Iberia 2017 áprilisától újra Budapesten

Az Iberia újraindítja Budapest-Madrid járatát április 1. és október 28. között, azaz két hónappal korábban, mint az elmúlt két évben, és – az adott hó függvényében – hetente 3-7 járatot fog üzemeltetni.

A járatok indulási és érkezési időpontja úgy lett kialakítva, hogy Madridból az éjszaka folyamán kényelmesen utazhassanak tovább azok az átszálló utasok, akik más spanyol, latin-amerikai vagy dél-afrikai városból érkeznek, illetve azok a magyar utasok, akik ezekbe a desztinációkba utaznak.

A Budapestről érkező utasok Madridban ugyanis további 20 spanyol célállomás, pl. Tenerife, Gran Canaria, Santiago de Compostela és Bilbao, illetve a portugáliai Lisszabon és Porto, a legnagyobb dél-afrikai város, Johannesburg és hat latin-amerikai nagyváros, Buenos Aires, Mexikóváros, Lima (júliusban és augusztusban), Montevideo, Santiago és São Paulo irányába folytathatják útjukat az Iberia-val.

„A Budapest Airport üdvözli az Iberia visszatérését a teljes nyári menetrendi időszakra. Egyértelmű, hogy a korábbi kapacitás harmadával megnövelt ülőhelykínálat jóval több lehetőséget nyújt majd mind a magyar, mind a spanyol utasok számára. Ráadásul Spanyolország az egyik leggyorsabban növekvő ország-párunk: tavaly több mint 600 000 utast regisztráltunk a spanyol relációban.” – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.

„Budapest az egyik legnépszerűbb célállomássá vált a spanyol turisták körében. Idén szeretnénk Spanyolországot és Latin-Amerikát hasonlóan népszerűvé tenni a magyar utasok között.” – nyilatkozta Celia Muñoz, az Iberia európai értékesítési vezetője.

A Turizmus Trend kérdésére a társaság kommunikációs vezetője, Consuelo Arias Hernandes elmesélte, hogy a spanyol légitársaság már harmadik éve van jelen a magyar piacon. A tavalyi év pedig várakozáson felül sikerült, ami annak is köszönhető, hogy a gazdasági krízisen túljutott spanyolok, egyre inkább megengedhetik maguknak az utazást, Budapestet pedig mindig is imádták. Egyébként a járatok 64%-át a spanyolok töltik meg, de egyre inkább számítanak a magyar utazóközönségre is, akik körében a spanyol városok és a latin-amerikai desztinációk hasonlóképpen megint divatba jöttek. Egyre népszerűbbek a focimeccsek is, melyeket nagyon kedvelnek a magyarok. Augusztus hónapban a hét minden napján indulnak járataik, hiszen ekkor veszik ki a spanyolok szabadságukat, ezért ebben a hónapban csúcsszezonra számítanak.

Az Iberia 136, illetve 200 üléses Airbus A320 típusú repülőgépeket használ majd a Madrid-Budapest útvonalon, business és turista osztállyal a fedélzeten. Az eltérő utascsoportok igényeinek kiszolgálása érdekében a jegyek különböző árakon kerülnek értékesítésre. Ennek keretében az utasok a szolgáltatásokat egyenként rendelhetik meg, illetve saját belátásuk alapján dönthetnek úgy is, hogy a takarékosság jegyében ezek egy részéről lemondanak. 2017-ben az Iberia Budapest és Madrid között üzemelő járatain csaknem 29.000 ülést kínál.

forrás: Turizmus Online

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: