Marrákes, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Szívesen részese lenne a világhírű marokkói Djemma El Fnaa (Fő-tér) késő esti forgatagának? Régi vágya, hogy marokkói fűszerekre, kézi csomózású szőnyegre vagy épp ékszerekre alkudozzon Marrákes bazáraiban? Az íncsiklandó fogások mellé marokkói mentateát kortyolgatna, miközben a müezzinek imára hívó énekét hallgatva csodálja a Koutoubia mecsetet? Foglaljon olcsó repülőjegyet az Ezeregy éjszaka meséit idéző egzotikus Marrákesbe és engedje, hogy a mór építészet elvarázsolja!

Turizmus

Marokkó 4. legnagyobb városa és fő turisztikai célpontja, Marrákes (Marrakech) a legnyugatibb arab állam délnyugati részén, az Atlasz-hegység lábánál fekszik. Ennek a városnak a nevéből ered Marokkó, az ország elnevezése is. Marrákest vörös színű városfalai miatt az arabok Al Hamra, azaz „Vörös Város” néven is emlegetik. A lakosság nagy része az itt őslakos berber, illetve kisebb részben arab. A lakosság zömében muzulmán, szunnita hitű. A város éghajlata szubtrópusi sztyepp, melyre forró, száraz nyár és viszonylag hűvös, csapadékos tél jellemző. A legkellemesebb időszak az ideutazáshoz az ősz és a tavasz.

Marrákes óvárosa, az Agdal- és a Menara-kertek az UNESCO Világörökségének részei. A városban 19 kapu található, melynek legszebbike a 12. századi Bab Agnaou kapu. Ez a míves, finom domborművekkel és Korán feliratokkal díszített kőből épült kapu célszerű kiindulópont a város felfedezéséhez, hiszen innen könnyen elérhető a Királyi Kasbah. A kasbah-ok a berber építészet jellegzetes alkotásai, melyek négytornyú, rendszerint agyagból készült, fallal körülvett erődítmények. A Királyi Kasbah nevezetessége az El Mansouria mecset, az egykor fényűző El Badi palota és a Saadian dinasztia 66 gazdagon díszített sírja.

Aki vonzódik a történelem és a régészet iránt, a hajdan fényűző Ahmad al-Mansur király dicsőségére 1578-ban épült El Badi palotát feltétlenül látogassa meg. Az épület egykor 360 szobával, olasz márvánnyal és szudáni arannyal díszítve pompázott, ma már azonban csak néhány épen maradt szobát, teraszt, a kertet és a börtönt tekinthetjük meg.

A Ben Youssef Madrassa évszázadokon át volt az észak-afrikai térség egyik legjelentősebb iszlám teológiai felsőoktatási intézménye, ahol egyszerre több, mint 900 diák tanult. Ma a turisták által is látogatható, lenyűgöző teraszainak, központi udvari szökőkútjának, faragott tantermeinek, a márványból és cédrusból készült díszítőelemeknek és gyönyörű iszlám feliratoknak a látványát kár lenne kihagyni.

A város világhíres attrakciója a Djemaa el Fna, aza a Fő-tér, ahol éjjel-nappal tart a vásár. Ez Marokkó és egyben egész Afrika legforgalmasabb hagyományos piaca. Van itt hennafestő, könyvárus, egzotikus állat, csilingelő vízárus, íncsiklandó ételek, kígyóbűvölő és humoros utcaszínház is.

Kötelező turista program a marrákesi bazárok felfedezése: a Fő -teret övező és környékbeli szűk utcácskákban standok, kézműves műhelyek és antikvitások sorakoznak, ahol a világhírű marokkói bőrdíszműves bőrárura, marokkói lámpásra, kézzel csomózott szőnyegre vagy berber papucsra alkudozhatunk. De vásárolhatunk itt egzotikus varázsitalokat, finom ötvösmunkákat (ékszereket, sárgaréz tálakat) kaftánt, kendőket és takarókat, fafaragványokat, fűszereket és hangszereket is.

Marrákes kimagasló nevezetessége a Fő-téren álló, az Unesco Világörökség listáján szereplő Koutoubia mecset, melyet - mivel már az 1200-as években is könyveket árultak a tövében - a könyvkereskedők mecsetének is neveznek. A vöröskőből épült mecsetet belülről csak igazhitűek látogathatják, a turistáknak be kell érniük a 77 m magas minaret külső csodálatával és a naponta ötször felhangzó müezzin imára hívó énekének hangjával. A mecset tornyát 4, rézből készült földgömb díszíti, az épület pedig az esti kivilágításban igazán lenyűgöző látványt nyújt.

A Majorelle Marokkó világhírű botanikus kertje, ami egyben az Iszlám Művészeti Múzeumnak, egy észak-afrikai textilgyűjteménynek és festmény kiállításnak is otthont ad. A kertben tavak, sétányok, buja növényzet és egy kellemes kávézó várja vendégeit.

A fárasztó városnézést kipihenhetjük egy hagyományos hammam-szertartás során például a Fő-tértől nem messzi Hammam el Basha fürdőben, amely az egyik legnagyobb és a leglátogatottabb nyilvános gőzfürdő.

Feltétlenül érdemes közelebbről is megismerkedni a helyi gasztronómiával. A jellegzetes marokkói ételek közé tartozik a köleskása, a kuszkusz, a csicseriborsó, a csirke-, bárány-  és birkahús, a halak, a kebab, a tajine (húsos-zöldséges egytálétel), a kessra (lapos, kerek búza- vagy árpacipó), a mentatea, a datolya, narancs és egyéb egzotikus gyümölcsök. Az étkezéshez egyfajta szertartás is tartozik, mivel kultúrájuk szerint minden étkezés egyúttal a test megtisztulását is jelenti. Szerte az országban, szinte minden sarkon árulják egyébként a frissen facsart narancslevet. Az éttermekben marokkói bor is kapható, melynek szőlője a Casablancához közeli Ben Slimanében, az ország legrégebbi szőlőültetvényein termett.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

A Norwegian és a Vueling fapados (diszkont) repülőtársaság  is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Marrákesbe, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air France KLM, a British Airways, a Lufthansa, a Brussels Airlines vagy a SWISS légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Marrákes nemzetközi repülőtere a Marrakech-Menara International Airport (IATA: RAK) kb. 5 km-re található a várostól és Európa számos nagyvárosából közlekednek ide járatok. A reptérről a 30 percenként induló légkondicionált reptéri buszokkal vagy taxival juthatunk be a városba.

Tömegközlekedés

A látnivalók kényelmesen felfedezhetők Marrákesben gyalogosan, de a Fő-térnél vagy a Ben Youssef Madrassa előtt szinte minden busz megáll, így akár busszal is nekivághatunk a város felfedezésének. Aki pedig romantikára vágyik, akár lovaskocsiban ülve is nézelődhet.
Marokkón belül a legkényelmesebb a vonattal történő utazás. Marrákes és Casablanca közt például naponta több vonatjárat is közlekedik, de vonattal vagy busszal Rabat, Tanger és más nagyvárosok is kényelmesen elérhetők.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Marrákes érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Marrákes
2018-06-04
2018-06-08
33 204 HUF/fő-től
Budapest
Marrákes
2018-04-09
2018-04-13
34 390 HUF/fő-től
Budapest
Marrákes
2018-06-11
2018-06-15
35 257 HUF/fő-től
Budapest
Marrákes
2018-05-28
2018-06-01
37 495 HUF/fő-től
Budapest
Marrákes
2018-05-21
2018-05-25
38 614 HUF/fő-től
Budapest
Marrákes
2018-05-25
2018-05-28
39 038 HUF/fő-től
Budapest
Marrákes
2018-05-14
2018-05-18
41 819 HUF/fő-től
Budapest
Marrákes
2018-07-09
2018-07-13
42 303 HUF/fő-től
Budapest
Marrákes
2018-04-02
2018-04-06
43 746 HUF/fő-től
Budapest
Marrákes
2018-06-08
2018-06-11
44 936 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Linz Ausztria gazdasági központjainak egyike, Felső-Ausztria tartományának székhelye, mely a Duna 2 partján található. Kulturális és ún. jövőorientált kreatív város, amely egyedien megélhető élményeket kínál. Foglaljon olcsó repülőjegyet Linzbe és látogasson el Európa legmodernebb Zeneszínházába vagy az Ars Electronica Centerbe, ahol fantasztikus interaktív élményekben lehet része, miközben a digitális művészet és technológia világába merül alá!

Anchorage Alaszka legnépesebb és legmodernebb városa, pénzügyi, közlekedési és turisztikai csomópontja. Izgalmas múzeumok, virágos parkok, lenyűgözően szép táj és vadvilág várják az ide látogatókat. Foglaljon olcsó repülőjegyet az alaszkai Anchorage kikötőbe és fedezze fel a környező hegyláncokat és élővilágát vagy élvezze a természetben űzhető sportolási lehetőségeket!

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Anchorage, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: