Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Szeretné felfedezni az Adriai-tenger partján fekvő gyönyörű dél-olasz kikötővárost, Barit, ahol számos filmet is forgattak? Kíváncsi az európai kereszténység egyik legfontosabb egyházi építményére és jelentős búcsújáró helyére, a Szent Miklós Bazilikára? Foglaljon olcsó repülőjegyet Bariba és élvezze a gasztronómia egyik olasz fellegvárának étkeit!

Turizmus

Az Adriai-tenger partján fekvő Bari az azonos nevű megye és Puglia régió székhelye, egyben Dél-Olaszország 2. legnagyobb városa és legjelentősebb kikötője. Napjainkban a régió legfontosabb gazdasági központja. Bari történelmi óvárosa (Barivecchia) egy kis félszigeten helyezkedik el, a tőle keletre levő öbölben találjuk a régi, míg a nyugati oldalon az új kikötőjét. Három egyetem és több tudományos intézet is működik a városban.

Bari éghajlata mediterrán, így hosszú és meleg nyarak, valamint enyhe telek és kevés csapadék jellemzik.

A 11. században, mikor Bariba kerültek Szent Miklós ereklyéi, a város Európa legjelentősebb keresztény központjainak egyike lett. Az ereklyék elhelyezésére építették a San Nicola-bazilikát (Basilica San Nicola), amely az apulai romantika egyik legszebb alkotása, vagyis a a klasszikus román kori stíluselemek mellett a bizánci és arab stíluselemeket is hordozza. Ez az európai kereszténység egyik legfontosabb egyházi építménye, jelentős búcsújáró hely mind a római katolikusok, mind az ortodoxok számára. A város 2 legjelentősebb ünnepe is Szent Miklóshoz kapcsolódik: a Festa di San Nicola minden évben május 7–10. között, valamint a halálának évfordulóján, december 6-án tartott megemlékezés.

Bari óvárosa, a Barivecchia a régi és új kikötő közötti félszigeten helyezkedik el, területét a régi városfalak határolják, melynek maradványai a keleti részen még jól láthatóak. A félsziget keleti partja mentén kellemes hangulatú promenád húzódik. Az óvárosban izgalmas, rendszertelenül ágazó, labirintusra emlékeztető kis utcácskákon, jellegzetes középkori épületek között bolyonghatunk. Két fő tere közül az északin, a Piazza San Nicolán láthatjuk a fent említett bazilikát, míg a délin a Piazza dell’Odegitria központi terét találjuk, a San Sabino-katedrálissal (Cattedrale di San Sabino). A negyed dél-nyugati részén a Castello Normanno-Svevo vár, dél-keleti oldalán pedig a Piazza del Ferrarese és a Piazza Mercantile (a régi piactér) impozáns tereiben gyönyörködhetünk.

Az óvárostól délre találjuk a 19. század elején felépített Città nuova („új város”), ismertebb nevén a Murattiano negyedet, mely napjainkban Bari legelegánsabb környéke. Ez volt az első városnegyed a középkori városfalakon kívül, melyet gondosan megterveztek, így rácsos utcaszerkezet jellemzi. A negyed főutcáján, a Corso Vittorio Emanuele-n pompás, 19. századi paloták látványát élvezhetjük, ugyanakkor itt találjuk Bari fő bevásárlóutcáját, a luxuscikkeket kínáló üzletekben gazdag Via Sparanot. A városrész két központi tere a Piazza Garibaldi és a Piazza Umberto I, ez utóbbin áll a Bari Tudományegyetem hatalmas épülete is.

Bari a gasztronómia egyik olasz fellegvára. A helyi adottságainak megfelelően Bari jellegzetes ételei a hagymával, kapribogyóval, szardellával és olajbogyóval töltött tésztafélék, a szalonnával és ricottával valamint mozzarellával töltött panzerotto, a tipikus bari focaccia és a bivalytejből készült sajt, a burrata. Helyi specialitás továbbá a bombette (hústekercs töltve zöldséggel, csípős kolbásszal stb.), az orecchiette tészta, a szegények eledele, a fave e cicoria vagy a különböző halakból, tengergyümölcseiből készült ételek. A megyében olyan híres borvidékeket is találunk, mint például a Castel del Monte vidéke.

És ha már a Puglia régióban vagyunk, érdemes Barin kívül a környék számtalan varázslatos látnivalóját is felkeresni: Polignano a Maret - a festői szépségű, képeslapokra illő, tenger melletti sziklákra épült falut -, Monopolí hangulatos kikötőjét, Trani autentikus és gyönyörű középkori kikötővárosát, Ostuni fehér városát és lenyűgöző katedrálisát, vagy épp Grotte di Castellana varázslatos cseppkőbarlangját. Vétek lenne kihagyni továbbá a Világörökségi listán is szereplő Castel de Monte várát, Sassi di Matera Kr. e. 7000-ben is használt barlanglakásait vagy Alberobello különleges, kúpos tetejű kis trulló-házait.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

A Wizz Air fapados (diszkont) légitársaság kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Bariba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air France KLM, a Lufthansa, a SWISS vagy az Alitalia légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi légitársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Bariba, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A Bari-Palesei vagy Karol Wojtyla repülőtér (Aeroporto di Bari (IATA: BRI)) a várostól 8 km-re észak-nyugatra található. Innen busszal vagy vonattal juthatunk be Bari városközpontjába.

Tömegközlekedés

A kikötővároson belül buszok szolgáltatják a tömegközlekedést. Bari jelentős vasúti csomópont is, központi pályaudvara a Bari Centrale.
A város kikötője az egyik legjelentősebb olasz kikötő, amit hagyományosan "Európa-kapujának" is neveznek: innen indul a Balkán-félsziget és Közel-Kelet felé a hajójáratok nagy része.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Bari érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Bari
2018-10-13
2018-10-17
44 800 HUF/fő-től
Budapest
Bari
2018-06-06
2018-06-10
44 800 HUF/fő-től
Budapest
Bari
2018-05-04
2018-05-09
48 000 HUF/fő-től
Budapest
Bari
2018-04-06
2018-04-08
58 000 HUF/fő-től
Budapest
Bari
2018-08-22
2018-08-28
58 600 HUF/fő-től
Budapest
Bari
2018-07-06
2018-07-15
58 700 HUF/fő-től
Budapest
Bari
2018-07-23
2018-07-27
58 700 HUF/fő-től
Budapest
Bari
2018-04-13
2018-04-16
59 600 HUF/fő-től
Budapest
Bari
2018-04-23
2018-04-30
36 923 HUF/fő-től
Budapest
Bari
2018-05-25
2018-10-17
39 548 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Edmonton Kanadában található, Alberta tartomány székhelye, mely az Északi-Saskatchewan-folyó partján terül el. Híres gyönyörű folyómenti parkrendszeréről, amely mintegy 100 km hosszan nyúlik el, rekreációs- és különféle tematikus útvonalakkal tarkítva. De itt található Észak-Amerika egyik legnagyobb bevásárlóközpontja is, a West Edmonton Mall, így jelentős bevásárlóparadicsom is. Foglaljon olcsó repülőjegyet Edmontonba és élvezze "Kanada fesztiválvárosának" vibráló kulturális életét, színház- és koncertlehetőségeit, rendezvényeit, sport programjait!

Szocsi a Fekete-tenger partján, a Kaukázus mentén fekvő kedvelt üdülőváros, Oroszország "nyári fővárosa", a "Fekete-tenger gyöngyszeme", az "orosz riviéra". 2014-ben a téli olimpiai játékoknak adott otthont, 2018-ban pedig a FIFA Világbajnokság egyik helyszíne. Foglaljon olcsó repülőjegyet Adler Szocsiba és fedezze fel a város látnivalói mellett a környék természeti szépségeit is!

Régi álma, hogy Dél-Egyiptom egyik legnépszerűbb úticélját, Luxort felkeresse? Szeretné a Luxori templom és a Karnaki templomrendszer vörös gránitból faragott fáraó szobrait, a fehér mészkőből vájt hatalmas oszlopait, a falakat borító vésetek képeit és hieroglifáit személyesen is megcsodálni? Vagy a világhírű Királyok Völgyének ókori sírkamráiban és sziklái közt sétálgatna? Foglaljon olcsó repülőjegyet Luxorba és ismerje meg a város régies, arab jellegű, szűk utcácskáit, vályogházait, az elmaradhatatlan piacot és bazársort!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: