Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Érdekli az amerikai történelem, a bostoni teadélután helyszíne? Szívesen barangolna Amerika legrégebbi városában, amelynek hangulatában az amerikai és az európai stílus, a modern kor és a többszázéves múlt egyszerre ötvöződik? Kíváncsi John F Kennedy egykori rezidenciájára? A világhírű Harvard Egyetem épületei közt sétálna vagy bálnales hajótúrára menne az Atlanti-óceánon? Foglaljon olcsó repülőjegyet online Bostonba és ismerje meg a "szabadság városát"!

Turizmus

Az 1630-ban alapított amerikai Boston Massachusetts állam fővárosa, Új-Anglia régiójának legnagyobb és egyben az USA egyik legrégibb városa. Közel 400 éves történelme az USA egyik leggazdagabb, legbefolyásosabb és egyik leginkább egyedi városává tette. Az atlanti-óceáni Massachusetts-öböl partján fekvő kikötő gazdasága elsősorban a felsőoktatásra, a kutatásra, az egészségügyre és a biotechnológiára épül. A számtalan múzeuma, történelmi jelentőségű látnivalója és kulturális programja révén Boston az ország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja is. A város tágabb környezetéhez, az ún. Greater Bostonhoz hozzátartozik a Harvard Egyetemnek is otthont adó szomszédos Cambridge, Quincy, valamint John F. Kennedy szülővárosa, Brookline is, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy Boston évente több millió látogatót fogad.

A massachusettsi fővárosban a telek nagyon hidegek és csapadékosak, így a legkedvezőbb a nyári időszakban ideutazni.

Boston hangulatos, szűk utcákkal, hatalmas parkokkal, a modern felhőkarcolók és többszázéves, pirostéglás, történelmi épületek sajátos elegyével tarkított, az átlag amerikai nagyvárosokhoz képest "kisvárosias" atmoszférával. Számos filmet is forgattak már itt. Amerikában szokatlan módon rengetegen sétálnak az utcákon, ezért “Amerika sétáló városa” (America’s walking city) néven is emlegetik.

Boston egyik legszebb épülete a Massachusetts State House, vagyis a kapitólium épülete, legizgalmasabb negyede pedig a Downtown Crossing, ahol rengeteg üzletet és éttermet találunk, ugyanakkor itt van az USA 4. legnagyobb kínai negyede, a híres bostoni Chinatown is. Érdemes továbbá felkeresni a Bostoni Athenaum könyvtár és múzeumot, a Boston Common and Public Garden parkot, az Old State House épületet, a Quincy Market történelmi piacát, az Old North Church templomot és a Commonwelth Avenue-t, ami Boston leghíresebb sugárútja. Érdekes látnivaló lehet továbbá a John F Kennedy életét bemutató John F Kennedy Könyvtár és Múzeum (John F Kennedy Library and Museum), Alexander Graham Bell háza vagy John F Kennedy egykori rezidenciáját is. Ha pedig a várost, az öblöt és a Greater Boston térséget madártávlatból is szeretnénk megtekinteni, kihagyhatatlan a Prudential Center 50. emeletén található Skywalk Observatory, ahonnan 360 fokban kémlelhetjük körbe a tájat.

Boston a szabadság városa is: az Old State House - melynek erkélyéről olvasták fel először nyilvánosan a Függetlenségi Nyilatkozatot - épületétől indul az ún. Freedom Trail (a Szabadság-ösvény) 4 km-es városlátogató túraútvonal, melynek szlogenje: The Revolution Begins Here („Itt kezdődik a forradalom”). Magyarként érdemes tudni, hogy Kossuth Lajost, a magyar szabadságharc vezérét 1851-52-es amerikai körútján több, mint ötvenezren fogadták lelkesen itt, a szabadság városában.

Annak, aki a történelmi látnivalókon kívül egyéb élményekre is vágyik, ajánlatos a számos csodás park felkeresése és egy atlanti-óceáni hajókázással egybekötött 3-4 órás bálnales túrán való részvétel is. A csodás Boston Harbor kikötő ma is őrzi századeleji hangulatát, a vörös tégla épületeket és macskakő burkolatú utakat. A vízparton 2 hajó is meglátogatható, egy 18. századi vitorlás és egy 20. századi hadihajó.
Érdekes lehet a Samuel Adams Sörfőzde meglátogatása, ahol Boston és talán egész Massachusetts leghíresebb sörének főzési eljárást ismerheti meg az érdeklődő.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Az Air Berlin - a fapados (diszkont) és klasszikus menetrendszerinti járatokat üzemeltető légitársaságok köztes kategóriáját képviselő - légitársaság és a Norwegian  is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Bostonba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az American Airlines, a British Airways, az Iberia, a Lufthansa, az Air France-KLM, az Aer Lingus vagy a SWISS légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi légitársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Boston fő nemzetközi repülőtere a Boston Logan Nemzetközi Repülőtér (Boston Logan International Airport - hivatalosan General Edward Lawrence Logan International Airport - (IATA: BOS)) kb. 5 km-re található a városközponttól, keletre.
Innen10-15 percenként induló buszokkal mindegyik terminálról könnyen eljuthatunk a Massport's Airport Shuttle (MBTA) Blue Line Airport Station állomásra, ahonnan a kék vonalon járó metróval (Blue Line Subway) vagy az ezüst vonalon közlekedő (Silver Line Bus) rapid busz járataival utazhatunk a South Station állomásra, a bostoni belvárosi pénzügyi negyed fő közlekedési csomópontjába. A Silver Line buszút a South Station állomásra ingyenes mindegyik Logan Airport terminálról. Ha nem akarunk buszozni vagy metrózni, akár vízibusszal is eljuthatunk a belváros közeli kikötőbe.

Tömegközlekedés

Bostont az Amtrak nemzetközi és az MBTA regionális vasúti társaság szolgálja ki. A városban 3 vasútállomás található, amit mind az Amtrak, mind az MBTA vonatai használnak: a South Station, a Back Bay és a North Station.
Boston jól kiépített tömegközlekedési hálózattal rendelkezik: 4 vonalas, színkóddal ellátott metróval (Blue, Orange, Red, Green), elővárosi vasúttal, buszvonalakkal, a kikötőben kompokkal és vízibuszokkal.
A történelmi látnivalók térben koncentráltan helyezkednek el, így gyalogszerrel kényelmesen bejárhatók.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Boston érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Boston
2018-09-01
2018-09-09
130 200 HUF/fő-től
Budapest
Boston
2018-05-06
2018-05-13
134 200 HUF/fő-től
Budapest
Boston
2018-03-01
2018-03-07
135 900 HUF/fő-től
Budapest
Boston
2018-04-04
2018-04-18
138 300 HUF/fő-től
Budapest
Boston
2018-11-06
2018-11-13
138 400 HUF/fő-től
Budapest
Boston
2018-11-07
2018-11-15
138 400 HUF/fő-től
Budapest
Boston
2018-02-28
2018-03-08
138 700 HUF/fő-től
Budapest
Boston
2018-03-01
2018-03-08
141 900 HUF/fő-től
Budapest
Boston
2018-05-06
2018-05-12
143 200 HUF/fő-től
Budapest
Boston
2018-03-01
2018-03-22
143 300 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Edmonton Kanadában található, Alberta tartomány székhelye, mely az Északi-Saskatchewan-folyó partján terül el. Híres gyönyörű folyómenti parkrendszeréről, amely mintegy 100 km hosszan nyúlik el, rekreációs- és különféle tematikus útvonalakkal tarkítva. De itt található Észak-Amerika egyik legnagyobb bevásárlóközpontja is, a West Edmonton Mall, így jelentős bevásárlóparadicsom is. Foglaljon olcsó repülőjegyet Edmontonba és élvezze "Kanada fesztiválvárosának" vibráló kulturális életét, színház- és koncertlehetőségeit, rendezvényeit, sport programjait!

Szocsi a Fekete-tenger partján, a Kaukázus mentén fekvő kedvelt üdülőváros, Oroszország "nyári fővárosa", a "Fekete-tenger gyöngyszeme", az "orosz riviéra". 2014-ben a téli olimpiai játékoknak adott otthont, 2018-ban pedig a FIFA Világbajnokság egyik helyszíne. Foglaljon olcsó repülőjegyet Adler Szocsiba és fedezze fel a város látnivalói mellett a környék természeti szépségeit is!

Régi álma, hogy Dél-Egyiptom egyik legnépszerűbb úticélját, Luxort felkeresse? Szeretné a Luxori templom és a Karnaki templomrendszer vörös gránitból faragott fáraó szobrait, a fehér mészkőből vájt hatalmas oszlopait, a falakat borító vésetek képeit és hieroglifáit személyesen is megcsodálni? Vagy a világhírű Királyok Völgyének ókori sírkamráiban és sziklái közt sétálgatna? Foglaljon olcsó repülőjegyet Luxorba és ismerje meg a város régies, arab jellegű, szűk utcácskáit, vályogházait, az elmaradhatatlan piacot és bazársort!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: