Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Régi álma, hogy ellátogasson Amerika kedvenc városába, a Dél-karolinai Charlestonba? Szeretné lovaskocsis túrán felfedezni a történelmi városrész macskaköves utcáit, évszázados épületeit, bájos üzleteit? Vagy a Francia Negyed lenyűgöző templomait látná szívesen? Vásároljon olcsó repülőjegyet Charlestonba, sétáljon az elegáns kúriákkal szegélyezett, vízparti Battery Park negyedben és a világhírű, öreg, mohos tölgyekkel szegélyezett árnyas úton, az Avenue of Oaks-on!

Turizmus

Charleston az USA-beli Dél-Karolina állam 2. legnagyobb városa, egyben Charleston megye székhelye. Az Ashley és a Cooper folyók összefolyásánál fekszik. A várost 1670-ben alapították Charlestown vagy Charles Towne néven, nevét II. Károly angol király tiszteletére kapta. Köszönhetően számtalan templomtornyának, “szent város” (“The Holy City”) néven is gyakran emlegetik. Napjainkban a leggyorsabban növekvő központi város Dél-Karolinában. A Charleston-North Charleston metropolita terület része. A keleti part egyik legjelentősebb kikötője.

Klímája nedves szubtrópusi, rövid, enyhe, ködös telekkel és forró, párás nyarakkal. A csapadék egész évben jellemző, de a legtöbb eső nyaranként hullik. Az ősz általában kellemes, viszonylag meleg és kevesebb az eső is ilyenkor.

Charleston számos alkalommal elnyerte már "az Egyesült Államok legkedveltebb városa" címet, 2016-ban pedig a Travel-and-Leisure magazin olvasói választották meg a világ legjobb városának. Közel 400 éves történelmi múlttal rendelkezik: belvárosának macskaköves utcáin, az évszázados házak közt vagy a békés, mohával benőtt ódon tölgyekben gazdag parkokban sétálva úgy érezhetjük, időutazáson estünk át. Ezt az érzést az esti gázlámpák fénye és a lovaskocsik kopogó, jellegzetes zaja, valamint a gyarmati idők hangulatát idéző, legendás ültetvények pedig csak fokozzák. Vonzerejéhez hozzáadódnak vendégszerető lakói, a kellemes időjárás és az ízletes déli ételek.

Charleston történelmi belvárosa lényegében olyan, mint egy élő múzeum, ahol szinte minden sarkon találunk egy emléket. A Charleston Múzeum az USA egyik legrégebbi múzeuma, ahol a város történetének részleteit ismerhetjük meg. Az egyik legkedveltebb látványosság a belvárosi csarnok, az 1790-ben alapított City Market, mely az év 365 napján nyitva áll. Feltétlenül megéri felfedezni a Francia Negyedet (French Quarter) és bóklászni a történelmi épületek, művészeti galériák és a rengeteg templom (pl. St. Philips Church, French Huguenot Church) között. Izgalmas programnak ígérkezik az Old Slave Mart Museum meglátogatása, melynek 1859-ben emelt különleges épülete egykor rabszolgapiac volt, most pedig tárlatain a gyarmati időkben jellemzőkről, a rabszolgaság kezdetéről mesél. A Sumter erődben dördültek el az amerikai polgárháború első lövései 1861 áprilisában, ezt hajóval vagy komppal közelíthetjük meg. Az egyik legszebb és legnépszerűbb városrész a pompás, elegáns és luxus kúriákkal szegélyezett, vízparti Battery Park, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a Sumter erődre, a Pinckney kastélyra és Sullivan’s Island meseszép szigetére és világítótornyára is. A városnézés tökéletes kiegészítése lehet, ha a közeli Sullivan’s Islands és Folly Beach gyönyörű tengerpartjain is eltöltünk néhány kellemes napot. Charleston mindezek mellett díjnyertes szállodák, kitűnő éttermek és remek kis üzletek otthona is.

Ha pedig a város közvetlen környezetét, természeti szépségeit is szeretnénk közelebbről megismerni, kerekedjünk fel és látogassunk el a nyüzsgő belvárosától nem messzi történelmi ültetvényekhez és szépen gondozott kertekhez, ahol a mohás tölgyek és illatozó azáleák között bepillantást nyerhetünk a gyarmati múlt életébe. A Boone Hall ültetvény például a világhírű „Elfújta a szél” szerelmi regény és film hangulatát idézi és az Egyesült Államok egyik legrégebbi működő ültetvénye. Öreg, mohos tölgyekkel szegélyezett árnyas útja, az Avenue of Oaks több híres film számára szolgált inspirációként.

A Charlestontól 24 km-re északkeletre fekvő 18. századi Drayton Hall az USA legépebben megmaradt gyarmati házainak egyike. A gyönyörű kúria ékes példája az ún. palladiánus stílusnak, az ültetvényt és a házat tematikus túrák során ismerhetjük meg közelebbről. A közeli Magnolia Plantations and Gardens eredetileg rizsültetvény volt, ma viszont az ország legrégebbi nyilvános kertje, és egyben az USA egyik leghatalmasabb azálea és kamélia gyűjteményét gondozza.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

Számos repülőtársaság kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Charlestonba mint például a Finnair, a British Airways, az American Airlines, a Lufthansa, az Air Lingus, az Austrian Airlines, az Air France KLM vagy az Iberia légitársaság is. A felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A várost a Charleston Nemzetközi Repülőtér (Charleston International Airport (IATA: CHS)) szolgálja ki, amely kb. 20 km-re északnyugatra fekszik a történelmi belvárostól. Innen express buszokkal juthatunk be a városközpontba.

Tömegközlekedés

Charleston tömegközlekedését vonatok és buszok biztosítják, de az óváros látnivalói gyalogosan is kényelmesen felfedezhetők. Különleges élményben lehet részünk, ha lovaskocsira szállva is teszünk egy városnéző túrát.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Brüsszel
2018-05-03
2018-05-06
15 005 HUF/fő-től
Budapest
Prága
2018-03-05
2018-03-07
15 124 HUF/fő-től
Budapest
Berlin
2018-03-26
2018-03-31
15 276 HUF/fő-től
Budapest
Nürnberg
2018-03-29
2018-04-02
16 577 HUF/fő-től
Budapest
Nápoly
2018-03-02
2018-03-04
16 856 HUF/fő-től
Budapest
Eindhoven
2018-03-15
2018-03-18
17 723 HUF/fő-től
Budapest
Korfu
2018-05-17
2018-05-31
18 705 HUF/fő-től
Budapest
Milánó
2018-03-15
2018-03-17
18 990 HUF/fő-től
Budapest
Rotterdam
2018-04-19
2018-04-21
19 640 HUF/fő-től
Budapest
Pisa
2018-08-01
2018-08-04
20 555 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Szívesen ellátogatna Új-Zéland fővárosába, az ország 2. legnagyobb városába, Wellingtonba? Régi álma, hogy fogaskerekű vasúton utazva ellátogasson a szép panorámával rendelkező Botanikus kertbe, vagy a lenyűgöző kilátást kínáló Mount Victoriára? Foglaljon olcsó repülőjegyet Wellingtonba és élvezze a kávézókkal tarkított, sportolási lehetőségeket kínáló vízparti sétányt, a Waterfrontot!

Cardiff az Egyesült Királyságban található kikötőváros, Wales fővárosa. Az egykori bányászváros napjainkban oktatási, kulturális és sport központ, történelmi látnivalókkal, hatalmas zöld parkokkal, modernül újjáépített kikötői öböllel és kiváló bevásárlóközpontokkal. Foglaljon olcsó repülőjegyet Cardiffba, fedezze fel várkastélyát, Nagy-Britannia legnagyobb arénáját, a Millennium Stadiont és a korszerű Millennium Centre kultórközpont programjait!

Kíváncsi Utah állam fővárosára, a 2002-es téli olimpiai játékok helyszínére, Salt Lake Cityre? Szívesen megismerné közelebbről a mormon vallás központját és ellátogatna a mormon Nagytemplomhoz és a világhírű Mormon Kórusnak helyet adó Tabernacle körkupolás épületéhez? Vagy a helyi Capitolimumot csodálná meg személyesen? Foglaljon olcsó repülőjegyet Salt Lake Citybe és látogasson el a környező síparadicsomokba vagy a Nagy-sóstóhoz is!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Krabi, Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: