Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Szívesen körbejárná a meseszép Genfi-tavat miközben csodálja a távoli Mont Blanc hófödte csúcsait? Érdeklődik a kálvinizmus és a reformáció jelentős történelmi helyszínei iránt? Kíváncsi az ENSZ európai központjára és a Nemzetek Palotájára? Vagy a Jet d’Eau szökőkút hatalmas vízoszlopa és szivárványszínű vízfüggönye nyűgözné le? Esetleg a világhírű genfi világóra mellett szeretne fényképezkedni? Vásároljon akciós repülőjegyet Genfbe és ismerje meg ezt a páratlan környezettel rendelkező svájci várost!

Turizmus

Genf (angolul: Geneva, franciául: Genève, németül: Genf, olaszul: Ginevra) Svájc 2. legnagyobb lélekszámú városa (Zürich után), az azonos nevű kanton fővárosa. Az alpesi város természeti adottságait tekintve kivételes helyzetben van: a gyönyörű Genfi-tó partján, a Rhône folyó kifolyásánál fekszik, a Jura-hegység hófehér sziklái övezik és még a Mont Blanc hófödte csúcsai is láthatók a tópartról.

A város rendkívül nyitott és befogadó, lakosságának több, mint 40%-a külföldi. Genf számos ENSZ szervezet és nem kormányközi nemzetközi szervezet székhelye. Itt található például a Nemzetközi Vöröskereszt központja, az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a WHO központja, az ENSZ Kereskedelmi Világszervezete, a WTO központja, vagy a Nemzetek Palotája is, mely a New York-i ENSZ-székház után a szervezet 2. legnagyobb központja.

Genf, a reformáció idején a kálvinizmus központjává vált, története szorosan összefonódott Kálvin János személyével. Itt született a felvilágosodás nagy alakja, Jean-Jacques Rousseau - akinek szülőháza ma is látogatható -, de Henri Dunant, a Vöröskereszt megalapítója is. Érdekesség továbbá, hogy Liszt Ferenc is élt Genfben néhány hónapot, melynek emlékére teret neveztek el róla a városban.

A genfi óvárosban sétálva mindenhol a reformáció és Kálvin életének jelentős helyszíneit láthatjuk. A St. Pierre-katedrális lenyűgöző épülete, amelynek szószékén maga Kálvin is prédikált, az óváros legmagasabb pontján magaslik, tornyából csodálatos panoráma nyílik a városra. A híres Grand Rue utcában az antik üzletek és hangulatos kávézók mellett Rousseau szülőházába is betérhetünk. Az óváros egyik leghangulatosabb tere a Place du Bourg-de-Four.

Évszázadok óta Genfben található számos világhírű óragyár központja is. Az óragyártást szimbolizáló , a város egyik jelképévé vált látványosság, a genfi világóra a Jardin d’Anglais bejárata mellett látható: a 4 m átmérőjű óra 7 hónapon át pompázik több ezer különféle, az évszaknak megfelelő virággal beültetve.

Szép látványt nyújt az óvárosi várfal tövében elterülő Promenade des Bastions botanikus kert, mely az első ilyen park volt a városban és ahol ma is több, mint ötven különleges fafaj található.

Genf legismertebb látványossága a Jet d’Eau, ami ugyan eredetileg  praktikussági, vízügyi okokból épült, a túlnyomás csökkentése céljából, mára a város jelképe lett. A szökőkút kb. 200 km/h másodpercenkénti sebességgel mintegy 500 liter vizet pumpál 130-145 méter magasba.

A Genfi-tó keleti felén, Waadt kantonban, Villeneuve és Montreux között található Svájc leggyakrabban látogatott történelmi épülete, Chillon vára. Ez a sziklára épült látványos vízivár a középkorban fontos védelmi pont, uradalmi rezidencia és jövedelmező vámőrség volt.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Számos fapados légitársaság - mint például az easyjet, Norwegian,Vueling vagy Eurowings - kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Genfbe, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air France KLM, a British Airways, a Lufthansa, a LOT, a SWISS, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines vagy az Alitalia légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi légitársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A Genfi Nemzetközi Repülőtér (Geneva Airport (IATA: GVA), Cointrin Airport) a városközponttól 4 km-re északnyugatra található. A repülőtér nem csak európai, de a legjelentősebb tengerentúli célállomásokkal is összeköttetésben áll repülőjárataival. Ez az easyjet diszkont légitársaság központi légibázisa is.

A repülőtérről a legolcsóbb megoldás a városközpontba való bejutáshoz, ha az ingyenes tömegközlekedési jegyet (free public transport ticket) választjuk, mely a repülőtér jegyautomatáiból nyomtatható ki és 80 percnyi ingyenes buszos vagy vonatos utazásra jogosít Genfbe és külvárosába. Fontos, hogy a jegy csak a repülőjáratunk beszállókártyájával együtt érvényes! A leggyorsabb megoldás (6 percnyi utazás) a repülőtérről a városközpontba való bejutáshoz a 15 percenként induló vonatjáratok igénybe vétele. A vonatok mindegyike megáll a belvárosi Geneva's Gare de Cornavin (Geneva Central Train Station) vasútállomáson.

Tömegközlekedés

Genf nemzetközi jelentőségének és frekventált elhelyezkedésének köszönhetően Svájc francia nyevterületei és a nyugati Alpok területei számára közlekedési csomóponként funkcionál.

A várost 2 vasúti pályaudvar szolgálja ki:
A genfi Gare de Cornavin (Gare Cornavin vagy csak Cornavin) vasúti pályaudvarról a Swiss Federal Railway társaság óránként induló vonatjárataival Neuchâtelbe, Bernbe, Bázelbe, Zürichbe, St. Gallenbe, Luzernbe, Interlakenbe és Valais városába utazhatunk. Ugyanakkor könnyedén elvonatozhatunk a 15 percenként induló szerelvényekkel Nyonba, Lausanne-be, Vevey vagy akár Montreux városába is. Naponta 6-10 francia TGV járat indul a Cornavinról Párizsba, Nizzába és Marseille-be. Ugyanakkor számos olasz városba is elvonatozhatunk innen, mint például Milánóba, Velencébe, Firenzébe vagy Rómába.
A Gares des Eaux-Vives vasúti pályaudvar a tó délkeleti részén fekszik. Innen francia vonattársaságok járataival utazhatunk például Evian, Chamonix és Annecy városaiba.

Genf számos nemzetközi busztársaság útvonalában is szerepel: rendszeres buszjáratok indulnak innen például olyan francia városokba mint Saint-Julien, Archamps, Thoiry, Ferney-Voltaire vagy Moillesulaz.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Genf érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Genf
2018-06-01
2018-06-05
33 802 HUF/fő-től
Budapest
Genf
2018-06-16
2018-06-22
34 099 HUF/fő-től
Budapest
Genf
2018-07-16
2018-07-22
35 521 HUF/fő-től
Budapest
Genf
2018-03-22
2018-03-26
38 212 HUF/fő-től
Budapest
Genf
2018-08-09
2018-08-12
39 325 HUF/fő-től
Budapest
Genf
2018-05-10
2018-05-13
41 289 HUF/fő-től
Budapest
Genf
2018-08-21
2018-08-29
43 052 HUF/fő-től
Budapest
Genf
2018-08-21
2018-08-26
43 386 HUF/fő-től
Budapest
Genf
2018-03-10
2018-03-10
44 000 HUF/fő-től
Budapest
Genf
2018-05-15
2018-05-19
48 500 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Edmonton Kanadában található, Alberta tartomány székhelye, mely az Északi-Saskatchewan-folyó partján terül el. Híres gyönyörű folyómenti parkrendszeréről, amely mintegy 100 km hosszan nyúlik el, rekreációs- és különféle tematikus útvonalakkal tarkítva. De itt található Észak-Amerika egyik legnagyobb bevásárlóközpontja is, a West Edmonton Mall, így jelentős bevásárlóparadicsom is. Foglaljon olcsó repülőjegyet Edmontonba és élvezze "Kanada fesztiválvárosának" vibráló kulturális életét, színház- és koncertlehetőségeit, rendezvényeit, sport programjait!

Szocsi a Fekete-tenger partján, a Kaukázus mentén fekvő kedvelt üdülőváros, Oroszország "nyári fővárosa", a "Fekete-tenger gyöngyszeme", az "orosz riviéra". 2014-ben a téli olimpiai játékoknak adott otthont, 2018-ban pedig a FIFA Világbajnokság egyik helyszíne. Foglaljon olcsó repülőjegyet Adler Szocsiba és fedezze fel a város látnivalói mellett a környék természeti szépségeit is!

Régi álma, hogy Dél-Egyiptom egyik legnépszerűbb úticélját, Luxort felkeresse? Szeretné a Luxori templom és a Karnaki templomrendszer vörös gránitból faragott fáraó szobrait, a fehér mészkőből vájt hatalmas oszlopait, a falakat borító vésetek képeit és hieroglifáit személyesen is megcsodálni? Vagy a világhírű Királyok Völgyének ókori sírkamráiban és sziklái közt sétálgatna? Foglaljon olcsó repülőjegyet Luxorba és ismerje meg a város régies, arab jellegű, szűk utcácskáit, vályogházait, az elmaradhatatlan piacot és bazársort!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: