Alitalia

Az Alitalia Olaszország legnagyobb légitársasága. Nagy hangsúlyt fektet belföldi útvonal hálózatára, leggyakrabban látogatott olaszországi városai és üdülőhelyei: Milánó, Velence, Trieszt, Torino, Palermo, Bari, Catania, Verona, Cagliari, Trapani és természetesen Róma, ahová közvetlen járattal utazhatunk Budapestről.
Zürich
 

A LÉGITÁRSASÁGRÓL

Az Alitalia Olaszország legnagyobb légitársasága. Jelenlegi formáját 2009-ben nyerte el amikor, amikor a privatizálása során az Air France - KLM 7 % -os részesedése mellett a részvényeinek 49 %-a az Etihad Airways tulajdonába került. Székhelye Rómában van, bázis repülőterei Róma (Fiumicino) és Milánó (Malpensa és Linate). Flottamérete jelentős, 120 repülőgépből áll, heti 4400 járatot indít 97 desztinációra. Az Alitalia még mindig nagy hangsúlyt fektet belföldi útvonal hálózatára, leggyakrabban látogatott olaszországi városai és üdülőhelyei: Milánó, Velence, Trieszt, Torino, Palermo, Bari, Catania, Verona, Cagliari, Trapani és természetesen Róma, ahová közvetlen járattal utazhatunk Budapestről. Milánói Malpensa repülőtér is egyre fontosabb szerephez jut az interkontinentális forgalomban, naponta indul járat Abu Dhabiba, Sanghajba és Tokióba. Abu Dhabiba, az Etihad Airways központi repülőterére már Velencéből is napi járat közlekedik, szintén szélestörzsű repülőgépekkel, ahogy Rómából és Milánóból is ilyen gépekkel repülnek. Rómából induló hosszú távú járatok kínálata is jelentősen bővült. Ha Torontó, Boston, New York, Miami, San Paolo, Rio de Janeiro, Buenos Aires, Santiago de Chile városok valamelyikébe tervezünk utazást, repülőjegy vásárláskor érdemes megnézni az Alitalia ajánlatait is. A sűrűbben közlekedő Abu Dhabi járatoknak köszönhetően még több a csatlakozási lehetőség az Etihad Airways hálózatán keresztül, így Bangkok, Delhi, Hong Kong, Szingapúr, Sydney, Melbourne és Perth is könnyebben elérhető Alitaliára vásárolt repülőjeggyel.

LÉGITÁRSASÁGI SZÖVETSÉG

Az Alitalia a Sky Team légiszövetség tagja. Sky Team légiszövetség további tagjai: Aeroflot, Aeromexico, Air Europa, Air France, KLM, China Airlines, Czech Airlines, Delta Airlines, Korean Air. Az Alitalia részvényeinek 49%-os tulajdonosa az Etihad Airways. Az anyagi hátteret és támogatást biztosító Etihad Airways segítségével az Alitalia egy versenyképes, ötcsillagos színvonalú légitársasággá igyekszik felzárkózni, amely cél elérése érdekében gyökeres változtatást és megújulást kell végrehajtaniuk. Ennek a folyamatnak a jegyében a partner légitársaságokkal való együttműködésben, a flotta összetételében, a szolgáltatási színvonal fejlesztésében, az arculat megújításban várhatók a legfontosabb változtatások.

TÖRZSUTAS PROGRAM

Az Alitalia törzsutasprogramja a "Voglia di volare". Ha repülőjegyet vásárol az Alitalia járatainak valamelyikére, érdemes regisztrálnia a légitársaság törzsutas programjába. A Voglia di Volare tagok értékes pontokat kapnak a leutazott mérföldek után. Az összegyűjtött pontokért lehet vásárolni repülőjegyet vagy kényelmi szolgáltatást, de a pontok beválthatók szállásfoglalásra vagy autóbérlésre is.

KÉNYELMI SZOLGÁLTATÁSOK

Az Alitalia járataira 3 kabinkategória közül választva vásárolhat repülőjegyet, ezek az Economy, a Premium Economy (hosszútávú járatokon) és a Business. Alitalia teljesen felújított gépbelsővel várja utasait a fedélzeten. Turista osztályon ergonomikus ülések biztosítják a kényelmes utazást, de lehetőség van nagyobb lábterű ülőhely vásárlására is. Business osztályon exkluzív bőrhuzattal bevont, kényelmes ággyá alakítható ülések valamint puha Frette takarók és párnák garantálják, hogy kipihenten érkezzen meg úti céljára. Ezt a kényeztetést a hagyományos olasz konyhaművészet ételkülönlegességeivel fokozzák. Business osztályra vásárolt repülőjegy belépést biztosít a speciális, business várótermekbe is. A szolgáltatási színvonalat fejlesztő folyamatnak fontos része a fedélzeti internet bevezetése a flotta minden hosszú távú gépén. Check-in személyesen, de előzetesen interneten keresztül, akár mobilról is megoldható.

FRISS HÍREK

Az Alitalia heti 11-re növelte járatainak számát Budapest Róma között, a reggeli járat kiváló csatlakozási lehetőségeket kínál római átszálláskor.
Felmérések szerint Olaszországba közel egymillió ember utazik a Liszt Ferenc repülőtérről, ezzel Olaszország a harmadik legnagyobb fogadó ország Nagy-Britannia és Németország után, a nemzetközi piacon pedig Miami és New York a legkedveltebb.

ÉRDEKESSÉGEK

A légitársaság célja, hogy utasaik mindenkor a lehető legjobb utazási élményben részesüljenek, tervük egy modern és egyúttal jellegzetesen olasz Alitalia megteremtése, amit például a repülőtéri utasfogadás javításával, az új várótermek kialakításával és az egyenruhák megújításával igyekeznek elérni.

Betöltés folyamatban ...