Moszkva, Oroszország repülőjegy vásárlás információk

Régi álma, hogy közelebbről is lássa Földünk egyik leggazdagabb városát? Szeretne a világhírű moszkvai Vörös téren sétálgatni, miközben a Kreml és a 9 hagymakupolás Szent Vazul-székesegyház lenyűgöző épületeit csodálja? Vagy az orosz konyhaművészet remekeit szeretné helyben megkóstolni? Foglaljon olcsó repülőjegyet Moszkvába és érezze át a 19. századi orosz nemesség miliőjét a népszerű Puskin Kávézó és Étteremben!

Turizmus

Moszka Oroszország fővárosa, mely a Moszkva folyó 2 partján terül el. Az ország elsődleges politikai, kulturális, gazdasági, pénzügyi, oktatási és közlekedési központja. Az orosz főváros Európa legnagyobb és legnépesebb (kb. 12 millió lakos) települése. Az Oroszországi Föderáció alanyaként önálló államisággal rendelkezik. Moszkva a világ egyik leggazdagabb és legdrágább városainak egyike.

Kontinentális éghajlattal rendelkezik, így enyhe, csapadékos nyár és hosszú, hideg tél jellemzi. Területén a történelmi leletek szerint már a neolitikumban is éltek emberek, a legenda szerint azonban I. György (1090-es évek-1157) kijevi nagyfejedelem alapított itt várost.

Moszkva mai városképét javarészt a Szovjetunió idejéből származó épületek határozzák meg, a régebbi épületek nagy részét ekkoriban ugyanis lebontották vagy átalakították. A 20. század előtti építészeti emlékekből sajnos kevés maradt fenn, de a város egykori kulturális-szórakoztató központja, a régi Arbat utca még ma is őrzi egykori épületeit, a Tverszkaja utca mögött pedig láthatóak még burzsoá épületek. Néhány megmaradt templom és monostor is emlékeztet a szocializmus előtti építészeti stílusokra, melyek közül a leghíresebbek az UNESCO Világörökség részét is képező, a Vörös téren található Kreml, a Szent Vazul-székesegyház (Vaszilij Blazsennij-székesegyház) vagy a Moszkva folyó kanyarulatában fekvő Novogyevicsi kolostor. A Vaszilij Blazsennij-székesegyház 9 hagymakupolás, szorosan egymáshoz tapadó templomegyüttese a mai napig gyakran használt szimbóluma Moszkvának.

A városban ugyanakkor a legmodernebb épületek is hihetetlen iramban épülnek, üvegpaloták, felhőkarcolók (pl.: Moszkvai Nemzetközi Üzletközpont) és luxus szállodák tucatjai ejtik ámulatba a látogatókat. Világhírű a Hét nővér (Sztalinszkije Viszotki) névre hallgató 7 gigantikus felhőkarcoló épületegyüttese.

Művészeti és kulturális központként több, mint 60 múzeum és kiállítóterem várja Moszkvában a látogatókat. Ezek közül a legnevesebbek a Tretyjakov galéria és a város szépművészeti múzeuma, a Puskin Múzeum. A főváros ugyanakkor az előadóművészetek központja is és világhírű a színházakkal, balett- és a filmművészettel is büszkélkedhet. Legismertebb színházai a Nagyszínház (Bolsoj Tyeatr), a Kisszínház (Malij Tyeatr) és a Taganka. A Moszkvai Nemzetközi Zene Háza nem csak komolyzenei koncertek helyszíne, de itt található Oroszország legnagyobb orgonája is.

Moszkva területét óriási zöldövezetek és erdők borítják: a helyiek pihenését 96 park, 18 kert és 4 botanikus kert szolgálja. Az Izmajlovszkij park például hatszor akkora területen fekszik, mint a New York-i Central Park, a Szokolnyiki parkban pedig egy igazi zöld labirintus is kialakításra került, míg a Nyeszkucsnij-kertben egy szabadtéri "Zöld Színház" is helyet kapott. Világhírű látványosság a Moszkvai Állatkert is.

Az orosz fővárost természetesen élénk éjszakai élet jellemzi, ahol a legnépszerűbb szórakozóhelyeket a Tverszkaja utcán találjuk, de a Manyezsnaja (Manézs) tér és a Vörös tér környékén is számos luxusétterem és drága bár csábítja a tehetősebb szórakozni vágyókat. A Tverszkaja utca ugyanakkor üzleteiről is nevezetes, míg ha vásárlásról van szó, a Kitaj-gorod városrészben található Tretyjakovszkij Projezd a mi helyünk, ahol többek között Bulgari, Tiffany, Armani és Prada üzletek sorakoznak. Ha vásárolni nem is, érdemes legalább nézelődni a luxuskategóriás GUM-ban (a Vörös téren) és a tőle nem messze lévő CUM bevásárlóközpontokban is.

És semmiképp ne hagyjuk el Moszkvát anélkül, hogy ne innánk legalább egy kávét vagy egy orosz vodkát a Puskin-térnél lévő Puskin Kávézóban, ami öt csillagos éttermével és kávézójával éjjel-nappal várja vendégeit. Engedjük, hogy az 1825-ben épített étteremben átérezzük, milyen lehetett a 19. századi orosz nemesség részének lenni, miközben kifogástalan modorú pincérek figyelik minden kívánságunkat és szolgálják fel a 19. századi szakácskönyvek alapján készült étkeket.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Az Air Berlin, a Vueling és a Wizz Air fapados (diszkont) légitársaság is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Moszkvába, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival a Lufthansa, az Austrian Airlines, a LOT, a Brussels Airlines, az Aeroflot, a Belavia, az Air Baltic, SWISS, a Tarom, a Finnair, a Czech Airlines vagy az Alitalia légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi légitársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Moszkvába, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Moszkvát 5 nemzetközi repülőtér szolgálja ki. Talán a legismertebb közülük a Sheremetyevo Nemzetközi Repülőtér (Sheremetyevo International Airport (IATA: SVO)), amely 32 km-re észak-nyugatra található a városközponttól. A fapados (diszkont) légitársaságokat elsősorban a Domodedovo Repülőtér (Domodedovo International Airport (IATA: DME)) fogadja, amely 45 km-re dél-keletre fekszik Moszkva városközpontjától. A 3. legjelentősebb nemzetközi légikikötője a 30 km-re délnyugatra elhelyezkedő Vnukovo Nemzetközi Repülőtér (Vnukovo International Airport (IATA: VKO)).

Tömegközlekedés

Moszkva jól kiépített tömegközlekedési hálózattal rendelkezik, buszok, villamosok, trolik és metró szolgálják a közösségi közlekedést. Világhírű metróvonala sajátosan került kialakításra, festményeivel, mozaikmunkáival és díszkandellábereivel szinte maguk az állomások is turistalátványosságok. Moszkva jelentős vasúti csomópont, ami Európa nagyvárosaival is összeköttetésben áll. A városnak 9 vasúti pályaudvara van.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Moszkva érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Moszkva
2018-12-11
2018-12-15
42 300 HUF/fő-től
Budapest
Moszkva
2018-03-28
2018-04-04
42 710 HUF/fő-től
Budapest
Moszkva
2018-11-15
2018-11-19
42 900 HUF/fő-től
Budapest
Moszkva
2018-04-18
2018-04-20
42 900 HUF/fő-től
Budapest
Moszkva
2018-09-01
2018-09-05
47 800 HUF/fő-től
Budapest
Moszkva
2018-05-18
2018-05-21
48 102 HUF/fő-től
Budapest
Moszkva
2018-05-14
2018-05-20
48 136 HUF/fő-től
Budapest
Moszkva
2018-06-01
2018-06-05
48 300 HUF/fő-től
Budapest
Moszkva
2018-10-25
2018-10-31
48 500 HUF/fő-től
Budapest
Moszkva
2018-06-02
2018-06-06
48 600 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Orán Algéria északnyugati részén, a Földközi-tenger partján fekvő város. Gyönyörű tengerpartját Nizza partvonala ihlette, ahol hosszú, hangulatos kávézókkal, éttermekkel és fagylaltozókkal teli sétány fut, és ami gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és Fort Santa Cruz szikláira. Foglaljon olcsó repülőjegyet Oránba és fedezze fel az ország legnagyobb bazárjainak egyikét, a Le Marché de Medina Jedida hangulatos vásárait!

Austin az Amerikai Egyesült Államokban található Texas állam fővárosa, annak középső területén, a Colorado folyó partján. Oktatási, ipari, kulturális, közigazgatási, valamint közismert zenei központ, az "Élőzene fővárosa". Az állam legnagyobb egyetemének, a University of Texas-nak az otthona, Texas állam "Szilikon-völgye". Foglaljon olcsó repülőjegyet Austinba és élvezze a különböző zenei fesztiválok, zenei klubok és westernkocsmák vagy épp a profi és amatőr utcai zenészek nyújtotta szórakozási lehetőségeket, egész évben!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: