmi belvárosa, a hangulatos Ribeira, az UNESCO Vlágörökségi listáján is szerepel.

A mediterrán klímájú város hőmérsékletét nyáron is kellemesre mérsékli az óceán felől érkező szél, de ha kíváncsiak vagyunk a mandula, a cseresznye, a narancs és a füge virágzásásra, februárban keressük fel a kikötővárost.

A meredek utcáiról és festői kikötőjéről ismert várost a hidak városának (Cidade das Pontes) is nevezik, hiszen 6 híd köti össze a Douro déli partján fekvő, híres pincékkel és borraktárakkal teli Vila Nova de Gaia kikötővel és borkóstoló negyeddel. Ennek a folyóhoz közeli pincéiben kezdték évszázadokkal ezelőtt készíteni a folyó felsőbb folyása mentén termelt szőlőkből származó mustból a világhírű erősített bort, a portóit. Ugyancsak az itteni tájkörzet különlegessége a speciális szőlőfajtájából előállított „ún. "zöld bor" (vino verde) is, amely a nyári forróságban kitűnő szomjoltó ital. Emellett olyan nemzetközi hírű futballcsapatairól is ismert a város, mint a Boavista FC és az FC Porto.

Portoban nem ritkák az éles kontrasztok, mint például az omladozó és a szépen felújított, patinás épületek, vagy a húszas évekbeli villamosok és szupermodern metró szerelvények látványa. Kereskedelme révén tehetős város volt, erről a pompás, 19. századi régi tőzsde épület, a Palácio de la Bolsa is tanúskodik.

A város története egészen a 4. századig és a római időkig nyúlik visssza, de kelta ősi erődítmények maradványait is megtalálták a városközpontban, ezzel Európa egyik legrégebbi városának tekinthető. Porto egyik jelképe a vasból készült, 2 szintes Dom Luis-híd. Alsó szintjén az autósok és gyalogosok, felső szintjén ma már metró közlekedik. A hídon áthaladva részünk lehet a városra és a kikötőre néző egyik legcsodálatosabb kilátásban.

Feltétlenül látogassuk meg Portóban járva a Sé do Porto ikertornyos, erődítményszerű katedrálisát, ahol Tengerész Henriket is megkeresztelték. A katedrálist a 12. században kezdték építeni, de az évszázadok során számos változáson ment keresztül, még a 18. században is történtek rajta átalakítások. Porto másik szimbóluma az 1763-ban épült
barokk Clerigos-torony, ami egykor iránytűként szolgált a Cais da Ribeira felé tartó hajók számára. Érdemes 76 m-es magasságban lévő tetejét megmásznunk, mert pazar kilátás vár fentről. A toronnyal szemben látható a gyönyörű Cordoaria kert és az egykori börtön, a klaszicista Pombaline épülete.

Portugália 1. nemzeti múzeuma, az 1833-ban alapított Soares dos Reis Múzeum szintén Portóban található. Otthona a neoklasszicista Carrancas épülete, amely egy időben királyi rezidenciaként is szolgált. A múzeumban a 16. századtól kezdődően láthatjuk a legnevesebb portugál művészek különböző alkotásait.

A mediterrán kikötővárosban található Európa egyik legfényűzőbb belsővel rendelkező temploma, a 14. századi gótikus-barokk Sao Francisco templom. A gazdag barokk díszítés és az aranyozott faszobrok kialakításakor mintegy 400 kg aranyat használtak fel. Ezek mellett márványból készült bordás, gótikus boltíveket is láthatunk. Az épület alatt húzódó katakombákban múzeum került kialakításra, ahol az egykori kolostor maradványai nézhetők meg, pincéiben pedig több ezer emberi csontmaradvány található. A templom csodás komolyzenei koncert helyszín.

Fedezzük fel Portóban a régi kikötőt (Mole des Cais da Ribiera), a Ribeira negyedet éjjeli fényben és nappal is, a történelmi városmag festői szépségű utcáit, bóklásszunk a kihagyhatatlan Mercado Bolhao piac halas-, kolbászos- és virágos bódéi között, és csodáljuk meg a Sao Bento pályaudvar épületének belsejét, melynek falán Porto történetének jelentős eseményeit megörökítő, 30 ezer kék-fehér azulejóból (portugál csempe)l álló képgyűjtemény található. Vegyünk részt egy borkóstolón a legendás Vila Nova de Gaia kikötőben, vásároljunk a Rua Santa Catarina bevásárlóutcán, vagy hajókázzunk egyet a Duoro folyón egészen a híres szőlőültetvényekig!

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

Számos fapados repülőtársaság - mint például a Wizz Air, Smartwings, Vueling vagy Eurowings - kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Portoba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air France KLM, a British Airways, a Lufthansa, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines, a SWISS, a TAP Air Portugal vagy az Iberia légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Porto nemzetközi légikikötője a Francisco Sá Carneiro Nemzetközi Repülőtér (Francisco Sá Carneiro Airport/Aeroporto do Porto or Aeroporto de Pedras Rubras (IATA: OPO)), amely Portugália 3. legforgalmasabb reptere és a városközponttól kb. 15 km-re helyezkedik el. Innen metróval vagy busszal juthatunk el legegyszerűbben a belvárosba.

Tömegközlekedés

Porto tömegközlekedését metró, kábelvasút és buszhálózat szolgálja. 2 fő vasúti pályaudvara a São Bento (Saint Benedict) és a Campanhã pályaudvar.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Porto érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Porto
2018-04-14
2018-04-21
56 400 HUF/fő-től
Budapest
Porto
2018-05-09
2018-05-16
57 200 HUF/fő-től
Budapest
Porto
2018-08-12
2018-08-24
58 400 HUF/fő-től
Budapest
Porto
2018-06-18
2018-06-22
61 100 HUF/fő-től
Budapest
Porto
2018-04-12
2018-04-15
61 600 HUF/fő-től
Budapest
Porto
2018-07-24
2018-08-07
62 100 HUF/fő-től
Budapest
Porto
2018-05-12
2018-05-26
62 351 HUF/fő-től
Budapest
Porto
2018-04-10
2018-04-16
62 700 HUF/fő-től
Budapest
Porto
2018-06-23
2018-06-30
62 830 HUF/fő-től
Budapest
Porto
2018-06-28
2018-07-05
63 200 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Orán Algéria északnyugati részén, a Földközi-tenger partján fekvő város. Gyönyörű tengerpartját Nizza partvonala ihlette, ahol hosszú, hangulatos kávézókkal, éttermekkel és fagylaltozókkal teli sétány fut, és ami gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és Fort Santa Cruz szikláira. Foglaljon olcsó repülőjegyet Oránba és fedezze fel az ország legnagyobb bazárjainak egyikét, a Le Marché de Medina Jedida hangulatos vásárait!

Austin az Amerikai Egyesült Államokban található Texas állam fővárosa, annak középső területén, a Colorado folyó partján. Oktatási, ipari, kulturális, közigazgatási, valamint közismert zenei központ, az "Élőzene fővárosa". Az állam legnagyobb egyetemének, a University of Texas-nak az otthona, Texas állam "Szilikon-völgye". Foglaljon olcsó repülőjegyet Austinba és élvezze a különböző zenei fesztiválok, zenei klubok és westernkocsmák vagy épp a profi és amatőr utcai zenészek nyújtotta szórakozási lehetőségeket, egész évben!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: