Czech Airlines

A Czech Airlines a cseh nemzeti légitársaság, központja és bázis repülőtere a prágai Václáv Havel repülőtér. Elsősorban európai és nyugat-ázsiai célállomásokra repül, de cargo és charterjáratokat is üzemeltet.

A LÉGITÁRSASÁGRÓL

A Czech Airlines (CSA) a cseh nemzeti légitársaság, központja és bázis repülőtere Prágában a Václáv Havel repülőtér. A Czech Airlines 56%-ban a többségi állami tulajdonban lévő Czech Aeroholding és a 44%-ban a Korean Air tulajdonában áll.
Elsősorban európai és nyugat-ázsiai célállomásokra repül, de cargo és charterjáratokat is üzemeltet. A 2000-es évek elején került sor a teljes flottacserére, mely új típusokat hozott a légitársaságnak, majd 2013 nyarától egy Airbus A330-as repülőgéppel is bővült gépparkjuk. Érdemes megnézni a Czech Airlines árait, ha a következő úti célok valamelyikébe tervez utazást: Almati, Barcelona, Bilbao, Billund, Bologna, Brüsszel, Frankfurt, Hamburg, Jekatyerinburg, Kijev, Koppenhága, Madrid , Minszk, Moszkva, Oslo, Szamara, Szöul, és a nyári menetrendben New York.
Szentpétervár, Alma Ata, Taskent, Jereván, Szamara, Tbiliszi, Kijev, Jekatyerinburg, vagy Perm városok esetén is érdemes a kényelmes prágai átszállást választani Budapestről.
A Budapest Prága szakaszt (napi 2 vagy 3 járat) a legtöbb esetben nagyobb kapacitású, A319-es gépekkel üzemelteti a légitársaság.

LÉGITÁRSASÁGI SZÖVETSÉGEK

A Czech Airlines 2000-től a Sky Team tagjává vált, így a SkyTeam repülőtéri váró hálózatához, a partner légitársaságok törzsutas rendszereihez egyaránt hozzáférése van a CSA utasoknak. A SkyTeam légiszövetség további tagjai: Aeroflot, Aerolineas Argentinas, AeroMexico, Air Europa, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern, China Southern, Delta, Garuda Indonesia, Kenya Airways, KLM, Korean Air, Middle Eastern Airlines, Saudia, Tarom, Vietnam Airlines and Xiamen Airlines.

TÖRZSUTASPROGRAM

Ha gyakran vásárol Czech Airlines repülőjegyet, érdemes regisztrálnia az OK Plus törzsutas programba. Így a leutazott mérföldek után járó összegyűjtött pontokból vásárolhat újabb repülőjegyet, bérelhet autót, foglalhat szállást vagy különböző kényelmi szolgáltatást vehet igénybe.
A CSA légitársaság a törzsutas pontoknál az üzleti utazókra is gondolt, nekik az OK Plus Corporate programot ajánlja.

KÉNYELMI SZOLGÁLTATÁSOK

CSA járatokon business és turista osztályok foglalhatók, de a turista osztályon belül még további repülőjegy típust különböztet meg a légitársaság, amelyek árban illetve a jegy feltételeiben és a szolgáltatásaiban térnek el egymástól. A Value elnevezésű árkategóriában a csak kézipoggyásszal utazó utasok olcsóbban vásárolhatnak repülőjegyet, mint a feladott poggyásszal utazók. Ezt az árkategóriát folyamatosan terjeszti ki a légitársaság a rövidtávú járataira. A fedélzeti szolgáltatásért fizetni kell a turista osztályon, így az európai, rövidtávú járatokon a business utasokéval megegyező ételeket és italokat lehet vásárolni 8 EUR áron, ugyanez az oroszországi és jereváni járatok esetén 12 EUR-ért kapható. Hosszútávú járatok esetén (Pl. Peking, New York, Szöul és Almati) továbbra is ingyenes a fedélzeti ellátás turista osztályon is. Budapest Prága járat esetén az UPGRADE MENU lekérése lehetséges legkésőbb 24 órával indulás előtt vagy a gépen BUY ON BOARD szolgáltatás vehető igénybe a meghatározott snack és italválasztékból. Business osztályra váltott repülőjegy belépést biztosít a business várókba, elsőbbségi be- és kiszállást tartalmaz, a feladható poggyász 2 db lehet, darabonként max. 30 kg-os. A fedélzetre érkezéskor üdvözlő ital, az út során porcelán készletben felszolgált étel- és italkülönlegességek, teljesen vízszintes helyzetbe állítható ágy, valamint a fedélzeti szórakoztató rendszer biztosítja a teljes kikapcsolódást és a kényelmes utazást. A business jegyek dupla pontokat érnek a törzsutas programban.
Turista osztályon ártípustól függő méretű poggyász ingyenesen feladható. Ez alól kivételt képeznek a VALUE árak, ahol a poggyász csak felár ellenében foglalható. CSA járatok esetén az előzetes online check-in is elérhető. A CSA mobil alkalmazásával lehetőség van repülőjegy és esetleg további szolgáltatások (mint pl. az ülőhely, extra poggyász) foglalására és kifizetésére, valamint mobilról elvégezhető az online check-in is. A legtöbb repülőtéren az önkiszolgáló check-in pultnál (CUSS)is ki lehet nyomtatni a beszállókártyát.

FRISS HÍREK

A CSA légitársaság számos új, menetrend szerinti járatot indít Prágából 2016-ban, így Málta, Birmingham, Helsinki, Pisa, Zágráb, Szkopje, Odessza, Kalinyingrád, Kazan és Ufa is felkerül a palettára. Az új desztinációk mellett a CSA újraindítja legsikeresebb szezonális járatait Bilbao, Porto, Liverpool, Linköping és Vaxjö útvonalakon.
További izgalmas úti célok, mint például Ajaccio, Alghero, Kefalonia, Rovaniemi, Oulu, Turku, Vaasa, Bergen és Trondheim is bekerülnek a menetrendbe a Travel Service, Finnair és a SAS Scandinavian Airlines közös üzemelésnek köszönhetően.

Betöltés folyamatban ...