LOT új, közvetlen járatok Budapestről Brüsszelbe és Bukarestbe

A LOT légitársaság újabb közvetlen célállomásokkal bővíti budapesti bázisát. A repülőjegyek már foglalhatóak.

Bukarest és Brüsszel még közelebb

Idén szeptember másodikától Embraer E195-ös repülőgépek viszik az utasokat Budapestről két újabb európai városba, Brüsszelbe (Zaventem) és Bukarestbe (Otopeni). Ezen célból egy Embraer 195-ös gépet Budapestre telepítenek, mely már a jól megszokott 3 utazási osztályon (business, premium economy és turista) várja majd utasait. A LOT így már összesen 7 nemzetközi desztinációt kínál a magyar fővárosból, a korábban indított járataival együtt (New York JFK, Chicago, Krakkó, London City, Varsó). Az új csatlakozó járatokra már lehet repülőjegyet foglalni.

A 2019. szeptember 2-án induló brüsszeli és bukaresti járatok naponta kétszer közlekednek (hetente összesen 12 alkalommal), budapesti bázisú, korszerű Embraer E195-ös gépekkel, a következő menetrend szerint:

BUD-BRU 07:10-09:15 naponta (vasárnap kivételével)
BRU-BUD 10:00-11:50 naponta (vasárnap kivételével)

BUD-BRU 17:25-19:30 naponta (szombat kivételével)
BRU-BUD 20:15-22:10 naponta (szombat kivételével)

Brüsszel fontos üzleti központ és otthont ad az Európai Unió legfontosabb intézményeinek is. A kényelmes menetrendnek köszönhetően a brüsszeli üzleti út egy napon belül letudható, hiszen még aznap haza lehet repülni Budapestre, nem szükséges Brüsszelben tölteni az éjszakát.

 

A Budapest–Bukarest járat elindításának célja, hogy testreszabott szolgáltatás álljon azok rendelkezésére, akik gyakran utaznak a két város között. Románia fontos üzleti partnere Magyarországnak, és jelentős turisztikai úti cél is egyben.

BUD-OTP 13:00-15:20 naponta (vasárnap kivételével)
OTP-BUD 16:05-16:30 naponta (vasárnap kivételével)

BUD-OTP 22:50-01:10(+1) naponta (szombat kivételével)
OTP-BUD 06:00-06:25 naponta (vasárnap kivételével)

A két új járat menetrendjét úgy alakították ki, hogy elősegítse a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér csomóponti működésének fejlesztését, ösztönözve a magyar fővárost érintő átszálló utasforgalom bővülését.

forrás: LOT

Betöltés folyamatban ...