Montreál, Kanada repülőjegy vásárlás információk

Montreál, ahol keveredik a francia stílus az angolszász ízlésvilággal, a kisvárosi életstílus a nagyvárosi életérzéssel. A metropolisz, ahol macskaköves óvárosi utcákon és toronyházakkal tarkított, modern üzleti negyedben is sétálgathatunk! A jazz egyik fővárosa, ahol számos zenei- és kulturális fesztivál szórakoztatja látogatóit. Foglaljon olcsó repülőjegyet Montreálba és fedezze fel Kanada legeurópaiasabb városát!

Turizmus

Montréal Kanada délnyugati részén található, az ország 2., egyben Québec tartomány legnagyobb városa is. Az azonos nevű szigeten található az Ottawa és a Szent Lőrinc-folyó torkolatánál. Agglomerációjához további 75 sziget tartozik. Kikötője a Szent Lőrinc-folyón átmenő, a Nagy-tavak és az Atlanti-óceán között haladó tengeri út egyik vége. Ennek köszönhetően Montréal, bár 1600 km-re található az Atlanti-óceántól, Kanada egyik legnagyobb tengeri kikötőjének számít. Fontos ipari, kereskedelmi és pénzügyi központ, jelentős közlekedési csomópont. Négy egyeteme közül kettő francia és kettő angol nyelvű, így fontos egyetemvárosa az országnak.

Párizs után ez a nyugati világ legnagyobb francia nyelvű városa. 1967-ben itt rendezték meg a világkiállítást, 1976-ban pedig a nyári olimpiai játékokat. A légitársaságokat tömörítő Nemzetközi Légi Szállítási Szövetségnek (IATA) és sok más nemzetközi szervezetnek székhelyéül szolgál és saját tőzsdével is rendelkezik. Igazi metropolisz, rengeteg etnikummal és azok izgalmas multikulturális hatásával.

Montréalban több éghajlati terület jellemzője is megfigyelhető, de ezek közül a legjelentősebb a kontinentális éghajlat: a nyár a legcsapadékosabb időszak, ugyanakkor a nap is ilyenkor süt a legtöbbet. A leghidegebb hónap a január, legmelegebb a július.

Óvárosában (Vieux-Montreal) elegáns, macskaköves, franciásan sármos és romantikus utcákon andaloghatunk, míg a bohém La Plateau negyedben hangulatos kávézók és színesre festett házak bájos látványát élvezhetjük. Rengeteg kávézó, cukrászda, fantasztikus étterem várja a kulináris élvezetek kedvelőit.

Montreál számos templommal és székesegyházzal büszkélkedhet, melyek miatt egykor "száztornyú város"-nak is hívták. Legkiemelkedőbb ezek közül a római Szt. Péter bazilika kétharmadára kicsinyített mása, a Mária, a Világ királynője-székesegyház (Cathédrale Marie-Reine-du-Monde), a Notre-Dame bazilika és a Szent József Oratórium. Utóbbi a Mont Royal dombon, a Királyi Hegy lejtőjén, a város legmagasabb pontján található, így a templom melletti kilátóból jól belátható Montreál egésze, sőt, gyakran még a szomszédos települések is. Ez Kanada legnagyobb temploma, dómja pedig a 3. legméretesebb a világon.

A városban több száz park és zöldterület is található, ahol a természetet élvezhetjük. A leghíresebb a Mont Royal Park, amely a new york-i Central Park mintájára készült. Ugyanakkor a magas házak és felhőkarcolók városa is, amelyek érdekes kontrasztot mutatnak a megmaradt, 18-19. századi házakkal.

A metropolisz a jazz és a kulturális rendezvények fővárosa is, ahol évente számtalan fesztivált rendeznek, melyek közül a legismertebbek a Nemzetközi Jazz Fesztivál, a Francofolie és a Komédia-Fesztivál. Művészeti központja a Place des Arts, ami tulajdonképpen koncert- és színháztermek komplexuma: többek közt a montreáli operának, a vezető balett-társulatnak és a világ egyik legelismertebb komolyzenekarának, a montreali szimfonikus zenekarnak nyújt otthont.

A rue Ste-Catherine és környéke a város hagyományos üzleti negyede. Földalatti utcarendszere, az Underground Montréal (RÉSO), a város 4 metróállomását és az egyes irodaépületeket, az üzletközpontokat köti össze: a föld alatti hálózatban üzletek és vendéglők sorakoznak.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Az Air Berlin fapados (diszkont) repülőtársaság mellett a Condor kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Montreálba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az American Airlines, az Air Canada, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines, az Air France KLM, a British Airways, a SWISS vagy a Lufthansa légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Montreálba, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A várost 2 repülőtér szolgálja ki: a 22 km-re található Dorval Nemzetközi Repülőtér (Aéroport de Dorval/Dorval Airport/Pierre Elliott Trudeau International Airport (IATA: YUL)), valamint az 55 km-re lévő Mirabel Airport, amely chartergépek forgalmát bonyolítja. A Dorval repülőtérről express buszokkal, vonattal vagy airport shuttle buszokkal juthatunk be a belvárosba.

Tömegközlekedés

Montreál jól kiépített közlekedési hálózattal rendelkezik: metró, HÉV és számos buszjárat szolgálja ki az utasokat.
Főpályaudvara a Gare Centrale, amely fogadja a VIA Rail Halifaxból, Torontóból, Ottawából, Québecből és Gaspéból érkező vonatait, valamint az USA-ból érkező Amtrack-vonatokat is.
Kikötőjében számos komp- és hajójárat közül válogathatunk.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Montreál érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Montreál
2018-09-17
2018-10-09
170 600 HUF/fő-től
Budapest
Montreál
2018-09-17
2018-10-08
176 100 HUF/fő-től
Budapest
Montreál
2018-11-27
2018-12-05
176 300 HUF/fő-től
Budapest
Montreál
2018-09-19
2018-10-09
176 600 HUF/fő-től
Budapest
Montreál
2018-09-19
2018-10-02
176 600 HUF/fő-től
Budapest
Montreál
2018-04-30
2018-05-23
176 700 HUF/fő-től
Budapest
Montreál
2018-04-30
2018-05-22
177 000 HUF/fő-től
Budapest
Montreál
2018-09-04
2018-09-25
178 100 HUF/fő-től
Budapest
Montreál
2018-12-05
2018-12-31
180 100 HUF/fő-től
Budapest
Montreál
2018-12-08
2018-12-31
180 500 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Linz Ausztria gazdasági központjainak egyike, Felső-Ausztria tartományának székhelye, mely a Duna 2 partján található. Kulturális és ún. jövőorientált kreatív város, amely egyedien megélhető élményeket kínál. Foglaljon olcsó repülőjegyet Linzbe és látogasson el Európa legmodernebb Zeneszínházába vagy az Ars Electronica Centerbe, ahol fantasztikus interaktív élményekben lehet része, miközben a digitális művészet és technológia világába merül alá!

Anchorage Alaszka legnépesebb és legmodernebb városa, pénzügyi, közlekedési és turisztikai csomópontja. Izgalmas múzeumok, virágos parkok, lenyűgözően szép táj és vadvilág várják az ide látogatókat. Foglaljon olcsó repülőjegyet az alaszkai Anchorage kikötőbe és fedezze fel a környező hegyláncokat és élővilágát vagy élvezze a természetben űzhető sportolási lehetőségeket!

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Anchorage, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: