Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Szívesen felfedezné a Feröer-szigetek lenyűgözően szép, vadregényes tájait? A nyáron a zöld minden árnyalatában pompázó hegyoldalakat, a mélykék óceán, a meredek sziklák és festői szépségű völgyek látványát csodálná, miközben magába szívja a harapnivalóan friss levegőt? Foglaljon olcsó repülőjegyet a Feröer-szigetekre és relaxáljon az ikonikussá vált Gasadalur-vízesésnél vagy figyelje meg közelebbről a lunda nevű pici, pingvinszerű madarakat természetes közegükben!

Turizmus

A Feröer-szigetek (magyarul: Juh-szigetek) egy a középkor óta lakott, vulkáni eredetű, 18 szigetből álló szigetcsoport, mely Dániához tartozik és az Atlanti-óceán északi részén, kb. félúton Norvégia, Skócia és Izland között fekszik. A szigetcsoportot az Északi-Atlanti-óceán öleli körül, tőle északra kezdődik a Norvég-tenger. A szigetek népessége kb. 50.000 fő, és saját nyelvvel, kultúrával rendelkeznek. 1948 óta széles körű autonómiával bír és Dániával ellentétben nem tagja az Európai Uniónak. Szorosan együttműködik azonban a skandináv államokkal és különösen szoros kapcsolatot ápol Izlanddal, Grönlanddal és Shetlanddal. Parlamentje, a Løgting az egyik legrégebbi a világon. A szigetek közül egyetlen egy lakatlan. Fővárosa, egyben legnagyobb városa Tórshavn. Feröer gazdaságának alapja a 19. század óta a halászat és halfeldolgozás, de a juhtenyésztés és gyapjúfeldolgozás terén is komoly hagyományokkal rendelkezik.

Éghajlata óceáni, amely köszönhetően a Golf-áramlatnak - a földrajzi szélességéhez képest - enyhe, csapadékos és rendkívül változékony. Gyakori, hogy akár egyik percről a másikra a napsütésből eső lesz, de a különböző szigetek időjárása is teljesen eltérő lehet adott pillanatban. Feröer kikötői egész évben jégmentesek, hó csak alkalmanként hullik és jellemzően nem is marad meg sokáig. A turista szezon meglehetősen rövid, májustól szeptemberig tart, a legtöbben július-augusztusban utaznak a szigetekre. Bár az átlaghőmérséklet júliusban 12 °C körül mozog, egy nap alatt akár a 4 évszakot is megtapasztalhatjuk. Nyáron rendkívüli módon zöld a szigetcsoport. Híres Feröer madárvilága, mintegy 367 faj fordul meg a szigeteken, melyek közül 40 rendszeresen itt is fészkel. Az ország nemzeti madara a csigaforgató, de Feröer egyik jelképe a lunda is, mely egy pici, aranyos, pingvinszerű madár. A természetfotósok és ornitológusok paradicsoma ez.

A szigetekre érkezők legfőbb motivációját általában a lenyűgözően szép természeti látványosságok adják. Nyáron, mikor a zöld minden árnyalata pompázik a hegyoldalakon, a levegő harapnivalóan friss, a mélykék óceán, a meredek sziklák és festői szépségű völgyek ámulatba ejtik a látogatókat. Buszos, lovas és kerékpáros túrák egyaránt elérhetők a turisták számára, hogy felfedezzék a vadregényes, relaxációra kiváló természeti tájakat. Sokan úgy tartják, mikor a nyári pára ráül a tájra, úgy fest, mint J.R.R Tolkien Gyűrűk ura trilógiájában. A szigetcsoport legikonikusabb pontja a Gasadalur-vízesés. Feröerre jellemző, hogy a házak vagy élénk színűre vannak festve vagy a tradicionális fekete színben pompáznak, tetejüket pedig szokatlan módon többnyire gyep is fedi.

A szigeten élő emberek megőrizték ősi nyelvüket és nagyszerű egyensúlyban tartják a természet adta lehetőségeket és a modern életstílus vívmányait. A helyiek szívügye a hagyományőrzés is, a jellegzetes feröeri lánctáncot a mai napig járják. Ugyanakkor a modern zenét népszerűsítő, minden év júliusában megrendezésre kerülő G! fesztivál is igen kedvelt rendezvényük: ilyenkor a színpadok mellett szaunás, forró medencés fürdő terület is kialakításra kerül, így nem csak a zenét élvezhetjük szaunázás közben, de csodálhatjuk a magas, zöld hegyekre nyíló kilátást, majd megmártózhatunk a hideg tengerben is.

Feröer kulturális központja a norvég vikingek által a 9. században alapított főváros, melynek középkori, fűvel benőtt tetejű házai olyanok, mintha egy manóbirodalomba csöppentünk volna. De Tórshavnban található az ország legjelentősebb kulturális- és rendezvényközpontja, az ún. Észak Háza is. Ennek közelében áll a feröeri művészet legátfogóbb gyűjteményének otthont adó Listasavn Føroya (Feröeri Művészeti Múzeum) múzeum is. A szigetek tengeröbleiben megbúvó kis halászfalvak színes házai szintén szemet gyönyörködtetőek.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

Repülőjegyet Budapestről a Feröer-szigetekre a SAS Scandinavian Airlines repülőtársaság kínál. Kifoghatunk olcsó repülőjegyet Budapestről indulva, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk repjegyünket.

Repülőtér információk

A Feröer-szigeteket egyetlen repülőtér, a Vágar-szigeten található Vágar Repülőtér (Vágar Airport/ Vága Floghavn (IATA: FAE)) szolgálja ki. Innen buszokkal juthatunk el a fővárosba, kb. 40 percnyi utazással.

Tömegközlekedés

Feröer legfontosabb közlekedési gócpontja egyrészt a Vágari repülőtér, másrészt a tórshavni kikötő. Ezen kívül még 4 kikötő található a szigeteken. Az egymáshoz közelebb eső szigeteket rövidebb-hosszabb alagutak, illetve hidak kötik össze egymással, a távolabbiakhoz komppal lehet átjutni. A tömegközlekedést buszok és kompok, némely esetben helikopterek biztosítják.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással oda-vissza útra

Budapest
Brüsszel
2018-05-03
2018-05-06
15 005 HUF/fő-től
Budapest
Prága
2018-03-05
2018-03-07
15 124 HUF/fő-től
Budapest
Berlin
2018-03-26
2018-03-31
15 276 HUF/fő-től
Budapest
Nürnberg
2018-03-29
2018-04-02
16 577 HUF/fő-től
Budapest
Nápoly
2018-03-02
2018-03-04
16 856 HUF/fő-től
Budapest
Eindhoven
2018-03-15
2018-03-18
17 723 HUF/fő-től
Budapest
Korfu
2018-05-17
2018-05-31
18 705 HUF/fő-től
Budapest
Milánó
2018-03-15
2018-03-17
18 990 HUF/fő-től
Budapest
Rotterdam
2018-04-19
2018-04-21
19 640 HUF/fő-től
Budapest
Pisa
2018-08-01
2018-08-04
20 555 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Szívesen ellátogatna Új-Zéland fővárosába, az ország 2. legnagyobb városába, Wellingtonba? Régi álma, hogy fogaskerekű vasúton utazva ellátogasson a szép panorámával rendelkező Botanikus kertbe, vagy a lenyűgöző kilátást kínáló Mount Victoriára? Foglaljon olcsó repülőjegyet Wellingtonba és élvezze a kávézókkal tarkított, sportolási lehetőségeket kínáló vízparti sétányt, a Waterfrontot!

Cardiff az Egyesült Királyságban található kikötőváros, Wales fővárosa. Az egykori bányászváros napjainkban oktatási, kulturális és sport központ, történelmi látnivalókkal, hatalmas zöld parkokkal, modernül újjáépített kikötői öböllel és kiváló bevásárlóközpontokkal. Foglaljon olcsó repülőjegyet Cardiffba, fedezze fel várkastélyát, Nagy-Britannia legnagyobb arénáját, a Millennium Stadiont és a korszerű Millennium Centre kultórközpont programjait!

Kíváncsi Utah állam fővárosára, a 2002-es téli olimpiai játékok helyszínére, Salt Lake Cityre? Szívesen megismerné közelebbről a mormon vallás központját és ellátogatna a mormon Nagytemplomhoz és a világhírű Mormon Kórusnak helyet adó Tabernacle körkupolás épületéhez? Vagy a helyi Capitolimumot csodálná meg személyesen? Foglaljon olcsó repülőjegyet Salt Lake Citybe és látogasson el a környező síparadicsomokba vagy a Nagy-sóstóhoz is!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Krabi, Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: