Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kíváncsi az egyik balti-tengeri Hanza városra, "Észak gyöngyszemére", a lengyel Gdanskra? Szívesen meglátogatná Európa legnagyobb téglatemplomát vagy legrégebbi kikötői rakodó daruját? Szeretne a lenyűgöző gdanski óvárosban sétálgatni, bejárni a Királyi Út pazar házakkal övezett útvonalát? Foglaljon olcsó repülőjegyet Gdanskba és fedezze fel a régi kikötő hangulatos kávézóit, éttermeit és bárjait!

Turizmus

Gdansk (régi magyar nevén Dancka) Lengyelország legfontosabb kikötője, 6. legnagyobb városa, egyben Pomeránia székhelye. A város a Balti-tenger mentén, a Gdanski-öböl déli partján terül el. Gdansk a szomszédos Gdyniával és Sopottal együtt alkotja a közel egymillió fős Trójmiastót, azaz Hármasvárost. A régészeti leletek szerint a város helyén már a 7. században halászfalu állt, egykor a Hanza-szövetség tagja volt, Danzig néven. Az ország egyik legjelentősebb egyetemi központja a város.

A kikötőváros szívében láthatjuk a lenyűgöző Dluga utcát (Hosszú utca), amelyen végighaladva a tőle északra lévő Dlugi Targ-ig (Hosszú Piac) juthatunk el és a legszebb látnivalókat is itt találjuk. A Hosszú utca a belváros kulturális és történelmi központja, ahol sok múzeum, galéria, étterem, kávézó és üzlet összpontosul. A Királyi Útnak is nevezett, Felföldi hídnál (Brama Wyzynna) kezdődő és az Arany Kapun át vivő útvonal és azt szegélyező házak építészetileg ma is a leginkább szemet gyönyörködtető részek Gdanskban, és annak idején ezen az útvonalon vonultak végig a királyok is. Az óváros gyönyörű, főként 17. századi épületeivel holland hangulatot áraszt: láthatunk több városkaput, bástyákat, fegyvertárat, vásárcsarnokot, börtöntornyot kínzókamrával, a hatalmas, téglából épült Szent Mária-templomot, 2 városháza épületet, a legendás Arthus Palotát, a királyi kápolnát és az egykor valóban malomként működő Nagy Malmot is, amely ma bevásárlóközpontként funkcionál.

Gdansk kikötőjében festői szépségű Burgher házakat, csodás hoteleket, éttermeket, kávézókat, klubokat és bárokat fedezhetünk fel. A Motlawa-folyó partján már messziről láthatóvá válik a híres középkori (1444) kikötői daru, mely egyben Európa legrégebbi daruja. Annak idején az áruszállító hajókat innen rakodták meg. A daru múzeumként működik és látogatható, belsejében megismerhetjük az egykori szerkezet pontos működését, láthatjuk a hatalmas kötelet és fogaskereket.

A városban sok helyen találunk borostyánt és borostyánból készült ékszereket kínáló üzleteket. Számos múzeum közül is válogathatunk Gdanskban járva: ezek közül az egyik legegyedibb talán a Lengyel Tengerészeti Múzeum komplexuma, amely épületekből, hajókból és világítótornyokból áll és akár több napot is igénybe vehet, ha minden tárlatát szeretnénk felfedezni. De akár egy igazi hajógyár, a Stocznia Gdansk gyár meglátogatása is érdekes program lehet.

A Wisloujscie-erőd egykor a tengerparton állt, mint a lengyel védelmi rendszer egyik fontos stratégiai pontja és világítótoronyként használták. Volt porosz börtön és vitorlás klub is benne, ma már védelem alatt álló impozáns épület.

Megannyi gyönyörű látnivaló található még Gdansk környékén: a külvárosi Oliwa például több parknak, állatkertnek és egy látványos székesegyháznak is otthont nyújt. Gdyniában lenyűgözően szép partvidék, nyüzsgő bárok a térség legkiválóbb éttermei várnak. Innen már csak egy rövid buszozásnyira található a népszerű kis halászfalu, Hel. A Malborkban a Teuton lovagok egykori erődítményét látogathatjuk meg, míg Torunba látogatva, Kopernikusz szülővárosában Lengyelország egyik legbájosabb városkáját fedezhetjük fel. Ez utóbbi óvárosa az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel.

Érdemes a várostól keletre található Sobieszewo-szigetére is elutazni. Ez a lenyűgöző szépségű védetté nyilvánított terület 2 madárrezervátumnak is otthont ad. És ha az időjárás megengedi, keressük fel a városhoz közeli minőségi strandok egyikét is!

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

Az Air Berlin - a fapados (diszkont) és klasszikus menetrend szerinti járatokat üzemeltető repülőtársaságok köztes kategóriáját képviselő légitársaság - mellett a Norwegian és a Wizz Air is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Gdanskba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air Baltic, a Lufthansa, a LOT, az Austrian Airlines vagy az Air France KLM légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A város repülőtere a Gdansk Lech Wałęsa Nemzetközi Repülőtér (Gdańsk Lech Wałęsa Airport (IATA: GDN)), amely 14 km-re nyugatra található a városközponttól. Innen vonattal vagy busszal juthatunk be a belvárosba.

Tömegközlekedés

Gdansk tömegközlekedését busz- és villamosjáratok, nyáron pedig még ún. "vízi villamosok" biztosítják. A város fő vasúti pályaudvara a városközponthoz közel található Gdansk Główny, melynek 19. századi téglaépülete önmagában is megér egy látogatást. Rendszeresen közlekednek kompok a Balti-tenger több jelentős kikötőjébe, például Svédországba is.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Gdansk érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Gdansk
2018-04-06
2018-04-10
61 000 HUF/fő-től
Budapest
Gdansk
2018-04-20
2018-04-23
62 100 HUF/fő-től
Budapest
Gdansk
2018-02-22
2018-02-24
64 500 HUF/fő-től
Budapest
Gdansk
2018-03-10
2018-03-11
45 900 HUF/fő-től
Budapest
Gdansk
2018-02-22
2018-02-23
114 300 HUF/fő-től
Budapest
Gdansk
2018-04-07
2018-04-14
61 100 HUF/fő-től
Budapest
Gdansk
2018-02-23
2018-02-23
123 100 HUF/fő-től
Budapest
Gdansk
2018-03-15
2018-03-18
61 500 HUF/fő-től
Budapest
Gdansk
2018-03-15
2018-03-17
65 900 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Edmonton Kanadában található, Alberta tartomány székhelye, mely az Északi-Saskatchewan-folyó partján terül el. Híres gyönyörű folyómenti parkrendszeréről, amely mintegy 100 km hosszan nyúlik el, rekreációs- és különféle tematikus útvonalakkal tarkítva. De itt található Észak-Amerika egyik legnagyobb bevásárlóközpontja is, a West Edmonton Mall, így jelentős bevásárlóparadicsom is. Foglaljon olcsó repülőjegyet Edmontonba és élvezze "Kanada fesztiválvárosának" vibráló kulturális életét, színház- és koncertlehetőségeit, rendezvényeit, sport programjait!

Szocsi a Fekete-tenger partján, a Kaukázus mentén fekvő kedvelt üdülőváros, Oroszország "nyári fővárosa", a "Fekete-tenger gyöngyszeme", az "orosz riviéra". 2014-ben a téli olimpiai játékoknak adott otthont, 2018-ban pedig a FIFA Világbajnokság egyik helyszíne. Foglaljon olcsó repülőjegyet Adler Szocsiba és fedezze fel a város látnivalói mellett a környék természeti szépségeit is!

Régi álma, hogy Dél-Egyiptom egyik legnépszerűbb úticélját, Luxort felkeresse? Szeretné a Luxori templom és a Karnaki templomrendszer vörös gránitból faragott fáraó szobrait, a fehér mészkőből vájt hatalmas oszlopait, a falakat borító vésetek képeit és hieroglifáit személyesen is megcsodálni? Vagy a világhírű Királyok Völgyének ókori sírkamráiban és sziklái közt sétálgatna? Foglaljon olcsó repülőjegyet Luxorba és ismerje meg a város régies, arab jellegű, szűk utcácskáit, vályogházait, az elmaradhatatlan piacot és bazársort!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: