Tallinn, Észtország repülőjegy vásárlás információk

Kíváncsi az egykori Hanza-városra,"Észak ékszerdobozára", Tallinn városára? Élvezze a nyári "fehér éjszakákat" vagy a varázslatos téli hangulatot az észt főváros lenyűgöző óvárosának utcáin! Kémleljen a messzeségbe a népszerű tengerparti kirándulóhely, Pirita tornyából! Foglaljon olcsó repülőjegyet Tallinba és fedezze fel a Balti-tenger partvidékének kihagyhatatlan látványosságait!

Turizmus

A Finn-öbölben, a Balti-tenger keleti partján található Tallinn, Észtország fővárosa, a régió fontos kulturális, oktatási, tudományos, politikai, pénzügyi, kereskedelmi és gazdasági központja. Történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség listáján szerepel. Tallinn kikötője az egyik legnagyobb forgalmat bonyolító az ország 6 kikötője közül,a Balti-tenger északi medencéjének meghatározó kereskedelmi központja, ami egykor a Hanza-szövetség tagja volt. Napjaink egyik legjelentősebb kompkikötője a térségben.

Az országban az óceán hatása révén az év napjainak több, mint felén felhős az ég, sok csapadék hullik, főleg szeptemberben. Az ország éghajlata az Atlanti-óceán és a Golf-áramlatnak köszönhetően jóval enyhébb, mint az azonos szélességi körre egyébként jellemző: nyáron (június-szeptember) 15-18 °C, míg télen -4 – -5 °C a jellemző napi középhőmérséklet. Észtországban a leghosszabb nap nyáron közel 19 órás, az ún. "fehér éjszakák" időszaka május elejétől július végéig tart. A legrövidebb téli nap mindössze 6 órán keresztül tart. A telek meglehetősen zordak, 3 hónapig az ország egész területét hó borítja.

A főváros helyén álló egykori halászfalut a források már a 13. század elején említik. Gazdag és színes történelmi múlttal rendelkezik, állt dán, svéd, orosz és szovjet, sőt néhány évig német uralom alatt is. Tallinn még most is őrzi hangulatos, történelmi arculatát, a különböző korszakok lenyomatai mind a mai napig megtalálhatók nemcsak az óváros, de az egész város különböző területein.

A város fölé magasodó Toompea-dombon áll az 1229-ben a Livóniai Lovagrend által építtetett lovagvár, ahol feltétlenül érdemes megtekinteni az eredetileg orosz kormányzói palotának épült 18. századi várkastélyt, melyben napjainkban az észt parlament ülésezik. Ne hagyjuk ki az ötkupolás, 11 hatalmas haranggal rendelkező Alekszandr Nyevszkij ortodox katedrális meglátogatását se.

A Tallinni Dóm az ország legrégebbi temploma, a Baltikum egyik legszebb épülete pedig a gótikus stílusú Városháza, mely a Világörökség részét is képezi. Ennek közelében húzódik a középkori városfal, amely a 15. században az egyik legjelentősebb európai védvonalnak számított. Ma a városfal 2 kilométeres hosszában 26 őrtorony áll, ezek némelyikében múzeumok vagy közintézmények, másokban pedig lakóházak működnek.

Ha az időutazás alkalmával a vidéki Észtországra is kíváncsiak vagyunk, látogassunk el az Észt Szabadtéri Múzeumba, ahol hatalmas, erdős parkban 2 évszázados nádfedeles házak sorát, falusi iskolát és kápolnát is megcsodálhatunk. A tengerparti Kalamaja külvárosban az észt tengerészet és hadtörténet múzeumát, a Tengerészeti Múzeumot is érdemes felkeresnünk. Itt történelmi hajók, Európa legnagyobb gőzhajtású jégtörője, egy bejárható Lembit tengeralattjáró, több hidroplán és sok izgalmas légvédelmi fegyver és szimulátor várja látogatóit.

A Finn-öböl partjára Nagy Péter orosz cár olasz mesterekkel építtette felesége tiszteletére a Kadriorg Palotát, amely gazdagon díszített nagy termeivel, szökőkútjaival, ápolt kertjével, virágágyásaival és sövényeivel egy kicsit Versailles-t idézi. Itt láthatjuk a Kadriorg Art Museum tárlatait is, amely a régi orosz és nyugat-európai művészet legnagyobb észt gyűjteményét mutatja be.

A 314 m magas Tallinn TV-torony egyrészt a 107 m magasból nyíló panorámával csábítja a turistákat, másrészt egy mesemondó műsor felvételén is részt vehetnek itt a gyerekek. A torony a belvárostól 7 km-re, a fenyőerdős, remek tengerparti strandokkal rendelkező népszerű kirándulóhelyen, a Pirita kerületben magasodik.

Az egyik legszebb és leghangulatosabb hely a Szent Katalin Passage nevű óvárosi átjáró, ahol kézműves műhelyek, kalaposok, keramikusok, paplankészítők, üvegárusok, ékszerészek és selyemárusok csábítják a nézelődőket.

Észt nemzeti fogás a füstölt hal, főként a pisztráng, a véres hurka és a véres palacsinta is. Kávéban, jéggel és tejjel vagy pezsgőbe öntve fogyasztják a népszerű Vana Tallinn(Öreg-Tallinn) likőrt, mely magában erős, szirupszerűen édes. A legjobb észt sörök a Saremaa-szigetről származó, könnyű Saku és az erősebb Saare.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Számos fapados repülőtársaság - mint például az Air Baltic, a Norwegian, az Air Berlin vagy a Vueling - kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Tallinnba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival, az Air France KLM, a Finnair, a Turkish Airlines, a British Airways, a Lufthansa, az Aeroflot vagy a LOT légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Tallinba, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Tallinn nemzetközi repülőtere, a Lennart Meri Tallinn Repülőtér ("Lennart Meri Tallinn Airport" vagy "Ülemiste Airport" (IATA:TLL)) a városközponttól mindössze 5 km-re található. Innen busszal 15 perc alatt elérhetjük a centrumot.

Tömegközlekedés

Tallinn tömegközlekedése villamos-, autóbusz- és trolibuszhálózat által biztosított. A Tallinn környéki helyiérdekű vasúton kívül csak egy, a Tallinnt Szentpétervárral és Moszkvával összekötő vasútvonal üzemel az országban.
Tallinn jelentős kompkikötő, közvetlen kompjárat köti össze a finnországi Helsinkivel és Ålanddal, a svédországi Stockholmmal és Mariehamn-nal, az oroszországi Szentpétervárral és a németországi Rostockkal.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Tallinn érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Tallinn
2018-07-01
2018-07-22
47 500 HUF/fő-től
Budapest
Tallinn
2018-04-13
2018-04-15
48 700 HUF/fő-től
Budapest
Tallinn
2018-09-13
2018-09-18
53 700 HUF/fő-től
Budapest
Tallinn
2018-07-30
2018-08-05
56 500 HUF/fő-től
Budapest
Tallinn
2018-06-30
2018-07-03
59 700 HUF/fő-től
Budapest
Tallinn
2018-04-09
2018-04-13
61 600 HUF/fő-től
Budapest
Tallinn
2018-07-01
2018-07-20
61 900 HUF/fő-től
Budapest
Tallinn
2018-07-27
2018-08-10
62 900 HUF/fő-től
Budapest
Tallinn
2018-05-21
2018-05-27
63 500 HUF/fő-től
Budapest
Tallinn
2018-05-07
2018-05-13
63 500 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Orán Algéria északnyugati részén, a Földközi-tenger partján fekvő város. Gyönyörű tengerpartját Nizza partvonala ihlette, ahol hosszú, hangulatos kávézókkal, éttermekkel és fagylaltozókkal teli sétány fut, és ami gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és Fort Santa Cruz szikláira. Foglaljon olcsó repülőjegyet Oránba és fedezze fel az ország legnagyobb bazárjainak egyikét, a Le Marché de Medina Jedida hangulatos vásárait!

Austin az Amerikai Egyesült Államokban található Texas állam fővárosa, annak középső területén, a Colorado folyó partján. Oktatási, ipari, kulturális, közigazgatási, valamint közismert zenei központ, az "Élőzene fővárosa". Az állam legnagyobb egyetemének, a University of Texas-nak az otthona, Texas állam "Szilikon-völgye". Foglaljon olcsó repülőjegyet Austinba és élvezze a különböző zenei fesztiválok, zenei klubok és westernkocsmák vagy épp a profi és amatőr utcai zenészek nyújtotta szórakozási lehetőségeket, egész évben!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: