Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Régi álma, hogy felfedezze az indonéz szigetvilág legnagyobb szigetét, Jávát és fővárosát, Jakartát? Szívesen ellátogatna a világ 2. legnagyobb mecsetjéhez és a Nemzeti Műemlék 115 méter magas kilátójából élvezné a panorámát? Vagy az izgalmas piacok és művészeti központok forgataga vonzaná? Vásároljon olcsó repülőjegyet Jakartába és ismerkedjen meg az indonéz kultúrával a népszerű Taman Mini rekreációs parkban!

Turizmus

Jakarta (korábban Batavia) Indonézia fővárosa és legnagyobb települése, mely a szigetország legnagyobb szigetén, Jáva északnyugati partvidékénterül el. Az ország kulturális, gazdasági, politikai, kormányzati és üzleti központja. Kb. 15 millió lakosa van, nagyszámú külföldi és belföldi bevándorlót vonz, melynek köszönhetően kifejezetten kozmopolita jellegű, változatos kultúrával rendelkezik. Igazi világváros, egy metropolisz, amiben több nagy egyetem is helyet kapott. Éghajlata trópusi monszun, az évi csapadék mennyiség és páratartalom is nagyon magas. Az átlaghőmérséklet egész évben kellemes, 23-30 °C között mozog. Az esős időszak novembertől áprilisig tart.

A mai Jakarta gyökerei egy 5. századi hindu településre vezethetők vissza, a Ciliwung folyó torkolatában. A 12. században a Szunda nevű hindu királyság legnagyobb kikötőjévé volt, Kalapa néven. Az első európaik a kikötőben a portugálok voltak, akik erődöt is építettek itt. A korai település emlékére Jakarta kikötőjét a mai napig Sunda Kelapának hívják. A 16. század végén a hollandok meghódították a várost és Batavia néven a Holland Kelet-indiai Társaság gyarmat fővárosává tették.

A metropoliszban rengeteg programlehetőség közül válogathatunk és mindegyik kerületének megvan a maga vonzereje. A főváros legfőbb látnivalói közé tartozik a kb. 1 négyzetkilométer területet elfoglaló Függetlenségi tér (Medekaplatz), melyet leginkább a 132 m magas Nemzeti Műemlék (Monument Nasional, Monas) ural.  A műemlék tetején lévő láng érdekessége, hogy 35 kg arannyal van bevonva. A műemlékbe 115 méteres magasságig lifttel mehetünk fel, az ott lévő kilátóról pedig egész Jakartát beláthatjuk. A téren találjuk az "Emmanuel-templomot" is, amelynek bejárata alighanem egy dór templomból származik.

A Függetlenségi tértől nyugati irányban találjuk az 1900-ban neogótikus stílusban épült, de indonéz stílusjegyeket is hordozó katolikus katedrálist, melynek 77 méter magas tornyai tikfából készültek. A fővárosban láthatjuk továbbá a világ 2. legnagyobb - az isztambuli Kék Mecset után - mecsetjét, a fehér márványból és német acélból készült Istiqlal-mecsetet is. A mecset 120.000 fő befogadására alkalmas. A Függetlenségi tértől szintén nyugatra látható a Nemzeti Múzeum (Museum Pusat), más néven "Elefántépület" (Gedung Gajah) is, amely nevét az előtte álló 19. századi bronz elefánt szoborról kapta. Ebben található Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb gyűjteménye, melynek kiállításai részletesen bemutatják Indonézia vulkánjait, szigeteit, népeit, szokásait és hagyományos művészetét. Az indonéz főváros ugyanakkor számos művészeti központtal is rendelkezik, melyek közül a legismertebb talán a Senayan komplexum, de szép számmal találunk itt ultramodern bevásárlóközpontokat, éjszakai klubokat és izgalmas piacokat is.

Jakarta városközpontjától kb. 18 km-re találjuk Indonézia tulajdonképpeni skanzenjét, a Taman Minit (Taman Mini Indonesia Indah), a kulturális alapokra helyezett rekreációs parkot. Ez lényegében egy óriási falumúzeum, ahol Indonézia tipikus építészeti jellegzetességeit mutatják be, és ahol a Nemzeti Múzeumon túl IMAX moziban és színházban nem csak kiállításokkal, de színi előadásokkal és filmekkel ismertetik meg a látogatókkal az indonéz kultúrát. A parkot gyalogosan, bérelt kerékpárral vagy kismotorral, kisvasúton, sőt, felvonón közlekedve is felfedezhetjük. A park közepén egy hatalmas tó is van, amin mesterséges kis szigetek mintázzák magát az indonéz szigetvilágot, amelyek közt akár vizibiciklin utazva is nézelődhetünk.  A park végén még egy mini vidámpark is helyet kapott. A helyi lakosok gyakran járnak ide kikapcsolódni, a turista jóval kevesebb a parkban, de mindenképpen érdemes ide is ellátogatni.

A jávaiak büszkék a gasztronómiájukra is, ízletes fogásaikat (pl.: tempeh, gado-gado, bubur sumsum, stb.) legjobban a nasi campur éttermekben próbálhatjuk ki. Feltétlenül kóstoljuk meg a jamút, a tradicionális indonéz gyógyitalt! Ha pedig szívesen felfedeznénk a sziget többi látnivalóját is, rengeteg szépség vár ránk, hiszen szinte bármerre is indulunk, vulkanikus hegyek, buja esőerdők, drámai vízesések, misztikus várak, buddhista szentélyek és ősi templomok várnak mindenütt.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

Több nemzetközi repülőtársaság is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Jávára, Jakartába: minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air Berlin, az Etihad, Air France KLM, az Emirates Airlines, a Qatar Airways, a Turkish Airlines, a British Airways, a Cathay Pacific Airways vagy a Lufthansa légitársaság is. A nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Jakartába, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Jakartát elsősorban a Soekarno Hatta Nemzetközi Repülőtér (Soekarno Hatta International Airport (IATA: CGK)) szolgálja ki, amely kb. 20 km-re északnyugatra található a fővárostól. Innen taxival vagy shuttle busszal juthatunk a belvárosba, de a legtöbb hotel ingyen transzfert biztosít vendégeinek.

Tömegközlekedés

Jakartát behálózzák a különböző városi vasútvonalak, de a vonatok mellett népszerű közlekedési eszközök a buszok, a helyi iránytaxik és a Bajaj névre hallgató motoros trickli-taxik (másutt tuk-tuk néven ismert) is. A szigetek közt hajóval közlekedhetünk.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Jakarta érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Jakarta
2018-05-17
2018-05-31
156 400 HUF/fő-től
Budapest
Jakarta
2018-05-29
2018-06-15
156 400 HUF/fő-től
Budapest
Jakarta
2018-05-30
2018-06-15
156 400 HUF/fő-től
Budapest
Jakarta
2018-05-29
2018-06-12
157 400 HUF/fő-től
Budapest
Jakarta
2018-05-29
2018-06-13
157 400 HUF/fő-től
Budapest
Jakarta
2018-03-21
2018-04-09
158 200 HUF/fő-től
Budapest
Jakarta
2018-04-02
2018-04-11
158 400 HUF/fő-től
Budapest
Jakarta
2018-06-01
2018-07-10
158 600 HUF/fő-től
Budapest
Jakarta
2018-02-22
2018-03-07
161 800 HUF/fő-től
Budapest
Jakarta
2018-03-02
2018-03-17
177 600 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Edmonton Kanadában található, Alberta tartomány székhelye, mely az Északi-Saskatchewan-folyó partján terül el. Híres gyönyörű folyómenti parkrendszeréről, amely mintegy 100 km hosszan nyúlik el, rekreációs- és különféle tematikus útvonalakkal tarkítva. De itt található Észak-Amerika egyik legnagyobb bevásárlóközpontja is, a West Edmonton Mall, így jelentős bevásárlóparadicsom is. Foglaljon olcsó repülőjegyet Edmontonba és élvezze "Kanada fesztiválvárosának" vibráló kulturális életét, színház- és koncertlehetőségeit, rendezvényeit, sport programjait!

Szocsi a Fekete-tenger partján, a Kaukázus mentén fekvő kedvelt üdülőváros, Oroszország "nyári fővárosa", a "Fekete-tenger gyöngyszeme", az "orosz riviéra". 2014-ben a téli olimpiai játékoknak adott otthont, 2018-ban pedig a FIFA Világbajnokság egyik helyszíne. Foglaljon olcsó repülőjegyet Adler Szocsiba és fedezze fel a város látnivalói mellett a környék természeti szépségeit is!

Régi álma, hogy Dél-Egyiptom egyik legnépszerűbb úticélját, Luxort felkeresse? Szeretné a Luxori templom és a Karnaki templomrendszer vörös gránitból faragott fáraó szobrait, a fehér mészkőből vájt hatalmas oszlopait, a falakat borító vésetek képeit és hieroglifáit személyesen is megcsodálni? Vagy a világhírű Királyok Völgyének ókori sírkamráiban és sziklái közt sétálgatna? Foglaljon olcsó repülőjegyet Luxorba és ismerje meg a város régies, arab jellegű, szűk utcácskáit, vályogházait, az elmaradhatatlan piacot és bazársort!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: