London, Anglia, Egyesült Királyság repülőjegy vásárlás információk

London jóval több, mint a Buckingham Palota, a piros emeletes buszok, a Tower Bridge és a Big Ben látványa! Készítsen fényképet magáról a világhírű Madam Tusseaud's múzeum egyik hírességet ábrázoló viasz-szobrával, piknikezzen a Hyde Parkban és vásároljon régiséget a macskaköves utcáiról és viktoriánus házairól híres Notting Hill negyedben! Foglaljon kedvezményes repülőjegyet Londonba és az ikonikus látványosságok mellett fedezze fel a brit főváros bohém oldalát!

Turizmus

A Temze folyó 2 partján elterülő London az Egyesült Királyság, azon belül is Anglia fővárosa. Londoné a legnagyobb városi terület az Egyesült Királyságban, sőt az Európai Unión belül is. London az egyik legbefolyásosabb, vezető globális város. Nemcsak az Egyesült Királyság, de a világ egyik legjelentősebb kereskedelmi, közlekedési, turisztikai, oktatási, kutatás-fejlesztési, szórakoztatóipari, divat és egészségügy központja. New York és Tokió mellett ugyanakkor a világ legnagyobb pénzügyi-gazdasági központja is. 43 egyetemével Európa legtöbb egyetemével rendelkező városa. Mindemellett Londonban háromszor rendeztek olimpiát.

A város története még az ókori rómaiakig nyúlik vissza, akik mint Britannia provincia fővárosát alapították és Londiniumnak nevezték el. A város központja, a City of London, a középkori emlékeket őrzi, e köré épült a mai London területe. London évek óta a turisták által leglátogatottabb európai nagyváros, ugyanakkor a kb. 27 milliós látogatói számával világviszonylatban is a legnépszerűbb célállomások közt szerepel.

Időjárása sokszor felhős, de az eső jóval kevesebbet esik, mint gondolnánk. A nyár kellemes, sohasem túl forró, a tél általában enyhe, a legérdemesebb mégis késő tavasztól kora őszig idelátogatni.

Az angliai főváros - Moszkva után - Európa 2. legnépesebb városa, igazi multikulturális hely, ahol sokféle népcsoport, kultúra és vallás találkozik össze.

London számos világörökségi helyszínnel is büszkélkedhet, úgy, mint a Tower of London, a Királyi Botanikus Kert, a Westminster-palota és a Westminsteri apátság, valamint a csillagvizsgálójáról és az itt áthaladó „greenwichi délkör”-ről híres Greenwich.További ikonikus nevezetessége a brit királyi család otthona, a Buckingham-palota és az előtte zajló híres őrségváltás, a Houses of Parliament és a Big Ben, a 135 m magas London Eye óriáskerék, a Tower Bridge és a Piccadilly Circus, a Trafalgar tér, a Szent Pál Székesegyház és a Wembley Stadion is. London ugyanakkor több híres múzeumnak, galériának, könyvtárnak, színháznak és egyéb kulturális intézménynek is otthont ad, csakúgy, mint a British Museumnak, a National Gallerynek, a Madam Tussaud's múzeum viasz szobrainak vagy a Royal Albert Hall hangversenytermének. A londoni múzeumok nagyrésze egyébként ingyenes.

London területének több, mint 30%-a zöldövezet. A mai parkok régebben privát királyi kertként vagy vadászterületként funkcionáltak. Napjainkban sok ezer ember használja ezeket a pompásan gondozott, varázslatosan szép parkokat sportolásra, pihentető sétára vagy piknikezésre. A legszebbek a St James’s Park, a Queen Mary Rose Garden, a Regent’s Park, a Hyde Park és a Covent Garden.

Ha közvetlen repülőjegyet vásárol, akár már 2 óra 25 perc repülés után megérkezhet Londonba, ahol a fenti, ikonikus látnivalókon túl a következő izgalmak várják a látogatókat: itt található a világ egyik legnagyobb áruháza, a 93.000 négyzetméteres, 7 emeletes Harrods, amit sötétedéskor 11.500 égő világít meg az épület külső részén. Az egyedi áruházat annak is érdemes felkeresni, aki nem akar vásárolni, mert a gyönyörű csempékkel kirakott, színes üvegmennyezettel borított részlegei olyanok, mintha egy múzeumban járnánk.

Londonban egyébként érdemes vásárolni, hiszen itt minden stílus és árfekvés megtalálható. A szédítően nyüzsgő Oxford Streeten nagy utcai áruházak és kisebb szakboltok sokasága vár, míg a Bond Streeten a világ legjobb designer üzletei (Prada, Louis Vuitton, Chanel, Nicole Fahri, Armani, Versace, Ralph Lauren, Mulberry és Burberry) sorakoznak. A The King's Road elegáns bevásárló utca, ahol mindig összefuthatunk valamely kisebb-nagyobb hírességgel. A bohém negyed piaca, a Camden igazán izgalmas hely, akár csak nézelődni is, ahol tiszta, rendezett és elbűvölően színes karakterű standokról élelmiszereket, ruhákat és régiségeket szerezhetünk be.
Végül, de nem utolsó sorban itt a népszerű, filmvásznon is már többször szereplő Notting Hill nyugat-londoni negyede. A hangulatos negyed, ahol a gazdagon berendezett viktoriánus polgári házak között szűk, macskaköves utcák tekeregnek, kávézók sorakoznak, míg lelkes régiségkereskedők igyekeznek az idelátogatók egyedi igényeit áruikkal kielégíteni. A használtruha gyűjtők kincsesbányája ez, itt található ugyanis a neves Portobello Road Market.

Mindemellett a város pénzügyi-üzleti negyedében érdekesebbnél érdekesebb geometriai formát öltő felhőkarcolókat csodálhatunk meg, mint például az "Üvegszilánk" (The Shard), a "Sajtreszelő" (The Cheesegrater) vagy az "Uborka" (Gherkin) épületeit.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Az Air Berlin - a fapados (diszkont) és klasszikus menetrend szerinti járatokat üzemeltető repülőtársaságok köztes kategóriáját képviselő légitársaság - mellett számos fapados repülőtársaság kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Londonba, mint pédául a Ryanair, a Wizz Air, az easyjet, a Norwegian vagy a Eurowings. Ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air France KLM, a British Airways, a Lufthansa, a LOT, a SWISS, az Austrian Airlines vagy  a Brussels Airlines légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Londonba, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Londont 6 nemzetközi repülőtér szolgálja ki. A világ 3. legforgalmasabb légikikötője a Heathrow London Repülőtér (Heathrow London Airport (IATA: LHR)), ami Nyugat-Londonban, Hillingdon kerületben fekszik, a városközponttól 25 km-re. Ez az Egyesült Királyság elsődleges és legfontosabb repülőtere, a Londont és környékét kiszolgáló repülőterek közül pedig a legnagyobb (a következő Gatwick, majd Stansted, Luton és London-City).

A Heathrow repülőteret a metro Piccadilly line négy megállóval - Terminal 1-3, Terminal 4, Terminal 5 és Hatton Cross - szolgálja ki, a menetidő London központjáig kb. 1 óra. Kissé magasabb árért ugyanakkor a Heathrow Express járatai azok, amik gyors és közvetlen kapcsolatot biztosítanak a városközponttal, mivel ezek csak a végállomáson, a Paddington pályaudvaron állnak meg. A 15 percenként induló Express vonatok menetideje a Heathrow Central állomásig (Terminal 1,2,3) 15 perc, míg a Terminal 4 es Terminal 5 felé közlekedő vonatoké 18-20 perc. Árban és időben is köztes megoldást a Heathrow Connect szolgál, aminek vonataival hozzávetőleg 25 perc alatt lehet eljutni a repülőtér 1/2/3 termináljától a belvárosi Paddington pályaudvarig.
A további repülőtereket főként a Londonba közlekedő fapados légitársaságok használják.

Tömegközlekedés

A londoni metró a világ 1. földalattija, a város 11 vonalas metróhálózata pedig  - a 2. legnagyobb kiterjedésű a világon a Sanghaji után - ma is fontos szerepet tölt be a nagyváros tömegközlekedésében. Az ikonikussá vált piros színű emeletes buszokról (double decker) a világon mindenhol Londonra asszociálnak az emberek. London buszhálózata szintén rendkívül kiterjedt: a buszok 700 vonalon naponta 6800 járattal 6 millió utast szolgálnak ki.
A város villamoshálózattal (Tramlink) is rendelkezik, ami a város déli, metróvonalakkal kevésbé rendelkező területeit szolgálja ki. Fontos szerepet játszik továbbá a Kelet-Londonban működő korszerű városi vasút, a Docklands Light Railway (DLR) is, ami néhány állomást leszámítva magasvasútként, több méterrel a felszín felett halad.

A városközpontot az agglomerációval a szintén jelentős szerepet betöltő vasút, míg a 3 repülőterével a repülőtéri expresszvonatok kötik össze. A legnagyobb vasúti pályaudvarok a Blackfriars, a Cannon Street, a Charing Cross, a Euston, a Fenchurch Street, a Kings Cross, a Liverpool Street, a London Bridge, a Marylebone, a Paddington, a St. Pancras, a Victoria és a Waterloo. A Fenchurch Street kivételével valamennyi csatlakozik a földalatti hálózathoz is.
A metró korlátlan átszállásra jó, a buszok zónákra osztottan közlekednek. A híres fekete taxi drága, de a világ legjobbjának mondják.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással London érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
London
2018-05-12
2018-05-14
23 658 HUF/fő-től
Budapest
London
2018-04-04
2018-04-11
24 869 HUF/fő-től
Budapest
London
2018-05-31
2018-06-04
25 002 HUF/fő-től
Budapest
London
2018-04-14
2018-04-16
25 509 HUF/fő-től
Budapest
London
2018-04-27
2018-04-30
25 707 HUF/fő-től
Budapest
London
2018-04-05
2018-04-10
26 041 HUF/fő-től
Budapest
London
2018-05-24
2018-05-28
26 051 HUF/fő-től
Budapest
London
2018-05-05
2018-05-09
27 224 HUF/fő-től
Budapest
London
2018-04-05
2018-04-09
27 796 HUF/fő-től
Budapest
London
2018-04-04
2018-04-10
28 150 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Orán Algéria északnyugati részén, a Földközi-tenger partján fekvő város. Gyönyörű tengerpartját Nizza partvonala ihlette, ahol hosszú, hangulatos kávézókkal, éttermekkel és fagylaltozókkal teli sétány fut, és ami gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és Fort Santa Cruz szikláira. Foglaljon olcsó repülőjegyet Oránba és fedezze fel az ország legnagyobb bazárjainak egyikét, a Le Marché de Medina Jedida hangulatos vásárait!

Austin az Amerikai Egyesült Államokban található Texas állam fővárosa, annak középső területén, a Colorado folyó partján. Oktatási, ipari, kulturális, közigazgatási, valamint közismert zenei központ, az "Élőzene fővárosa". Az állam legnagyobb egyetemének, a University of Texas-nak az otthona, Texas állam "Szilikon-völgye". Foglaljon olcsó repülőjegyet Austinba és élvezze a különböző zenei fesztiválok, zenei klubok és westernkocsmák vagy épp a profi és amatőr utcai zenészek nyújtotta szórakozási lehetőségeket, egész évben!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: