Mahe, Seychelle-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Szeretne végre a szürke hétköznapokból kiszakadni és a krisztálytiszta, kék óceán moraját hallgatva kókuszpálmákkal övezett fehérhomokos partokon napozni? Régi vágya, hogy a világ egyik legszebb búvárparadicsomának élővilágát vagy óriásteknős kolóniáját megcsodálja? Foglaljon olcsó repülőjegyet Mahéba és engedje, hogy a Seychelle-szigetek trópusi paradicsomában a vanília- és fahéj ültetvényekről szálló fűszeres illatok és a látvány magukkal ragadják!

Turizmus

Az Indiai-óceán területén fekvő Seychelle-szigetek (ejtsd: szesell) egy 155 szigetből álló szigetállam Afrika keleti partjátánál, Madagaszkártól északkeletre. A Seychelle Köztársaság népessége a legkisebb Afrika önálló államait tekintve. Lakossága főleg afrikai, francia, indiai és kínai bevándorlók utódaiból tevődik össze, akiknek nagy része római katolikus vallású. A legnépesebb terület a fő sziget, Mahé, és annak 24 ezres fővárosa, Victoria. A szigetek nagy része egyébként lakatlan.

A belső szigetcsoportok gránitból képződtek, azokat hegységek tagolják, míg a külső szigetek tulajdonképpen sík korallzátonyok. A szigetállam az Egyenlítőtől délre, trópusi éghajlati övben helyezkedik el, így egész évben kellemes nyári időjárás jellemzi: sok a napsütés, az átlag hőmérséklet 29°C és magas a páratartalom. Január és február a legnedvesebb, ilyenkor gyakoribbak a frissítő trópusi esők. Az egyes szigeteken változatos mikroklíma alakult ki, így könnyen előfordulhat, hogy míg az egyik szigeten süt a nap, a másikra köd szállt le és eső áztatja.

A Seychelle-szigetek 2 csoportja az UNESCO világörökség részét képezi: egyrészről a világ legnagyobb atolljának számító Aldabra-korallzátony, másrészt a Praslin-szigeten található Valée de Mai (Május-völgy) Természetvédelmi Terület, amelyet földi édenkertnek is neveznek. A szigetállam érintetlen természeti világa lenyűgöző, 7 nemzeti parkot is gondoznak itt. Az Aldabra-szigeten például a legnagyobb óriásteknős populációval találkozhatunk, míg Mahé kertjeiben a világon egyedül itt megtalálható, már kihalófélben lévő medúzafákban gyönyörködhetünk. De a sziget botanikus kertjeiben láthatunk még különleges orchideákat, húsevő kancsóvirágot és a 15-30 kg-os termést hozó tengeri kókuszt is.

A Bird Island, azaz Madár-sziget a világ egyik legjobb öko-nyaralóhelyének minősülő rezervátum. A La Digue ikonikussá vált gránitszikláiról és legtöbbet fotózott strandjáról, az Anse Source d'Argent-ről híresült el, ugyanakkor érdemes a sziget százéves templomát, a Nagyboldogasszony-templomot is megcsodálni. Ha augusztusabn érkezünk a szigetre, a La Digue Nagyboldogasszony-napi Fesztivál rendezvényein is részt vehetünk. A Praslin-sziget osztriga farmján fekete gyöngyöt tenyésztenek, a helyi ékszerüzletekben be is szerezhetünk ebből készült különleges ékszereket.

A kristálytiszta, türkiz színű tenger, a fehérhomokos partok, az érintetlen természet és az egzotikus élővilág a világ egyik legromantikusabb helyévé teszik a Seychellye-szigeteket. Ugyanakkor a szigetállam a világ top 10 búvárparadicsomának egyike is, ahol óriási korallkertek és sokszínű trópusi halak közt úszkálhatunk. Mélyebbre merülve akár víz alati barlangokat, alagutakat, elsüllyedt hajóroncsokat is felfedezhetünk. Mahén közel 70 fehér homokos, kókuszpálmákkal övezett strand közül válogathatunk, de az Anse a la Mouche strandján akár számos gyerekprogram és vízisportolási lehetőség közül választva is kikapcsolódhatunk. A szigetcsoport horgászatban is világrekorder, naponta szerveznek túrákat Mahe, Praslin és La Digue szigetén, ahol akár a mélytengeri halászatot is kipróbálhatjuk.

Vásárláshoz ne hagyjuk ki a helyi piacok kínálatának felfedezését, ahol a halak, friss zöldségek és gyümölcsök mellett kézimunkákat, például kókuszból készült termékeket, batikolt szöveteket, fonott kosarakat és edényeket, selyemfestményeket, ékszereket, de akár hagyományos fabútorokat is széles választékban találunk. Szerte a szigeteken láthatunk a fákról lelógó vaníliát és vadon növő fahéjat is, melyek fűszeres illata az egész szigetvilágot átjárja.

A szigetekre jellemző ún. kreol konyha különböző kultúrák, az afrikai, kínai, indiai, angol és francia konyha izgalmas keveréke. Egzotikus fűszerkeverékeket és gyümölcsöket, kókusztejet és kenyérfagyümölcsöt fogyasztanak. Rendszeresen az asztalra kerül a homár, a polip, a sertés- és a csirkehús is. Mahén a helyi specialitásokat kínáló éttermek mellett a nemzetközi konyha képviselőit is megtaláljuk.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Az Air Berlin - a fapados (diszkont) és klasszikus menetrend szerinti járatokat üzemeltető repülőtársaságok köztes kategóriáját képviselő légitársaság - és a Condor fapados repülőtársaság is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Mahéba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Ethiopian Air Lines, az AirFrance-KLM, a Turkish Airlines, az Emirates Airlines, a Qatar, a British Airways vagy az Etihad Airways légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet a Seychelle-szigetekre, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A Seychelle Nemzetközi Repülőtér (Seychelles International Airport (IATA: SEZ)) Mahé-szigetén, Victoriától 11 kilométerre délkeletre található. Mahéról folyamatosan indulnak az Air Seychelles járatai Alphonse, Bird, Denis, Desroches, Frégate és Praslin szigetére, de akár helikopterrel is utazhatunk, szinte bármelyik szigetre. Innen a fővárosba a nappal 20 percenként induló busszal vagy taxival, esetleg bérelt autóval utazhatunk tovább.

Tömegközlekedés

A Seychelle-szigeteken kiépített utakat csak La Digue, Mahe és Praslin szigetén találunk. Autót Mahén, korlátozott számban pedig Praslinen bérelhetünk. Fontos tudni, hogy a Seychelle-szigeteken a bal oldalon közlekednek. Mahé és Praslin szigetén buszokkal is közlekedhetünk.
A hajóknak többnyire nincs előre meghatározott menetrendje, mivel főként magánkézben van tulajdonuk, azok szolgáltatásait egyénileg lehet igénybe venni. Mahe, Praslin és La Digue között rendszeresen közlekednek hajók.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Mahe-Sziget (Seychelles) érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Mahe-Sziget (Seychelles)
2018-05-11
2018-05-21
210 000 HUF/fő-től
Budapest
Mahe-Sziget (Seychelles)
2018-05-20
2018-05-26
217 900 HUF/fő-től
Budapest
Mahe-Sziget (Seychelles)
2018-09-18
2018-09-27
228 400 HUF/fő-től
Budapest
Mahe-Sziget (Seychelles)
2018-06-05
2018-06-14
229 100 HUF/fő-től
Budapest
Mahe-Sziget (Seychelles)
2018-09-05
2018-09-09
229 200 HUF/fő-től
Budapest
Mahe-Sziget (Seychelles)
2018-06-13
2018-06-17
229 700 HUF/fő-től
Budapest
Mahe-Sziget (Seychelles)
2018-04-02
2018-04-10
230 900 HUF/fő-től
Budapest
Mahe-Sziget (Seychelles)
2018-04-01
2018-04-09
230 900 HUF/fő-től
Budapest
Mahe-Sziget (Seychelles)
2018-04-12
2018-04-26
231 300 HUF/fő-től
Budapest
Mahe-Sziget (Seychelles)
2018-05-10
2018-05-23
231 300 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Linz Ausztria gazdasági központjainak egyike, Felső-Ausztria tartományának székhelye, mely a Duna 2 partján található. Kulturális és ún. jövőorientált kreatív város, amely egyedien megélhető élményeket kínál. Foglaljon olcsó repülőjegyet Linzbe és látogasson el Európa legmodernebb Zeneszínházába vagy az Ars Electronica Centerbe, ahol fantasztikus interaktív élményekben lehet része, miközben a digitális művészet és technológia világába merül alá!

Anchorage Alaszka legnépesebb és legmodernebb városa, pénzügyi, közlekedési és turisztikai csomópontja. Izgalmas múzeumok, virágos parkok, lenyűgözően szép táj és vadvilág várják az ide látogatókat. Foglaljon olcsó repülőjegyet az alaszkai Anchorage kikötőbe és fedezze fel a környező hegyláncokat és élővilágát vagy élvezze a természetben űzhető sportolási lehetőségeket!

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Anchorage, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: