Santiago de Compostela, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Régi vágya, hogy a középkor óta híres zarándokhely, Santiago de Compostela spanyol városába látogasson? Szeretné a névadó apostol földi maradványainál tiszteletét tenni a Szent Jakab székesegyházban? Vagy az óváros elbűvölő épületei, terei, utcácskái és üzletei érdeklik igazán? Vásároljon olcsó repülőjegyet Santiagoba és fedezze fel a galíciai borokat és helyi ételeket autentikus környezetben!

Turizmus

Santiago de Compostela városa Spanyolország északnyugati csücskében, az Atlanti-óceán partjától mindössze 35 km-re található, Galicia autonóm közösség székhelye. Santiago legfőbb nevezetessége már a középkor óta a híres Szent Jakab székesegyház, amely a névadó szent végső nyughelyéül is szolgál. A székesegyház a Szentföld és Róma mellett azóta is Európa legjelentősebb zarándokhelyeként ismert, mint a Szent Jakab-út végpontja. Napjainkban a térség élénk zarándokturizmusa kiemelkedő gazdasági jelentőséggel és nemzetközi hírnévvel bír. A város alapítása a 4. századra, a Római Birodalom bukásának idejére tehető. A 8. században néhány évtizedig arab hódítók uralma alatt állt, míg a Vízigót Királyság birtokába nem került, majd a 10. századtól kezdve került egyre inkább előtérbe vallási jelentősége.

Éghajlata az Atlanti-óceánnak köszönhetően óceáni. A telek a térségben enyhék, de ködösek, szelesek és csapadékosak, a tavasz és az ősz hűvös és csapadékos, míg a nyarak melegek és a legkevésbé esősek. Leginkább nyáron érdemes tehát idelátogatni, júniustól szeptember közepéig.

A Szent Jakab székesegyház a leghatalmasabb román-kortól (1082) több hullámban épített templom Spanyolországban. A legenda szerint 2 tanítvány a Szentföldről hozta ide Szent Jakab holttestét és temette őt itt el. Ennek a sírhelynek a területére később kápolnát emeltek, amely aztán grandiózus katedrálissá nőtte ki magát: a latin kereszt alakú, 6 hajós, 25 kápolnás székesegyház kupolája 67 m magas. A román-korban szokatlanul nagynak számító templom méretét és az építmény művészi hangsúlyát a helyhez fűződő Szent Jakab-legenda magyarázza. A katedrális kriptájában, egy ezüst urnában őrzik Szent Jakab apostol földi maradványait, míg múzeumában kárpitokat és régészeti leleteket láthatunk. De a székesegyházon túl számos érdekességet tartogat még a város, ami 1985 óta az UNESCO Világörökségei közé is tartozik.

Santiago központi tere a La Plaza Obradoiro, ahol maga a katedrális is áll. Innen mutatja a város a legszebb arcát. A katedrális épülete mellett például egy 12. századi érseki palota látható, a Palacio de Gelmírez, mely szintén a román stílus egyik szép példája. De itt áll a Hostal de los Reyes Católicos, a legfényűzőbb szálloda is a városban, melyet Izabella királynő és Ferdinánd király építtetett a zarándokok számára vendégházként. Érdemes az udvarára belesni, gyönyörű 16-18. századi szökőkutakat és kápolnát láthatunk ott.

Szintén a főtéren találjuk a Rajoy Palota hosszú, elegáns, négyemeletes neoklasszikus épületét. Ez eredetileg a templomi kórus székházaként funkcionált, itt lakott a katedrális személyzete és a papság egy része is, de később börtönként is használták. Itt gyónták meg a városba érkező zarándokok vétkeiket a papoknak, akik több nyelven is beszéltek. Napjainkban a Városháza szerepét tölti be és itt működik a galíciai kormány parlamentje is. A 15. századi alapítású Colegio San Jerónimo-t eredetileg a szegény diákok számára hozta létre, ma pedig az egyetemi könyvtárnak ad otthont és híres, 11. századi kéziratokat őriz. Az egyetemi negyedet is érdemes felkeresni, utcáiban romantikus sétákat tehetünk.

Santiago másik emblematikus épülete a 899-ben alapított Praza de la Inmaculada egykori bencés kolostor, a San Martín-ház. Ez egész Galícia egyik legfontosabb kolostora.
Érdekes látnivalókat tartogat a Zarándokok Múzeuma, amely annak a számtalan zarándoknak állít emléket, akik az évszázadok során megtették az ide vezető hosszú és küzdelmes utat. De 8 termen keresztül a névadó apostol kultuszát is jobban megismerhetjük a múzeumban. Ha pedig romantikus sétára vágyunk szép környezetben, az óvárostól dél-nyugatra fekvő kertek környéke a megfelelő hely számunkra, hiszen innen a séta mellett gyönyörű látképet élvezhetünk a katedrálisra és az egész óvárosra. A Plaza de las Platerias tér és árkádjai az ezüst tárgyakat áruló üzletekről híresült el, a Zona Vella (a régi kerület) pedig gyönyörű kerámia ajándéktárgyakat kínál.

Santiago éttermeiben a zöldséges halak, a kagylók, a polip és a rákok a legkedveltebb fogások. Kiválóak ugyanakkor a galíciai borok, sőt, érdemes megkóstolni a galíciai Orujo (törkölypálinka) változatait is!

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

A Vueling fapados (diszkont) repülőtársaság kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Santiago de Compostelába, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air France KLM, a British Airways, a Lufthansa az Iberia vagy a Hahn Air repülőtársaság is. A felsorolt nagy nemzetközi légitársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Santiago de Compostelát a Lavacolla Nemzetközi Repülőtér (Lavacolla International Airpot/Aeroporto de Santiago de Compostela (IATA: SCQ)) szolgálja ki, ami kb. 10 km-re, húszpercnyi utazásra található a várostól. Innen buszokkal juthatunk be a történelmi belvárosba.

Tömegközlekedés

Santiago de Compostela tömegközlekedését buszok biztosítják, de a fő látnivalók gyalogosan is kényelmesen megközelíthetők.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Milánó
2018-04-06
2018-04-06
12 538 HUF/fő-től
Budapest
Brüsszel
2018-04-13
2018-04-17
15 005 HUF/fő-től
Budapest
Prága
2018-04-27
2018-04-29
15 124 HUF/fő-től
Budapest
Nürnberg
2018-03-29
2018-04-02
15 180 HUF/fő-től
Budapest
Berlin
2018-04-09
2018-04-14
16 952 HUF/fő-től
Budapest
Korfu
2018-04-12
2018-04-17
17 213 HUF/fő-től
Budapest
Santander
2018-06-04
2018-06-08
19 988 HUF/fő-től
Budapest
Pisa
2018-04-16
2018-04-17
20 555 HUF/fő-től
Budapest
Varsó
2018-06-02
2018-06-03
21 356 HUF/fő-től
Budapest
Velence
2018-03-24
2018-03-28
22 692 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Orán Algéria északnyugati részén, a Földközi-tenger partján fekvő város. Gyönyörű tengerpartját Nizza partvonala ihlette, ahol hosszú, hangulatos kávézókkal, éttermekkel és fagylaltozókkal teli sétány fut, és ami gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és Fort Santa Cruz szikláira. Foglaljon olcsó repülőjegyet Oránba és fedezze fel az ország legnagyobb bazárjainak egyikét, a Le Marché de Medina Jedida hangulatos vásárait!

Austin az Amerikai Egyesült Államokban található Texas állam fővárosa, annak középső területén, a Colorado folyó partján. Oktatási, ipari, kulturális, közigazgatási, valamint közismert zenei központ, az "Élőzene fővárosa". Az állam legnagyobb egyetemének, a University of Texas-nak az otthona, Texas állam "Szilikon-völgye". Foglaljon olcsó repülőjegyet Austinba és élvezze a különböző zenei fesztiválok, zenei klubok és westernkocsmák vagy épp a profi és amatőr utcai zenészek nyújtotta szórakozási lehetőségeket, egész évben!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: